Pikmin 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pikmin 2
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørShigefumi Hino
ProdusentShigeru Miyamoto
PlattformNintendo GameCube, Wii
UtgivelseNintendo GameCube
JP 29. april 2004
NA 30. august 2004
EU 8. oktober 2004
Wii
JP 12. mars 2009
NA 10. juni 2012
EU 24. april 2009
SjangerSanntidsstrategi
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 3
Del av serien Pikmin

Pikmin 2 er et sanntidsstrategispill utviklet og utgitt av Nintendo til GameCube i 2004. Det er en direkte oppfølger til Pikmin fra 2001 og er det andre spillet i Pikmin-serien.

Som i forgjengeren fokuserer Pikmin 2 på utforsking av overflaten på en fremmed planet sett fra et mikroskopisk perspektiv, hvor spilleren leder og delegerer oppgaver til en horde av plante-liknende vesener kjent som «pikmin».[1]

Pikmin 2 ble utgitt på nytt til Wii i 2009 som del av New Play Control!-serien.[2] En oppfølger, Pikmin 3, kom ut til Wii U i 2013.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Spilleren skal kontrollere både kaptein Olimar og Louie fra et tredjeperson-perspektiv, og skal få tak i skatter (som består av menneskelig avfall, som for eksempel metall eller ødelagte leketøy) på en ukjent planet - bare kalt «den fjerne planeten» og spillet fokuserer på å kontrollere en horde av plante-lignende skapninger, kalt Pikmin. Alle Pikmin skal følge etter Olimar og / eller Louie, samtidig som spilleren beveger seg rundt på kartet. Spilleren kan raskt kaste individuelle «Pikmin» mot fiender eller andre hindringer, og Pimkin skal automatisk engasjere seg i kamp, ​​ødelegge ulike hindringer, eller bygger broer for spilleren. Spilleren kan også lede hele Pimkin-avdelinger, for å angripe motstandere.

Fordi spilleren kan kontrollere både Olimar og Louie samtidig, kan spilleren ha disse karakterene adskilt med deres egne Pikmin-horder og gjennomføre en rekke forskjellige oppgaver på kartet samtidig. Selv om spilleren kan samle et ubegrenset antall Pikmin, er bare opp til 100 Pikmin tillatt på kartet til enhver tid. De forskjellige Pikmin-fargene indikerer deres immunitet mot farer de møter. Fordi Pikmin er små og svake, kan de lett drepes av farer eller fortæres av motstandere. Spilleren begynner hver morgen ved soloppgang, og må gjennomføre en rekke oppgaver og samle alle bortkomne Pikmin før solnedgang. Alle Pikmin som blir etterlatt ved solnedgang, går umiddelbart tapt for grusomme nattlige rovdyr.

Pikmin vises i fem forskjellige farger, som indikerer deres styrke eller immunitet mot forskjellige farer. Rød, blå og gul Pikmin, er motstandsdyktige mot henholdsvis brann, drukning eller elektroniske farer. To nye farger, lilla og hvit, er unike for Pikmin 2. Hvite Pikmin er raskere enn de andre Pimkin, kan motstå giftige gasser og vil forgifte motstandere hvis de blir slukt. De kan også oppdage skjulte skatter, begravet i jorden. Lilla Pikmin er treigere enn andre Pimkin, men langt sterkere enn de andre - og kan løfte så mye som 10 vanlige Pikmin. De er også tyngre, og kan overvelde motstandere når de kastes mot fiendene. På grunn av alle de forskjellige egenskapene, må spilleren hele tiden velge den riktige Pikmin som passer best til de forskjellige oppgavene de møter underveis.

Stilken på hodet til en Pikmin, toppet med enten et blad, en knopp eller en blomst, indikerer Pikmins hurtighet eller styrke. Pikmin 2 introduserer også en sjette Pikmin-type, Bulbmin, som er motstandsdyktige mot alle farer. Til slutt introduserte Pikmin 2 en spray, som bare kan samles inn ved å høste enkelte planter. Den lilla sprayen kan sprayes på motstandere, og fører til at de midlertidig blir innkapslet i stein - noe som gjør dem svært sårbare for angrep. Den røde sprayen kan brukes på Pikmin, for å gi dem et midlertidig løft i hastighet eller angrepsstyrke. Spilleren kan utforske fire forskjellige områder på den fjerne planeten, og de ulike områdene varierer i både tema, motstandere eller antall skatter.

Spilleren blir også ledsaget av en kunstig intelligens, som kan gi spilleren forskjellige hint eller innspill underveis. Når en skatt blir oppdaget, må en Pikmin bære alt sammen tilbake til skipet - hvor skatten skal plasseres i skipets lasterom, og dens verdi skal beregnes. I tillegg til å utforske overflaten finnes det grotter spredt over hele landskapet som spilleren kan gå inn i. Grotter inneholder også flere skatter og motstandere spredt over forskjellige under-nivåer. Når spilleren er inne i en grotte, går ikke tiden på overflaten på grunn av en tidssprang forårsaket av et sterkt geomagnetisk felt. Dette lar spilleren utforske grottene i en ikke-bestemt periode før solnedgang. Grotter kan også inneholde større og sterkere motstandere, som ved nederlag ofte tildeler skatter som kan gi spilleren nye krefter.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter eventyret i Pimkin, vender kaptein Olimar tilbake til hjem-planeten Hocotate. Men når han lander på Hocotate Freight, får Olimar vite fra organisasjonens president at på grunn av at kollegaen hans, Louie, ble de tvunget til å ta opp et massivt lån for dekke tap Louie har påført dem. Som et resultat sliter Hocotate Freight nå med alvorlig gjeld av Pokos (planetens valuta) og som et resultat av alt dette blir Olimars skip, den eneste verdifulle gjenstanden fremdeles eier, solgt. Den gjenværende gjelden er på 10 100 pokos, som bedriften ikke har noen mulighet til å betale.

Selskapets president bestemmer seg deretter for å sende Olimar og Louie for å få tak i flere skatter, og hjelpe til med å betale ned gjelden. Når de kommer tilbake til Pikmins planet, blir Olimar og Louie først separert. Men de gjenforenes etter å ha jobbet sammen med den lokale røde Pikmin-befolkningen i området deres. I prosessen med å finne flest mulig skatter jobber paret med røde Pikmin, sammen med gule og blå Pikminer i forskjellige områder av planeten. De møter også to nye Pimkin-arter som kaptein Olimar aldri hadde møtt før: hvit og lilla Pikmin. Etter å ha funnet nok skatter blir hele gjelden endelig slettet. Men presidenten bestemmer at Olimar og Louie må få tak i enda flere skatter, for å bidra til å styrke selskapets økonomi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Pikmin 2». Eurogamer. Besøkt 16. september 2018. 
  2. ^ «Gamecube-favoritter på Wii». Gamer.no. Besøkt 16. september 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata