Poitou-Charentes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Poitou-Charentes

Flagg

Våpen

LandFrankrikes flagg Frankrike
StatusTidligere region
Grunnlagt4. juni 1960
Opphørt31. desember 2015
Oppkalt etterPoitou
Adm. senterPoitiers
Areal25 809 km²
Befolkning1 789 779[1] (2013)
Bef.tetthet69,35 innb./km²
SpråkOksitansk Rediger på Wikidata
Nettsidewww.poitou-charentes.fr
Kart
Poitou-Charentes
46°05′00″N 0°10′00″Ø

Poitou-Charentes er en tidligere administrativ region i det vestlige Frankrike. Hovedby var Poitiers. Regionen besto av departementene Charente, Charente-Maritime, Deux-Sèvres og Vienne.

I regionen lå den eldgamle byen og regionhovedstaden Poitiers, samt havnebyen La Rochelle som var et viktig senter for fransk fiskeri og saltproduksjon i middelalderen. Regionen hadde i 2010 i underkant av 1,8 millioner innbyggere.[2]

Regionene Aquitaine, Limousin og Poitou-Charentes ble fra 1. januar 2016 slått sammen til en ny region med det midlertidige navnet Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes.[3][4] Det ble foreslått å kalle den nye regionen Nouvelle-Aquitaine,[5][6] et regionnavnet som også ble offisielt vedatatt.[7][8]

Geografi[rediger | rediger kilde]

Poitou-Charentes ligger vest i Frankrike, med kystlinje mot Biscayabukta. I nord grenser regionen mot Pays de la Loire, i øst mot Centre og Limousin og i sør mot Aquitaine.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Et kjent produkt fra området er Cognac, ved kysten foregår produksjon av østers. Tjenesteyting og turisme er også viktige næringer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]