Oh! Darling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Oh! Darling»
Singel med The Beatles
AlbumAbbey Road
A-side«Oh! Darling»
«Here Comes the Sun»
Format7"
Artist, bandThe Beatles
Utgitt5. juni 1970
InnspiltAbbey Road Studios
20. april–11. august 1969
SjangerPoprock
Lengde3:26
PlateselskapApple Records
Låtskriver(e)Lennon/McCartney
Produsent(er)George Martin
The Beatles kronologi
«The Long and Winding Road» «Oh! Darling»/Here Comes the Sun «All Together Now»

«Oh! Darling» er en sang av The Beatles som ble utgitt i 1969 på albumet Abbey Road. Sangen er skrevet av Paul McCartney, men kreditert på vanlig vis Lennon/McCartney.

Sangen er kanskje McCartneys sterkeste vokalpresasjon både før og etter The Beatles, skjønt «Helter Skelter» og Golden Slumbers viser noe av det samme. Opptakene til sangen ble gjort tidlig om morgenen hvor stemmen var på sitt mest rustne. Det er sakte og tung blues med progresjon til taktomslaget. Sangen er bygget en klassisk modell med to vers og overgangsvers, gjentagelse av samme modell, og som en kuriositet finnes det ingen ‘intro’ eller ‘outro.’

Sangens innhold omhandler det klassiske temaet hjerte-smerte, om forhold som brytes og hvor den ene part som ber den andre om å ikke forlate forholdet. Arbeidstittelen på «Oh! Darling» var «I'll Never Do You No Harm» hvilket kommer fram fra første vers:

Oh! darling, please believe me
I'll never do you no harm
Believe me when I tell you
I'll never do you no harm

Paul McCartney spilte bass, førstegitar, overdubbing på piano og tamborine, mens John Lennon spilte piano, George Harrison spilte også førstegitar og hadde Ringo Starr på trommer. McCartney sang førstestemmen, og Lennon og Harrison hadde andrestemmene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]