A Very Harold & Kumar 3D Christmas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Very Harold & Kumar 3D Christmas
Generell informasjon
GenreKompisfilm, filmkomedie, julefilm
Utgivelsesår2011
NasjonalitetUSA
Lengde89 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTodd Strauss-Schulson Rediger dette på Wikidata
ManusHayden Schlossberg, Jon Hurwitz Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Greg Shapiro
MusikkWilliam Ross Rediger dette på Wikidata
FotoMichael Barrett Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJohn Cho, Kal Penn, Paula Garcés, Neil Patrick Harris, David Krumholtz, Eddie Kaye Thomas, Elias Koteas, Patton Oswalt, Thomas Lennon, Danneel Harris, Danny Trejo, Amir Blumenfeld, David Burtka, Jake Johnson, Jordan Hinson, RZA, Richard Riehle[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapMandate Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Warner Bros.
Netflix
Premiere(r)2011
FilmserieHarold & Kumar Rediger dette på Wikidata
ForgjengerHarold & Kumar Escape from Guantanamo Bay Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

A Very Harold & Kumar 3D Christmas er en amerikansk komediefilm fra 2011, regissert av Todd Strauss-Schulson. Manus ble skrevet av Jon Hurwitz og Hayden Schlossberg. Hovedrollene spilles av John Cho, Kal Penn og Neil Patrick Harris. Dette var en oppfølger av filmen Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay publisert i 2008. Filmen ble produsert av New Line Cinema, og publisert i USA den 4. november 2011 av Warner Bros.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Syv år etter at de stakk av fra Guantanamo Bay, og to år etter at de sist hadde snakket sammen, har tidligere bestevenninner Harold Lee og Kumar Patel gått hvert til sitt. Harold har gitt opp å røyke cannabis, blitt en vellykket forretningsmann ved Wall Street og giftet seg med kjæresten Maria. Kumar er derimot fattig, og bor fremdeles i den rotete leiligheten han en gang delte med Harold. Kumar ble sparket ut av studiene fordi han slo ut på en narkotikatest. Kumar har nylig blitt dumpet igjen av kjæresten Vanessa, som deretter forteller at hun er gravid med barnet hans. Marias far, og Harolds svigerfar, Mr. Perez bestemmer seg for feire jul sammen med Harold og Maria. Mr. Perez, som ikke liker Harold, tar også med sitt juletre som han plantet for åtte år siden, og gir Harold et kort foredrag om juletreets betydning. Kumar mottar en pakke med Harolds navn på, og forsøker å levere den til Harold. De oppdager de at gjenstanden inni er en stor marihuanajoint.

Men Harold forsøker å kaste den ut av vinduet. Men den lander i juletreet og brenner ned hele treet. Harold får vite at Kumars nye venn Adrian skal delta på fest med et juletre, og lover å kjøre ham til festen under forutsetning av at han kan få juletreet etterpå. Harold, Kumar, Adrian og Todd (Harolds nye venn) ankommer festen, hvor en jente ved navn Mary forsøker å forføre Harold. Det viser seg at Mary er datter av en russisk gangster ved navn Sergei Katsov, som sender to håndlangere for å drepe Harold og Kumar - i den tro at de ønsket å voldta datteren hans.

Harold og Kumar møter og de gamle vennene deres, Rosenberg og Goldstein, for første gang på mange år. Harold og Kumar planlegger å stjele et juletre fra en kirke, men ender med å delta på en forestilling sammen med Neil Patrick Harris, som de trodde hadde dødd etter å ha blitt skutt utenfor et horehus i Texas for syv år siden. Harris avslører at han faktisk døde i Texas den gangen, men Jesus Kristus sparket ham senere ut av himmelen. Neil avslører at han nå kan lese tankene deres, og hjelper dem med å skaffe et juletre. De finner deretter veien til Harolds hjem for å sette opp det nye juletreet. Men de blir kidnappet av Katsovs håndlangere./

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]