Lake Placid (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lake Placid
Generell informasjon
GenreKompisfilm, skrekk-komedie, monsterfilm, science fiction-film, filmkomedie, skrekkfilm, actionfilm
Utgivelsesår1999
NasjonalitetUSA, Canada
Lengde79 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteve Miner Rediger dette på Wikidata
ManusDavid E. Kelley Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)David E. Kelley
MusikkJohn Ottman Rediger dette på Wikidata
FotoDaryn Okada Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBill Pullman, Bridget Fonda, Oliver Platt, Brendan Gleeson, Betty White, Meredith Salenger, Mariska Hargitay, Natassia Malthe, Richard Leacock, Adam Arkin, Steve Miner, Ty Olsson, David Lewis Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Filmselskap20th Century Studios Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)20th Century Studios
Netflix
Budsjett35 000 000 USD[1] Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning56 870 414 USD[1] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1999
24. februar 2000 (Tyskland)[2]
FilmserieLake Placid Rediger dette på Wikidata
OppfølgerLake Placid 2 Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Lake Placid er en amerikansk film fra 1999. Filmen ble skrevet og produsert av David E. Kelley og regissert av Steve Miner. Handlingen i filmen finner sted på det oppdiktede stedet Black Lake i Maine i USA der en menneskeetende krokodille terroriserer lokalbefolkningen og rundt den dysfunksjonelle gruppen som forsøker å fange krokodillen død eller levende.

Det kom to mindre kjente oppfølgere som ble lansert i 2008 og 2010.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I Aroostook County, Maine bedriver Walt Lawson dykking i en innsjø kalt Black Lake når han plutselig blir angrepet og bitt i to av en ukjent skapning. Noen uker senere reiser sheriff Hank Keough sammen med Jack Wells og paleontolog Kelly Scott fra American Museum of Natural History til innsjøen for å undersøke hendelsen sammen med professor Hector Cyr. Men det skjer snart en rekke merkelige hendelser med dem. Senere blir Hank og Hector angrepet av en stor svartbjørn. Samtidig som en gigantisk krokodille plutselig hopper ut av vannet, tar hele bjørnen i kjevene og drar dyret ned i innsjøen.

Etter å ha funnet Burkes avskårne hode, møter resten av gjengen Delores Bickerman, en gammel eremitt som bor alene i nærheten av innsjøen. Hun røper at hun har matet krokodillen i mange år, etter at dyret fulgte etter ektemannen hennes og drepte ham. Hector bestemmer seg for å reise en tur sammen Sharon Gare med helikopter, men uten at de vet det lander de på krokodillens territorium. De blir konfrontert av skapningen, men han og Gare unnslipper etter å ha distrahert krokodillen med en oppblåsbar flåte. Hector foreslår en plan som går ut på å lokke villdyret ut av vannet, og gi den et anestetisk middel som gjør den bevisstløs.

Jack godtar motvillig med på forslaget. De bruker et storfe, hengende fra et helikopter, som agn. Noen få timer senere dukker krokodillen opp, og forsyner seg av byttet. Men helikopteret krasjer i innsjøen. Krokodillen angriper gruppen. Jack skyter den, men skytevåpenet viser seg å være en rifle som inneholder et beroligende legemiddel. Krokodillen blir deretter lastet opp på en lastebil og tatt med til Portland, Maine.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=lakeplacid.htm.
  2. ^ www.kinokalender.com, besøkt 5. januar 2018[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]