Livin’ on a Prayer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Livin' on a Prayer»
Singel med Bon Jovi
AlbumSlippery When Wet
B-side«Wild in the Streets», «Edge of a Broken Heart»
Format7" vinyl,12" vinyl, CD
Utgitt31. oktober 1986
Innspilt1986
SjangerGlam metal, hardrock
SpråkEngelsk
PlateselskapMercury
Komponist(er)Jon Bon Jovi
Låtskriver(e)Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Desmond Child
Produsent(er)Bruce Fairbairn
Plass i kronologi
«You Give Love a Bad Name»
(1986)
«Livin' on a Prayer»
«Wanted Dead or Alive»
(1987)

«Livin' on a Prayer» er Bon Jovis andre singel fra deres album Slippery When Wet fra 1986 og kanskje deres mest kjente sang.

Jon Bon Jovi likte i utgangspunktet ikke originalinnspillingen av sangen, men Richie Sambora overtalte ham til å utgi sangen likevel. De omredigerte den og tok den med på albumet Slippery When Wet. Denne sangen skulle komme til å bli en av bandet signatursanger og lå på førsteplass Billboard Hot 100 i fire uker i 1987 og fikk en fjerdeplass i Storbritannia.

Sangen handler om arbeiderklasse-paret Tommy og Gina som kjemper seg gjennom hverdagen, både økonomisk og for å holde forholdet sammen. Første verset er om «gamle dager», andre verset er mye senere, hvor Gina «dreams of running away», noe som antyder at de har det vanskelig.

Siden referansene i første verset går på at Tommy var med i fagforeningene da han arbeidet som havnearbeider, men «union's been on strike, he's down on his luck», har dette blitt tolket som at sangen har et anti-fagforeningsbudskap. På den annen side indikerer dette bare at de har hatt tøffe tider, og ikke at fagforeningens handlinger er årsaken til dette. I tillegg har ikke resten av sangen noe tydelig politisk budskap.

«I wrote that song during the Reagan era and the trickle-down economics are really inspirational to writing songs...», fortalte Jon Bon Jovi senere.[1] («Jeg skrev sangen i Reagan-perioden, og trickle-down-økonomien er virkelig inspirerende tid for å skrive sanger» (trickle-down=politisk retorisk benevnelse fra motstandere av politikken med å senke skattene for de rikeste i den hensikt å frigjøre kapital til nye investeringer).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forrige mottaker:
«This Is the World Calling» med Bob Geldof
Nummer 1 på VG-lista
(Uke 3–5 1987)
Neste mottaker:
«You Keep Me Hangin' On» med Kim Wilde