Liste over presidentene i Italias deputertkammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Presidenten i Italias deputertkammer er leder for underhuset i parlamentet.

Mandatperiode Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Kongedømmet Sardinia 1848 – 1861
Deputertkammerets presidenter
I legislatura del Regno di Sardegna Vincenzo Gioberti iii.jpg Vincenzo Gioberti
(1801–1852)
8. mai 1848 – 30. desember 1848
II legislatura del Regno di Sardegna Lorenzo Pareto.jpg Lorenzo Pareto
(1800–1865)
1. februar 1849 – 30. mars 1849
III legislatura del Regno di Sardegna Lorenzo Pareto.jpg Lorenzo Pareto
(1800–1865)
30. juli 1849 – 20. november 1849
IV legislatura del Regno di Sardegna Pier Dionigi Pinelli iii.jpg Pier Dionigi Pinelli
(1804–1852)
20. desember 1849 – 25. april 1852
Urbano Rattazzi-lookingleft.jpg Urbano Rattazzi
(1808–1873)
11. mai 1852 – 27. oktober 1853 Sinistra storica
Carlo Bon Compagni.jpg Carlo Bon Compagni
(1804–1880)
16. november 1853 – 21. november 1853
V legislatura del Regno di Sardegna 19. desember 1853 – 16. juni 1856
Carlo Cadorna iii.jpg Carlo Cadorna
(1809–1891)
7. januar 1857 – 16. juli 1857
VI legislatura del Regno di Sardegna Carlo Bon Compagni.jpg Carlo Bon Compagni
(1804–1880)
14. desember 1857 – 14. juli 1858
Urbano Rattazzi-lookingleft.jpg Urbano Rattazzi
(1808–1873)
10. januar 1859 – 21. januar 1860 Sinistra storica
VII legislatura del Regno di Sardegna Giovanni Lanza iii.jpg Giovanni Lanza
(1810-1882)
2. april 1860 – 17. desember 1860 Destra storica
Kongedømmet Italia 1861 – 1946
Deputertkammerets presidenter
VIII legislatura del Regno d'Italia Urbano Rattazzi-lookingleft.jpg Urbano Rattazzi
(1808-1873)
18. februar 1861 – 3. mars 1862 Sinistra storica
Sebastiano Tecchio.gif Sebastiano Tecchio
(1807-1886)
22. mars 1862 – 21. mai 1863
Giovanni Battista Cassinis iii.jpg Giovanni Battista Cassinis
(1806–1866)
25. mai 1863 – 7. september 1865
IX legislatura del Regno d'Italia Adriano Mari.jpg Adriano Mari
(1813-1887)
18. november 1865 – 13. februar 1867 Destra storica
X legislatura del Regno d'Italia 22. mars 1867 – 27. oktober 1867
Giovanni Lanza iii.jpg Giovanni Lanza
(1810-1882)
16. desember 1867 – 8. august 1868 Destra storica
Adriano Mari.jpg Adriano Mari
(1813-1887)
25. november 1868 – 14. august 1869 Destra storica
Giovanni Lanza iii.jpg Giovanni Lanza
(1810-1882)
18. november 1869 – 15. desember Destra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821-1908)
12. mars 1870 – 2. november 1870 Destra storica
XI legislatura del Regno d'Italia 5. desember 1870 – 20. september 1874
XII legislatura del Regno d'Italia 23. november 1874 – 3. oktober 1876
XIII legislatura del Regno d'Italia Francesco Crispi.jpg Francesco Crispi
(1818–1901)
26. november 1876 – 26. desember 1877 Sinistra storica
Benedetto Cairoli iii.jpg Benedetto Cairoli
(1825-1889)
7. mars 1878 – 24. mars 1878 Sinistra storica
Domenico Farini.jpg Domenico Farini
(1834–1900)
27. mars 1878 – 19. mars 1880 Destra storica
Michele COPPINO.jpg Michele Coppino
(1822-1901)
13. april 1880 – 2. mai 1880 Sinistra storica
XIV legislatura del Regno d'Italia Domenico Farini.jpg Domenico Farini
(1834–1900)
26. mai 1880 – 25. september 1882 Destra storica
