Liste over skip eiet av Det Stavangerske Dampskibsselskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over skip eid av Det Stavangerske Dampskibsselskab.

Lokalrutebåter, ferger og hurtigbåter ble i 1990 overført Rogaland Trafikkselskap AS som i 2003 endret navn til Stavangerske AS.

Kystruteskip:

Ukomplett

Navn Tidsrom
DS «Ryfylke» 1855-1890
DS «Stavanger» 1867-1886
DS «Kong Sverre» 1867-1939m
DS «Kong Olaf» 1883-1944
DS «Ryfylke» 1891-1934
DS «Stavanger» / DS «Saude» 1897-1914-1944
DS «Christiania» 1898-1952
DS «Kong Haakon» 1904-1953
DS «Bergen» 1909-1954
DS «Austri» 1912-1945
DS «Vestri» 1912-1941
DS «Stavanger I» / DS «Kong Sverre» 1914-1949-1963
DS «Sanct Svithun» (1) 1927-1943
DS / MS «Kronprinsesse Märtha» 1929-1948-1974
DS / MS «Rogaland» 1929-1965
DS «Ryfylke» (3) 1931-1941
DS «Austri» 1945-1951
DS «Vestri» 1945-1955
MS «Stavanger» (3) 1950-1973
MS «Sanct Svithun» (2) 1950-1962
MS «Kong Olav» (2) 1964-1978

Lokalrutebåter:

Ukomplett

Navn Tidsrom
DS «Ebenezer» 1868-1869
DS «Haukelid» (1) 1869-1950
DS «Skjold» 1870-1912
DS «Rogaland» (1) / DS «Kvitsøy» (1) / DS «Haukelid» (3) 1878-1929-1957-1957
DS «Robert» 1897-1924
DS «Stavanger» / DS «Saude» (1) 1897-1914-1944
DS «Sand» (1) / DS «Haukelid» (2) 1899-1952-1953
DS «Sandeid» 1903-1951
DS «Fjordbuen» 1909-1949
DS «Øibuen» (1) 1909-1913
DS «Strand» (1) 1909-1917
DS «Hjelmeland» 1910-1959
DS «Øybuen» (2) 1913-1959
MS «Ekspress» / MS «Snøgg» 1937-1961-1971
DS «Forra» 1938-1949
MS «Vindafjord» 1938-1941
MS «Fjorddrott» (1) 1939-1972
MK «Askøy I» 1941-1968
MS «Haugesund» (1) 1947-1973
MS «Fjordsol» (1) 1948-1981
MS «Fjordbris» (2) 1948-1980
MS «Sauda» (2) 1950-1969
MS «Bokn» (1) 1952-1976
MS «Sand» (2) 1953-1969
MS «Skudenes»/MS «Ternøy» 1957-1970-1984
MS «Rennesøy» (1) / MS «Hidle» (2) 1958-1969-1990
MS «Sjernarøy» 1959-1990
MS «Hjelmelandsfjord» 1976-1978
MS «Jøsenfjord» 1976-1980
MS «Ombofjord» 1976-1976
MS «Lysefjord» 1976-1983
MS «Årdalsfjord» 1976-1980

Ferger:

Ukomplett

Navn Tidsrom
MF «Ropeid» (1) / MF «Bru» 1945-1965-1975
MF «Tau» (1) / MF «Ombo» 1961-1976-1992
MF «Ropeid» (2) 1965-1987
MF «Strand» (3) / MF «Eidssund» 1966-1982-1990
MF «Skudenes» 1970-1987
MF «Finnøy» (2) 1971-1990
MF «Ulsnes» 1973-1988
MF «Stavanger» 1973-1982
MF «Tungenes» (5) 1975-1987
MF «Ryfylke» 1975-1987
MF «Bokn» (2) 1976-1990
MF «Jøsenfjord-Ferjen» / MF «Jøsenfjord» (2) 1976-1987-1990
MF «Oanes» 1976-1978
MF «Bokn» 1976-1993
MF «Tau» 1977-1982
MF «Vardenes» 1977-1988
MF «Høgsfjord» (2) 1978-1990
MF «Solbakk» 1978-1990
MF «Strand» (4) 1982-1990
MF «Tau» (2) 1982-1990
MF «Vollsøy» 1982-1990
MF «Hjelmeland» (2) 1987-1990
MF «Utstein» 1987-1990
MF «Frafjord» 1989-1990

Hurtigbåter:

Ukomplett

Navn Tidsrom
MS «Mayflower» 1972-1992
MS «Vingtor» 1974-1990
MS «Sleipner» 1974-1987
MW «Fjorddrott» 1976-1990
MS «Draupner» 1977-1987
MW «Fjordbris» (2) 1981-1990
MW «Fjordsol» (2) 1986-1990

Lasteskip:

ukomplett

Navn Tidsrom
DS «Habil» 1915-1917
DS «Tungenes» 1922-1945
DS «Jæderen» 1922-1954
DS «Ulsnes» 1925-1952
DS «Ryfylke» 1931-1941
MS «Ulsnes» 1954-1973
MS «Akershus» 1954-1963
MS «Tananger» 1955-1993
MS «Karmøy» 1957-1972
MS «Haukeli» 1960-1971
MS «Rogaland» 1964-1978
MS «Akershus» 1964-1975
MS «Jæren» 1968-1981
MS «Austri» 1974-1979
MS «Akershus» 1977-1991
MS «Rogaland» 1978-2001
MS «Fjordlast» 1978-1985
MS «Haukeli» 1979-1993