Norges ambassade i Buenos Aires

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norges ambassade i Buenos Aires
Beliggenhet
AdresseCarlos Pellegrini 1427
Land ArgentinaRediger på Wikidata
KommuneBuenos Aires
Kart
Kart
Norges ambassade i Buenos Aires
34°35′28″S 58°22′53″V
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted (es)

Norges ambassade i Buenos Aires er en norsk utenriksstasjon. Ambassaden huser den norske ambassadør til Argentina med stab. Adressen er Carlos Pellegrini 1427, 2. etasje, C1011AAC, Buenos Aires.

Etter unionsoppløsningen 1905 ble Argentina ett av de første land med norsk utenriksstasjon. Dette skyldes skipsfarten. Den første minister utsendt fra Norge til Buenos Aires var Søren Andreas Christophersen som siden 1870 hadde vært norsk-svensk konsul og sendemann og godt kjent der nede. Frem til 1957 het den legasjon. Så ble det ambassade.

Sendemenn og ambassadører[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Meldingen om at stillingen som minister ikke ville bli besatt kom i Minister Bachke til Washington og minister Jakhelln til Helsingfors, publisert i Aftenposten den 8. august 1927. Så var den da ubesatt i fem, nei, seks år. Ifølge Ny sendemannstilling i Buenos Aires i Aftenposten den 12. desember 1933, hadde Buenos Aires en chargé d'affaires i 1933, som man fra 1934 ville ha omgjort til en sendemann av 2. lønnsgrad. Dette finaniserte man ved å inndra chargé d'affaires-posten i Santiago, Chile. Den nye sendemannen fikk da sideakkreditiv til Chile, såvel som Montevideo i Uruguay og Anuncion.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Wiki letter w.svgDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.