Kokstad depot

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Crystal Clear app karm.pngForventet framtidig banestrekning: Det kan forekomme spekulativ informasjon, og innholdet kan forandre seg betraktelig når banestrekningen lanseres og mer informasjon blir tilgjengelig.

Kokstad depot er en del av byggetrinn tre av Bybanen i Bergen.

Dagens depot på Kronstad har ikke kapasitet utover det antall vogner som det er behov for i byggetrinn en og to. Når Kokstad depot er etablert, vil Kronstad depot sannsynligvis reduseres til å være oppstillingsområde for de vognene som skal starte fra sentrum om morgenen.

Kokstad depot omfatter ca. 80 mål oppstillings- og verkstedsområde. Arealplan for området ble kunngjort januar 2012.[1] Kapasiteten vil være ca 64 vogner, det er langt over behovet til linjen Byparken til Flyplassen Terminal.[trenger referanse] Det er planlagt at kapasiteten på anlegget skal dekke behovet for alle Bybanens fremtidige utvidelser.

Av driftsmessige årsaker kan det bli etablert depot i Åsane når banen forlenges dit.

Fremdrift[rediger | rediger kilde]

Fylkestinget vedtok 12. mars 2013 [2] å starte på arbeidet med å tilrettelegge tomten i mai 2013. Fylkeskommunen forskutterte 40 millioner kroner til arbeidet ettersom utvidelsen av Bergensprogrammet fortsatt ligger til behandling i Samferdselsdepartementet. Tilretteleggingsarbeidene startet i 2013 for at man skal nå målet om åpne å byggetrinn tre i 2016 samtidig med åpningen av ny terminal på Bergen Lufthavn Flesland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arealplan for depot-verksted Flesland». Bergen kommune. Arkivert fra originalen 20. desember 2012. Besøkt 8. januar 2012. 
  2. ^ «Bybanen byggetinn 3 - oppstart av grunnarbeid for verkstad og depot». Hordaland fylkeskommune. Arkivert fra originalen 4. mars 2014. Besøkt 29. mars 2013.