Lupe Fiasco

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lupe Fiasco
Lupe Fiasco 2012.jpg
FødtWasalu Muhammad Jaco
16. feb. 1982Rediger på Wikidata (40 år)
ChicagoRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Utdannet ved Thornton Township High SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av Child Rebel SoldierRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Lupe Fiasco
Sjanger HiphopRediger på Wikidata
InstrumentPiano, vokal
Aktive år2000
PlateselskapAtlantic, Thirty Tigers
Nettstedhttp://www.lupefiasco.com/
IMDbIMDb

Lupe Fiasco, egentlig Wasalu Muhammad Jaco (født 17. februar 1982 i Chicago, Illinois) er en amerikansk rapper og låtskriver. Før han selv slo igjennom som artist hjalp han blant annet profilerte stjerner som Jay-Z og Kanye West .

Lupe Fiasco er en av de mer kjente låtskriverne og rapperne i USA i dag. Lupe slo igjennom med albumet Food & Liquor i 2006. Denne gav tre Grammy Awardnominasjoner, på grunn av sanger som Sunshine, Hurt Me Soul og The Cool.

Han har også lagd sanger med hiphop-bandet Fort Minor i 2005.

I 2007 slapp han sitt andre studioalbum The Cool. Den største hiten ble Superstar der R&B artisten Matthew Santos synger refrenget.

8. mars 2011 slapp rapperen et nytt album. Denne gangen var det mye omtalte Lasers, som har solgt svært bra både i USA og på verdensbasis, det til tross for mye kritikk.[trenger referanse] Blant annet fra Lupe selv, som uttrykte misnøye med hvordan Lasers var blitt til.[trenger referanse] Lupe Fiasco samarbeidet med artister som Trey Songz, Skylar Grey og John Legend for å fullføre Lasers. Velkjente The Show Goes On er en av sangene på skiva.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)