Midi-Pyrénées

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Midi-Pyrénées
Miègjorn-Pirenèus
Geu - Pic du Pibeste - 20150213 (1).jpg
LandFrankrike Frankrike
StatusTidligere region
Oppkalt etterSør-Frankrike, Pyreneene
Adm. senterToulouse
Areal45 348 km²
Befolkning2 954 157[1] (2013)
Bef.tetthet65,14 innb./km²
SpråkOksitansk Rediger på Wikidata
Nettsidewww.midipyrenees.fr/
Kart
Midi-Pyrénées
43°30′00″N 1°20′00″Ø

Midi-Pyrénées var en administrativ region i Frankrike. Regionen besto av departementene Ariège, Aveyron, Gers, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées, Lot, Tarn og Tarn-et-Garonne. Regionen hadde i 2010 i underkant av 3 millioner innbyggere.[2] Regionene Languedoc-Roussillon og Midi-Pyrénées ble fra 1. januar 2016 slått sammen til en ny region med det midlertidige navnet Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées.[3][4] Det ble foreslått å kalle den nye regionen Occitanie,[5][6] et navn som også ble vedtatt.[7][8]

Geografi[rediger | rediger kilde]

Midi-Pyrénées var på størrelse med Danmark, og var den største regionen i Fastlands-Frankrike i utstrekning. I hele Frankrike var det bare Fransk Guyana som hadde større areal. Regionen grenset mot Limousin og Auvergne i nord, mot Languedoc-Roussillon i øst, mot Andorra og Spania i sør og mot Aquitaine i vest.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Regionshovedstaden og det økonomiske senteret er Toulouse, som er hovedsetet for fransk flyindustri og produksjon av militærmateriell og satellitter. Regionen har også bilindustri. Ellers er regionen et viktig jordbruksland og har stor dyrking av vin.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

France Flag Map.svgDenne frankrikerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.