Oliver Platt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Oliver Platt
Oliver Platt (2010).jpg
Født12. januar 1960[1][2][3]Rediger på Wikidata (60 år)
WindsorRediger på Wikidata
Far Nicholas PlattRediger på Wikidata
Utdannet ved Tufts UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, karakterskuespiller, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata
Aktive år1987
IMDbIMDb

Oliver Platt (født 12. januar 1960 i Ontario i Canada) er en amerikansk skuespiller.

Platt ble født i Canada av amerikanske foreldre. Hans mor Sheila Maynard, var en klinisk sosialarbeider som arbeidet i Islamabad, og Nicholas Platt var diplomat som var stasjonert som USAs ambassadør i Pakistan, Zambia og senere på Filippinene. Oliver Platt har en eldre bror, Adam Platt, restaurantkritiker for New York Magazine, og en yngre bror, Nicholas Platt jr. Familien flyttet tilbake til USA da Platt var tre måneder gammel.

Oliver platt er tremenning av Diana, prinsesse av Wales, gjennom hans tipp-tipp-besteforelder James Roche Frances Work.[trenger referanse] På grunn av sin fars karriere som ambassadør tilbrakte Platt mye av sin barndom i forskjellige land i Asia, Midtøsten i tillegg til i Washington, D.C., noe som førte til at Platt studerte ved tolv forskjellige skoler, deriblant den amerikanske skolen i Japan. Platt tok hovedfag i drama ved Tufts University, hvor han møtte og ble nære venner med Hank Azaria. Platt tilbrakte tre år på forskjellige teatere i Boston i Massachusetts.

Platt giftet seg med Mary Camilla Bonsal Campbell den 12. september 1992 i Kittery Point i Maine. Hans første datter Lily, ble født i 1992, mens hans sønn George ble født i 1997 og hans andre datter Claire ble født i 1999. I juni 2010 mottok Platt en P.T. Barnum Award fra Tufts University for hans eksepsjonelle arbeider innenfor media og underholdning. Platt spilte rollen som rollen som Bob Zelnick i dramafilmen Frost/Nixon fra 2008.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Oliver Platt, 408960
  3. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Oliver Platt, w6pv7fvw

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]