Allan Clarke (fotballspiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Allan Clarke
Født31. juli 1946Rediger på Wikidata (76 år)
WillenhallRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrenerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

Allan John Clarke (født 31. juli 1946 i Short Heath, Willenhall, Staffordshire) er en engelsk tidligere fotballspiller og en av engelsk fotballs beste målscorere på 1970-tallet. Han er mest kjent for sin tid hos Leeds.

Clarke startet sin karriere i Walsall og debuterte i en alder av 16 år, før han dro til Fulham. I 1968 kjøpte Leicester City Clarke for 150 000 pund. Han spilte en sesong i Leicester og fikk med seg FA-cup finalen i 1969 der Leicester tapte for Manchester City. Noen uker senere ble han kjøpt opp av Leeds United. Manager Don Revie betalte 165 000 pund til Leicester, og fikk en av de farligste målscorerne i engelsk fotball.

Clarke fant seg raskt til rette i Leeds og scoret 26 mål i sin første sesong da klubben jaktet på FA-cupseier, seriegull og Europacupseier. De vant ingen av troféene. Senere skulle han hjelpe Leeds til seier i Messebycupen og i FA-cupen og til et ligamesterskap. Han avsluttet sin aktive karriere med to sesonger som spillende manager for Barnsley.

Etter to år hos Barnsley var han tilbake i Leeds, denne gang som manager for klubben. Der var han i to år før han igjen gikk til Barnsley etter en kort periode som Scunthorpe-manager. Etter hans siste jobb som manager for Lincoln City i 1990, har han ikke hatt noen jobber innen fotball.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Leeds

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Soccerball.svgDenne biografien om en fotballspiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.