Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay
Generell informasjon
GenreKompisfilm, filmkomedie, LHBT-tematisk film
Utgivelsesår2008
NasjonalitetUSA
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJon Hurwitz,[1][2][3][4][5][6] Hayden Schlossberg[1][3][5][6] Rediger dette på Wikidata
ManusJon Hurwitz,[7] Hayden Schlossberg[8] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Nathan Kahane
MusikkGeorge S. Clinton Rediger dette på Wikidata
FotoDaryn Okada Rediger dette på Wikidata
KlippJeff Freeman Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJohn Cho,[2] Kal Penn,[9] Danneel Harris,[5] Rob Corddry,[10] Neil Patrick Harris,[9] Roger Bart,[10] Richard Christy,[10] Missi Pyle,[10] Paula Garcés,[10] Ed Helms,[10] Ava Santana, Beverly D'Angelo,[10] Christopher Meloni,[10] Clyde Kusatsu,[10] David Krumholtz,[10] Eddie Kaye Thomas,[10] Eric Winter,[10] Jack Conley,[10] Tamara Feldman,[8] Angus Sutherland,[8] Jon Reep,[8] Randal Reeder[8] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapMandate Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Warner Bros.
Netflix
Premiere(r)23. mars 2008
2008
FilmserieHarold & Kumar Rediger dette på Wikidata
ForgjengerHarold & Kumar Go to White Castle Rediger dette på Wikidata
OppfølgerA Very Harold & Kumar 3D Christmas Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay er en amerikansk komediefilm fra 2008. Filmen ble regissert av Jon Hurwitz og Hayden Schlossberg. Denne filmen er oppfølger til filmen Harold & Kumar Go to White Castle fra 2004. Historien fortsetter hvor Harold & Kumar Go to White Castle ble avsluttet, og handler om Harold Lee og Kumar Patel som ønsker å reise på ferie til Amsterdam. Men de blir fengslet etter å ha blitt forvekslet som terrorister. De havner deretter i en rekke serie komiske situasjoner når de forsøker å stikke av fra Guantanamo Bay. Filmen ble utgitt på DVD og Blu-ray Disc i USA den 29. juli 2008. Hovedrollene ble blant annet spilt av Paula Garcés, Neil Patrick Harris og Ed Helms. En oppfølger, A Very Harold & Kumar 3D Christmas, ble publisert i 2011.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter å ha kommet hjem fra White Castle, bestemmer Harold Lee og Kumar Patel seg for å reise til Amsterdam, Nederland, slik at Harold kan overraske deres nabo og kjæreste Maria. Men ved flyplassen krangler Kumar med en TSA-agent for å ha undersøkt Kumar «på grunn av hudfargen» til tross for at agenten var mørkhudet. De møter Kumars eks-kjæreste Vanessa Fanning, som er forlovet med Colton Graham, Harolds tidligere venn fra college, hvis familie har politiske forbindelser. Flypassasjerene tror Kumars nye oppfinnelse er en bombe, og de blir pågrepet av en flyvakt. Ron Fox, en nevrotisk og ekstremt rasistisk viseminister for innenrikssikkerhet, mener duoen er agenter for en konspirasjon mellom Al-Qaida og Nord-Korea, og sender dem til Guantanamo Bay på Cuba.

Etter å ha unngått seksuelt overgrep fra en vakt i interneringsleiren, unnslipper Harold og Kumar, og går om bord en båt kubanere på vei til Miami, Florida. De reiser videre til Texas, men opplever enda flere problemer underveis. Blant annet overnatter de hos et søskenpar, og deres innavlede sønn. De unnslipper et møte med Ku Klux Klan, og går innom et bordell hvor de møter Neil Patrick Harris. Når de endelig når Texas godtar Colton å hjelpe dem. Men han melder dem videre til Ron Fox. De blir deretter flydd tilbake til Cuba. Men underveis blir Fox slått ut av Dr. John Beecher (nestleder for NSA) etter at Fox gjentatte ganger har behandlet ham dårlig.

Dr. Beecher faller ved et uhell ut av flyet, og faller til hans død. Harold og Kumar rømmer med fallskjerm, og Ron Fox dør når han forsøker å følge etter dem. Harold og Kumar lander på USAs president George W. Bushs eiendom. Etter å ha røyket cannabis med Harold og Kumar, tilgir presidenten dem. Harold og Kumar blir eskortert til Vanessa og Coltons bryllup av agenter fra Secret Service. De avslører Coltons svik for Vanessa og gjestene i bryllupet. Colton forsøker å angripe dem, men Harold slår ham ut. Harold, Kumar og Vanessa reiser videre til Amsterdam hvor Harold endelig finner Maria, og parene reiser gjennom byen sammen, og blir høye på cannabis.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

John Cho
Kal Penn

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]