Radio Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Artikkelen om den militære radiostasjonen med samme navn finnes under Radio Norge (1978–1991).
Radio Norge
Lansert1. januar 2004
Eid avBauer Media Group
Slagord«Variert musikk fra 4 tiår»
LandNorge Norge
HovedkvarterNorge Fredrikstad, Norge
Tidligere navn:Kanal 4, Kanal 24
Søsterkanal(er)Radio 1, The Voice Radio
NettsideRadio Norge

Radio Norge, tidligere Kanal 24 og Kanal 4, er en norsk reklamefinansiert, radiokanal, som startet sine sendinger 1. januar 2004 under navnet Kanal 24. Hovedkontoret ligger i Fredrikstad, med distriktskontor i Oslo og Bergen. 1. januar 2014 flyttet Radio Norge hovedkontor til Bergen. Radio Norge har utenrikskorrespondenter i New York, London, Paris, Berlin og Rio de Janeiro.

Om kanalen[rediger | rediger kilde]

Radio Norge sender på FM4-nettet, det fjerde riksdekkende sendenettet for FM-radio (de tre første tilhører NRK P1, P2 og P3), etter at P4 hadde hatt denne konsesjonen i ti år. Kanalen sender også på DAB og DAB+.

21. april 2008 skiftet kanalen igjen navn, denne gang til Radio Norge. Kampanjen «Norge bestemmer» dannet grunnlaget for Radio Norge som gjennomførte en profilforandring. Kanalen har i dag en tydelig musikkprofil med musikk fra de fire siste tiårene samt Norgesnyhetene hver hele time, og hver halvtime på morgen og ettermiddag.

SBS Radio og Radio Norge ble i april 2013 en del av den nyfusjonerte mediegruppen SBS Discovery Media, som eies av det verdensomspennende tv-nettverket Discovery Communications. Radio Norge eies 100 prosent av SBS Discovery Radio, som kjøpte radiokanalen av tyske Pro Sieben Sat 1. I Norge drev SBS Discovery også Radio 1 i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo, Radio Rock i Oslo, Trondheim og Bergen, samt The Voice og Radio Play på digitale plattformer.

Etter at nye målemetoder for radiolytting, Portable People Meter, ble innført i mai 2006, har kanalen opplevd et oppsving i lyttertallene. I 2017 har kanalen et døgnlyttertall på rundt 500 000 lyttere.[1] I 2016 hadde Radio Norge en markedsandel på 7,6 prosent av det norske lyttermarkedet.[2]

Konsesjonen til Radio Norge varte i 10 år. Administrerende direktør og ansvarlig redaktør er Lasse Kokvik. Nyhetsredaktør er Arne Sandvik.

Se også[rediger | rediger kilde]

Norges største radiokanaler

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nasjonale lyttertall PPM». Kantar TNS (velg uke). 2017. Besøkt 28. august 2017. 
  2. ^ «PPM – radiokanalenes lyttertall per år». medienorge (norsk). Besøkt 28. august 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]