XV legislatura del Regno d'Italia 22. november 1882 – 12. mars 1884
Michele COPPINO.jpg Michele Coppino
(1822-1901)
19. mars 1884 – 3. april 1884 Sinistra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821-1908)
7. april 1884 – 27. april 1886 Destra storica
XVI legislatura del Regno d'Italia 10. juni 1886 – 3. august 1890
XVII legislatura del Regno d'Italia 10. desember 1890 – 27. september 1892
XVIII legislatura del Regno d'Italia Giuseppe Zanardelli iii.jpg Giuseppe Zanardelli
(1826-1903)
23. november 1892 – 20. februar 1894 Sinistra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821-1908)
22. februar 1894 – 13. januar 1895 Destra storica
XIX legislatura del Regno d'Italia Exposition universelle de 1900 - portraits des commissaires généraux-Tommaso Villa.jpg Tommaso Villa
(1832-1915)
10. juni 1895 – 2. mars 1897 Destra storica
XX legislatura del Regno d'Italia Giuseppe Zanardelli iii.jpg Giuseppe Zanardelli
(1826-1903)
5. april 1897 – 14. desember 1897 Sinistra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821-1908)
26. januar 1898 – 15. juli 1898 Destra storica
Giuseppe Zanardelli iii.jpg Giuseppe Zanardelli
(1826-1903)
16. november 1898 – 25. mai 1899 Sinistra storica
Illustrazione Italiana 1905 n. 12 - Luigi Chinaglia.jpg Luigi Chinaglia
(1841-1906)
30. mai 1899 – 30. juni 1899
Giuseppe Colombo.jpg Giuseppe Colombo
(1836-1921)
14. november 1899 – 17. mai 1900
XXI legislatura del Regno d'Italia Nicolò gallo.jpg Nicolò Gallo
(1849-1907)
16. juni 1900 – 24. juni 1900 Sinistra storica
Exposition universelle de 1900 - portraits des commissaires généraux-Tommaso Villa.jpg Tommaso Villa
(1832-1915)
28. juni 1900 – 22. februar 1902 Destra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821-1908)
10. mars 1902 – 18. oktober 1904 Destra storica
XXII legislatura del Regno d'Italia Coat of arms of the Kingdom of Italy (1890).svg Giuseppe Marcora
(1841-1927)
30. november 1904 – 10. mars 1906 Partito Radicale Italiano
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821-1908)
10. mars 1906 – 30. januar 1907 Destra storica
Coat of arms of the Kingdom of Italy (1890).svg Giuseppe Marcora
(1841-1927)
2. februar 1907 – 8. februar 1909 Partito Radicale Italiano
XXIII legislatura del Regno d'Italia 24. mars 1909 – 29. september 1913
XXIV legislatura del Regno d'Italia 24. november 1913 – 29. september 1919
XXV legislatura del Regno d'Italia Vittorio Emanuele Orlando.jpeg Vittorio Emanuele Orlando
(1860-1952)
1. desember 1919 – 25. juni 1920 Sinistra storica
De Nicola ritratto.jpg Enrico De Nicola
(1877-1959)
26. juni 1920 – 7. april 1921 Partito Liberale Italiano
XXVI legislatura del Regno d'Italia 11. juni 1921 – 25. januar 1924
XXVII legislatura del Regno d'Italia Alfredo Rocco.gif Alfredo Rocco
(1875-1935)
24. mai 1924 – 5. januar 1925 Partito Nazionale Fascista
Giuseppe Casertano.jpg Antonio Casertano
(1863-1939)
13. januar 1925 – 21. januar 1929 Partito Nazionale Fascista
XXVIII legislatura del Regno d'Italia GiovanniGiurati.jpg Giovanni Giuriati
(1876-1970)
20. april 1929 – 19. januar 1934 Partito Nazionale Fascista
XIX legislatura del Regno d'Italia Costanzo Ciano iii.jpg Costanzo Ciano
(1876-1939)
28. april 1934 – 2. mars 1939 Partito Nazionale Fascista
