Three to Tango

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Three to Tango
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie, dramakomedie, LHBT-tematisk film
Utgivelsesår1999
NasjonalitetUSA, Australia
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDamon Santostefano[1][2]
ManusAline Brosh McKenna
Produsent(er)Bruce Berman, Robert Newmyer
MusikkGraeme Revell
SjeffotografWalt Lloyd
KlippStephen Semel
Foran kamera
MedvirkendeMatthew Perry,[2] Neve Campbell,[2] Dylan McDermott,[3] Oliver Platt,[4] Cylk Cozart,[4] John C. McGinley,[4] Bob Balaban,[4] Kelly Rowan,[2] Deborah Rush,[5] Rick Gomez,[5] David Ramsey,[5] Anais Granofsky[5]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapVillage Roadshow Pictures
Distributør(er)Warner Bros.
Netflix
Premiere(r)1999
1. juni 2000 (Tyskland)[6]
Eksterne lenker

Three to Tango er en romantisk komediefilm fra 1999 regissert av Damon Santostefano, manus skrevet av Rodney Patrick Vaccaro og Aline Brosh McKenna. Hovedrollene spilles av Matthew Perry, Neve Campbell, Dylan McDermott og Oliver Platt.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Arkitekter Oscar Novak og Peter Steinberg har nettopp fått mulighet til å designe et multimillion-dollar kultursenter for en velstående forretningsmann, Charles Newman. Men for å skaffe publisitet arrangerer Newman en konkurranse med Oscar og Peter på den ene siden, og deres erkerival og tidligere kollegaer - Den enormt vellykkede Decker og Strauss. Når Newman møter Oscar og Peter, antar han at de er kjærester, selv om Oscar er heterofil. Peter er faktisk homofil, men forholdet til Oscar er strengt platonisk. Under feilaktig inntrykk av at Oscar er homofil, ber han Oscar om å holde øye med hans elskerinne Amy. Oscar får etter hvert romantiske følelser for Amy, men hun tror også Oscar er homofil. Han blir tvunget til å opprettholde dette opplegget, for å unngå problemer med Newman og miste jobben.

Saken blir komplisert når en nyhetsartikkel om Oscar og Peters antatte forhold publiseres i en avis. Dette fører til problemer for Oscar når han må avverge fremskritt fra forskjellige homofile menn, samtidig som han forsøker å overbevise sine venner og familie om at han rett og slett later som om han er homofil. Amy setter ham til og med opp på et stevnemøte med eks-kjæresten hans, fotballspiller Kevin Cartwright, så Oscar påstår at han er forelsket i noen andre. Til tross for de pinlige misforståelsene, danner Oscar et nært bånd med Amy når de fortsetter å tilbringe tid sammen. Amy flytter inn hos ham etter at hun er sparket ut av leiligheten hennes. Ved den siste presentasjonen for kultursenteret mottar Oscar og Peter pengene, men Oscar får samtidig beskjed om at han har vunnet en utmerkelse for «Årets homofile profesjonelle mann» med Newman som bestemmer seg for at han ønsker å avsløre at han ikke er homofil etter seremonien ved senteret.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0144640/; besøksdato: 2. mai 2016.
  2. ^ a b c d http://stopklatka.pl/film/troje-do-tanga; besøksdato: 2. mai 2016.
  3. ^ http://www.metacritic.com/movie/three-to-tango; besøksdato: 2. mai 2016.
  4. ^ a b c d http://www.imdb.com/title/tt0144640/fullcredits; besøksdato: 2. mai 2016.
  5. ^ a b c d (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  6. ^ www.kinokalender.com, besøkt 2. februar 2018[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]