Nonneseter holdeplass

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nonneseter holdeplass
Bybanen i Bergen
Nonnesaeter-station.jpg
LandNorge Norge
ByBergen
BydelBergenhus
TypeBybane
ArkitektCUBUS
Åpnet22. juni 2010
Tjenester
Linje(r)1 2 
Plattform(er)2
Forbindelser
Tog TogBergen stasjon
Antall reisende401 500 (2013) [1]

Nonneseter holdeplass
60°23′24″N 5°19′58″Ø

Nonneseter holdeplass er en bybaneholdeplassBybanen i Bergen. Holdeplassen ligger i Bergenhus bydel, og åpnet 22. juni 2010 sammen med resten av holdeplassene på Bybanen. Holdeplassen deler trafikk med buss, og har overgang til lokal- og regiontog på Bergen stasjon.

Navnet er hentet fra et kloster som lå på denne plassen. Like vest for holdeplassen er en del av klosteret bevart som Nonneseter klosterruin.

Vest for holdeplassen ligger også Bergen Offentlige Bibliotek (hovedbiblioteket) og kjøpesenteret Bergen Storsenter, like i nærheten finner man Bergen kunst- og håndverksskole, Statens hus i Hordaland og sydenden av Lille Lungegårdsvannet. På vestsiden av Lille Lungegårdsvannet ligger de tre bygningene til Bergen kunstmuseum. Dette er den bybaneholdeplassen med kortest vei til Grieghallen.

«17. mai-pensen»[rediger | rediger kilde]

17. mai vil denne holdeplassen være endestasjon for Bybanen i den tiden prosesjonen går langs Christis' gate. Gaten krysser bybanetraseen like før den ordinære endestasjonen Byparken. Det er tilrettelagt ekstra sporskifter for at ruteavviklingen skal kunne fungere uten å komme i konflikt med prosesjonen.

Forrige stasjon   Bybanen logo.svg   Neste stasjon
Endestasjon
1
ByparkenFlesland
Endestasjon
2
KaigatenFyllingsdalen
Bane NOR.png
Endestasjon Bergensbanen
Overgangsstasjon Bergen

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]