Presidenter i Camera dei fasci e delle corporazioni
XXX legislatura del Regno d'Italia Costanzo Ciano iii.jpg Costanzo Ciano
(1876-1939)
23. mars 1939 – 27. juni 1939 Partito Nazionale Fascista
Bundesarchiv Bild 102-00160, Dino Grandi.jpg Dino Grandi
(1895-1988)
30. november 1939 – 2. august 1943 Partito Nazionale Fascista
Deputertkammerets president
Vittorio Emanuele Orlando.jpeg Vittorio Emanuele Orlando
(1860-1952)
15. juli 1944 – 25. juni 1946 Partito Liberale Italiano
Presidenter i Consulta Nazionale
Carlo Sforza 1921.jpg Carlo Sforza
(1872-1952)
25. september 1945 – 1. juni 1946 Partito Repubblicano Italiano
Republikken Italia 1946 –
Den konstituerende forsamlingens presidenter
AC Giuseppe Saragat.jpg Giuseppe Saragat
(1898–1988)
25. juni 1946 – 6. februar 1947 Partito Socialista Italiano di Unità Proletaria
Umberto Terracini.jpg Umberto Terracini
(1895–1983)
8. februar 1947 – 31. januar 1948 Partito Comunista Italiano
Deputertkammerets presidenter
I legislatura Giovanni Gronchi.jpg Giovanni Gronchi
(1887–1978)
8. mai 1948 – 24. juni 1953 Democrazia Cristiana
II legislatura 25. juni 1953 – 29. april 1955
Presidente Leone.jpg Giovanni Leone
(1908–2001)
10. mai 1955 – 11. juni 1958 Democrazia Cristiana
III legislatura 12. juni 1958 – 15. mai 1963
IV legislatura 16. mai 1963 – 21. juni 1963
Brunetto Bucciarelli Ducci.jpg Brunetto Bucciarelli-Ducci
(1914–1994)
26. juni 1963 – 14. mai 1968 Democrazia Cristiana
V legislatura Pertini ritratto.jpg Sandro Pertini
(1896–1990)
5. juni 1968 – 24. mai 1972 Partito Socialista Italiano
VI legislatura 25. mai 1972 – 4. juli 1976
VII legislatura PietroIngrao.jpg Pietro Ingrao
(1915–2015)
5. juli 1976 – 19. juni 1979 Partito Comunista Italiano
VIII legislatura Nilde Iotti.png Nilde Iotti
(1920–1999)
20. juni 1979 – 11. juli 1983 Partito Comunista Italiano
(til 1991)
IX legislatura 12. juli 1983 – 1. juli 1987
X legislatura 2. juli 1987 – 22. april 1992 Partito Democratico della Sinistra
(fra 1991)
XI legislatura 8SCALFARO01gr.jpg Oscar Luigi Scalfaro
(1918–2012)
24. april 1992 – 25. mai 1992 Democrazia Cristiana
Presidente Napolitano.jpg Giorgio Napolitano
(1925-)
3. juni 1992 – 14. april 1994 Partito Democratico della Sinistra
XII legislatura Irene Pivetti 2.jpg Irene Pivetti
(1963-)
16. april 1994 – 8. mai 1996 Lega Nord
XIII legislatura Luciano Violante daticamera.jpg Luciano Violante
(1941-)
10. mai 1996 – 29. mai 2001 Partito Democratico della Sinistra
(til 1998)
Democratici di Sinistra
(fra 1998)
XIV legislatura Pier Ferdinando Casini 2016.jpg Pier Ferdinando Casini
(1955-)
31. mai 2001 – 27. april 2006 Centro Cristiano Democratico
(til 2002)
Unione di Centro
(fra 2002)
XV legislatura Fausto Bertinotti 2001.jpg Fausto Bertinotti
(1940-)
29. april 2006 – 28. april 2008 Rifondazione Comunista
XVI legislatura Gianfranco Fini 2016.jpg Gianfranco Fini
(1952-)
30. april 2008 – 14. mars 2013 Il Popolo della Libertà
(til 2010)
Futuro e Libertà per l'Italia
(fra 2010)
XVII legislatura Laura Boldrini daticamera.jpg Laura Boldrini
(1961-)
16. mars 2013 – 22. mars 2018 Sinistra Ecologia Libertà
(til 2017)
Liberi e Uguali
(fra 2017)
XVIII legislatura Robert Fico
(1974-)
24. mars 2018 – Movimento 5 Stelle

Kilder[rediger | rediger kilde]