Hopp til innhold

Smurfene 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Smurfene 2
orig. The Smurfs 2
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Komedie
Familiefilm
Fantasy
Utgivelsesår2013
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRaja Gosnell
ProdusentJordan Kerner
ManusforfatterJ. David Stern
David N. Weiss
Jay Scherick
David Ronn
Karey Kirkpatrick
MusikkHeitor Pereira
SjeffotografPhil Meheux
KlippSabrina Plisco
Foran kamera
MedvirkendeHank Azaria
Neil Patrick Harris
Jayma Mays
Sofia Vergara
Brendan Gleeson
Jonathan Winters
Katy Perry
Fred Armisen
Alan Cumming
Anton Yelchin
George Lopez
John Oliver
Christina Ricci
J.B. Smoove
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapSony Pictures Animation
Columbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Smurfene 2 (original tittel: The Smurfs 2) er en amerikansk familiefilm/komedie fra 2013. Filmen er en oppfølger til Smurfene (2011), og er regissert av Raja Gosnell. Hank Azaria, Neil Patrick Harris og Jayma Mays spiller hovedroller, mens Jonathan Winters, Katy Perry, Fred Armisen, Anton Yelchin, George Lopez og Christina Ricci har stemmer i filmen. Filmen er en blanding av animasjons- og realfilm.

Som forberedelse til bursdagen hennes, leser Smurfene historien om Smurfette, om hvordan hun ble skapt av den onde trollmannen Gargamel for å ødelegge dem. Men Papa Smurf redder henne, og gjør henne fullstendig om til en Smurf. I mellomtiden har hun mareritt om at hun kommer til å bli forvandlet tilbake til sin opprinnelige form, og forråde de andre Smurfene ved å føre dem til Gargamel. Smurfene forbereder en overraskelsesfest for henne. Men når Smurfette prøver å finne ut hva hennes andre Smurfene planlegger, sier ingen av dem et ord. Hun tar dette som et tegn på at alle sammen har glemt bursdagen hennes.

I Paris er Gargamel og Azrael nå kjendiser på grunn av Gargamels trolldom. Men han holder på å gå helt tom for Smurf-essensen som gir ham hans magiske krefter. Gargamel lager en portal til Smurf Village slik at han kan kidnappe Smurfette som hevn på Smurfene fordi de tidligere hadde beseiret ham. Smurfene blir vitne til bortføringen av Smurfette, og de må slå seg sammen med menneske-vennene sine for å redde Smurfette. Det viser seg at Smurfette vet om en hemmelig trylleformel som kan omgjøre Gargamels nyeste kreasjon - Rampene - til virkelige smurfer.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Realskuespillere

[rediger | rediger kilde]

Stemmeskuespillere

[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]