Norges ambassade i Dar-es-Salaam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norges ambassade i Dar-es-Salaam
Beliggenhet
LandTanzania
StedDar-es-Salaam
Kart
Kart
Norges ambassade i Dar-es-Salaam
6°48′46″S 39°17′28″Ø

Norges ambassade i Dar-es-Salaam er en norsk utenriksstasjon som huser Norge sin ambassadør til landet Tanzania. I 2013 ligger den i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue i byen Dar-es-Salaam.

Norsk bistand til Tanzania ble startet i 1962 da gjennom Norsk Utviklingshjelp (i dag Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad)). Diplomatiske forbindelser mellom Norge og Tanzania ble opprettet den 28. september 1964. Ambassade kom ikke før i 1975. I 1981 kom Harald og Sonja på tolvdagers besøk, men bodde ikke i ambassaden.[1] Sonja var tilbake i 1984 og bebodde da ambassaden.[2] I 1986 overtok den kjente Gunnar Garbo som ble spurt om han forventet jungeltrommer.[3] Da Arild Eik ble ambassadør i 1993 ble ambassade og Norad-kontoret samlokalisert. Tanzania har ikke ambassade i Norge, så man må til Stockholm for den nærmeste.

Ambassadører til Dar-es-Salaam har vært

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ifølge Bjørn Thomas i artikkelen Spennende Afrika-reise for Sonja og Harald i VG den 14. november 1981, så bodde Sonja og Harald i det gamle britiske generalguvernør-palasset «State House» med påfugler i hagen.
  2. ^ Brita Rosenberg, Fløyelsmyk tropenatt møtte kronprinsessen i Aftenposten den 20. mars 1984.
  3. ^ Det var journalisten Ole Johan Nilsen som i artikkelen Garbo pakker Afrikakofferten i Aftenposten 31. desember 1986 spurte ham (Garbo): «Og nå bærer det snart til ambassaden i DaresSalaam i Tanzania. Betyr det at den gamle journalist bytter skrivemaskinen med jungeltrommer?» Til dette svarte Garbo: «Jeg kommer jo til et høyt sivilisert land, selv om de ikke har vår moderne informasjonsteknologi. Det talte ord er der - som her - det viktigste informasjonsmiddel».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata