One Step Closer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
One Step Closer
AlbumHybrid Theory
B-side«My December» / «High Voltage»
Artist, bandLinkin Park
Utgitt28. september 2000
Innspilt2000
SjangerNu metal
Lengde00:02:35
SpråkEngelsk
PlateselskapWarner Bros. Records
Komponist(er)Linkin Park
Låtskriver(e)Linkin Park
Produsent(er)Don Gilmore
Plass i kronologi
One Step Closer
Crawling (2001)

«One Step Closer» er debutsingelen fra det amerikanske Nu Metall-bandet Linkin Park og ble utgitt i 2001. Sangen er det andre sporet på bandets debutalbum Hybrid Theory.

Den opprinnelige tittelen på sangen var «Plaster». Bandet har sagt at de skrev «One Step Closer» mens de slet med det sjette sporet på albumet, «Runaway». Singelen ble utgitt i 2001 og fikk en del suksess i Australia, men kun moderat suksess i Storbritannia og USA.

På «One Step Closer» gjør Mike Shinoda noen få linjer i løpet av refrenget mens Chester Bennington sier «Everything you say to me» og «I need a little room to breathe».

Det har blitt laget to remixer av «One Step Closer». På albumet Reanimation (2002) under tittelen «1Stp Klosr», gjort av The Humble Brothers og Korns hovedvokalist, Jonathan Davis. Den andre var på albumet Collision Course sammen med Jay-Z.

Konserter[rediger | rediger kilde]

Frem til 2007 avsluttet bandet konsertene sine med sangen «One Step Closer». De strofene Davis synger pleier nå å bli sunget av Mike Shinoda, noen få ganger blir den sunget av Chester Bennington.

Video[rediger | rediger kilde]

Det var Joe Hahn som kom med ideen bak musikkvideoen. Før Joe Hahn steppet inn hadde bandet tenkt seg en «vanlig» musikkvideo med bandet som fremfører sangen under en konsert. Filmen ble laget i en forlatt LA T-banetunnel. Dette er en av de få musikkvideoene Scott Koziol er med i, da det er to klipp der man kan se ham.

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

«One Step Closer» kom på 4.-plass på Mainstream Rock Tracks i USA og i Australia. «One Step Closer» kom på 10.-plass på «United World Chart», 24.-plass på UK Singles Chart, 32.-plass på den tyske listen, 46.-plass på den italienske listen og 75.-plass på Billboard Hot 100.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «One Step Closer»
  2. «My December»
  3. «High Voltage» (2000 reprise)

Bonus

  1. «One Step Closer» Musikk Video

Sammen med andre artister[rediger | rediger kilde]

Linkin Park har sunget denne sangen sammen med en rekke artister gjennom årene:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]