Neil Patrick Harris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris (9446191273).jpg
Født15. juni 1973 (44 år)
Albuquerque
Ektefelle David Burtka
SamboerDavid Burtka
Yrke
11 oppføringer
Tv-skuespiller, filmskuespiller, filmregissør, musiker, selvbiograf, dub actor, sanger, teaterskuespiller, stage magician, danser, skuespiller
NasjonalitetUSA
Utmerkelser Primetime Emmy Award, Tony-prisen for beste mannlige hovedrolle i en musikal

Neil Patrick Harris (2008)

Neil Patrick Harris (født 15. juni 1973 i Albuquerque i New Mexico) er en amerikansk skuespiller. Han er kanskje best kjent som skjørtejegeren Barney Stinson i How I Met Your Mother, tittelrollen i Doogie Howser, MD og den fiktive versjonen av seg selv i Harold & Kumar-serien. I tillegg har han spilt i filmene Smurfene og Smurfene 2. Han var også vert for den 63. Tony Awards 7. juni 2009, den 87. Oscar-utdelingen 22. februar 2015, og den 61. Primetime Emmy--utdelingen 20. september 2009.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Harris ble født i Albuquerque i New Mexico, og vokste opp i Ruidoso i New Mexico der foreldrene, Sheila og Ron, drev en restaurant. Hans eldre bror, Brian, var han som sørget for at Neil begynte med skuespill da han overtalte ham til å bli audition til en skoleoppsetning av Trollmannen fra Oz i fjerde klasse. Han gikk på La Cueva High School i Albuquerque, og var aktiv når det gjaldt skuespill og musikaler der. Harris ble uteksaminert som æresstudent i 1991.

Familie[rediger | rediger kilde]

Harris er åpen homofil. Han er gift med David Burtka, og ved hjelp av surrogati har de en gutt og ei jente.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]