Deadpool 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Deadpool 2
Generell informasjon
FilmtypeSpillefilm
SjangerActionfilm
Utgivelsesår2018
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Leitch
ManusforfatterRhett Reese
Paul Wernick
Basert påDeadpool
SjeffotografKen Seng
Foran kamera
Hovedrolle(r)Ryan Reynolds
Prod.selskapMarvel Studios
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Deadpool 2 er en amerikansk spillefilm regissert av David Leitch som ble lansert i 2018.

Filmen er en oppfølger til Deadpool fra 2016. Manuset er ved Rhett Reese,Ryan Reynolds og Paul Wernick, og kinematografien ved Ken Seng.[1]

Hovedrollen som Deadpool innehas av Ryan Reynolds.[2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter å ha kjempet mot organisert kriminalitet som leiesoldaten Deadpool i to år, klarer ikke Wade Wilson å drepe et mål - på samme kveld som han er ute sammen med kjæresten sin Vanessa. Den kvelden, etter at paret bestemmer seg for å starte en familie sammen, sporer målet opp Wade og dreper Vanessa ved et uhell. Wade dreper alle, unntatt én av mennene, som hevn. Han gir seg selv skylden for Vanessas død, og forsøker å begå selvmord seks uker senere ved å sprenge seg selv i luften. Wade har en visjon om Vanessa i etterlivet, men forblir i live på grunn av hans helbredende evner - og kroppen hans settes sammen igjen av Colossus.

Wade går motvillig med på å bli medlem av X-Men, fordi han tror Vanessa ville ha ønsket at han gjorde dette. Deadpool, Colossus og Negasonic Teenage Warhead får høre om en konflikt mellom myndighetene og den ustabile unge mutanten Russell Collins / Firefist på et barnehjem eid av Essex Corporation. Barnehjemmet går under navnet Mutant Re-education Center. Når Deadpool innser at Russell har blitt misbrukt av barnehjemmets ansatte, dreper Deadpool en av de ansatte før han blir holdt tilbake av Colossus. Men både Wade og Russell blir deretter arrestert.

Utstyrt med halsbånd for å dempe de muterte kreftene deres, blir de ført til Ice Box, et isolert fengsel for kriminelle med mutasjoner. I mellomtiden reiser Cable, en kybernetisk soldat fra fremtiden, tilbake i tid for å drepe Russell. Cable stormer Ice Box, og angriper Russell. Wade forsøker å forsvare Russell. Deadpool organiserer et team kalt X-Force for å bryte Russell ut av fengsel og forsvare ham fra Cable. Samtidig som de kjemper mot Cable, frigjør Russell også medfangen Juggernaut, som går med på å hjelpe Russell med å drepe den voldelige sjefen for barnehjemmet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Ryan Reynolds.
  • Ryan Reynolds som Wade Wilson/Deadpool: En leiesoldat og mutasjon med alvorlig arr-dannelse over kroppen etter å ha gjennomgått en eksperimentell regenerativ mutasjon.
  • Josh Brolin som Cable: En tidsreisende kybernetisk soldat.
  • Morena Baccarin som Vanessa: Wilsons forlovede som blir myrdet i begynnelsen av filmen.
  • Julian Dennison som Russell Collins/Firefist: En ung mutant som blir jaget av Cable.
  • Sala Baker som en eldre Firefist, som dukker opp i Cables fremtid.
  • Zazie Beetz som Domino: En leiesoldat og mutant som kan manipulere flaks. Han slår seg sammen med Deadpool og hans X-Force.
  • T.J. Miller som Weasel: Wilsons aller beste venn, og eier av en bar som ofte blir frekventert av forskjellige leiesoldater.
  • Brianna Hildebrand som Negasonic Teenage Warhead: En tenåring og mutant som blir medlem av X-Force.
  • Jack Kesy som Black Tom Cassidy: En mutant som sitter fanget på samme sted som der Deadpool og Firefist blir fengslet.
  • Stefan Kapičić gir stemme til Colossus. En mutant med evne til å transformere hele kroppen sin til organisk stål.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]