Liste over presidentene for Italias deputertkammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Presidenten i Italias deputertkammer er leder for underhuset i parlamentet.

Nr. Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti
Kongedømmet Sardinia 1848–1861
Deputertkammerets presidenter
I legislatura del Regno di Sardegna Vincenzo Gioberti iii.jpg Vincenzo Gioberti
(1801–1852)
8. mai 1848–30. desember 1848
II legislatura del Regno di Sardegna Lorenzo Pareto.jpg Lorenzo Pareto
(1800–1865)
1. februar 1849–30. mars 1849
III legislatura del Regno di Sardegna Lorenzo Pareto.jpg Lorenzo Pareto
(1800–1865)
30. juli 1849–20. november 1849
IV legislatura del Regno di Sardegna Pier Dionigi Pinelli iii.jpg Pier Dionigi Pinelli
(1804–1852)
20. desember 1849–25. april 1852
Urbano Rattazzi-lookingleft.jpg Urbano Rattazzi
(1808–1873)
11. mai 1852–27. oktober 1853 Sinistra storica
Carlo Bon Compagni.jpg Carlo Bon Compagni
(1804–1880)
16. november 1853–21. november 1853
V legislatura del Regno di Sardegna 19. desember 1853–16. juni 1856
Carlo Cadorna iii.jpg Carlo Cadorna
(1809–1891)
7. januar 1857–16. juli 1857
VI legislatura del Regno di Sardegna Carlo Bon Compagni.jpg Carlo Bon Compagni
(1804–1880)
14. desember 1857–14. juli 1858
Urbano Rattazzi-lookingleft.jpg Urbano Rattazzi
(1808–1873)
10. januar 1859–21. januar 1860 Sinistra storica
VII legislatura del Regno di Sardegna Giovanni Lanza iii.jpg Giovanni Lanza
(1810–1882)
2. april 1860–17. desember 1860 Destra storica
Kongedømmet Italia 1861–1946
Deputertkammerets presidenter
VIII legislatura del Regno d'Italia Urbano Rattazzi-lookingleft.jpg Urbano Rattazzi
(1808–1873)
18. februar 1861–3. mars 1862 Sinistra storica
Sebastiano Tecchio.gif Sebastiano Tecchio
(1807–1886)
22. mars 1862–21. mai 1863
Giovanni Battista Cassinis iii.jpg Giovanni Battista Cassinis
(1806–1866)
25. mai 1863–7. september 1865
IX legislatura del Regno d'Italia Adriano Mari.jpg Adriano Mari
(1813–1887)
18. november 1865–13. februar 1867 Destra storica
X legislatura del Regno d'Italia 22. mars 1867–27. oktober 1867
Giovanni Lanza iii.jpg Giovanni Lanza
(1810–1882)
16. desember 1867–8. august 1868 Destra storica
Adriano Mari.jpg Adriano Mari
(1813–1887)
25. november 1868–14. august 1869 Destra storica
Giovanni Lanza iii.jpg Giovanni Lanza
(1810–1882)
18. november 1869–15. desember 1869 Destra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821–1908)
12. mars 1870–2. november 1870 Destra storica
XI legislatura del Regno d'Italia 5. desember 1870–20. september 1874
XII legislatura del Regno d'Italia 23. november 1874–3. oktober 1876
XIII legislatura del Regno d'Italia Francesco Crispi.jpg Francesco Crispi
(1818–1901)
26. november 1876–26. desember 1877 Sinistra storica
Benedetto Cairoli iii.jpg Benedetto Cairoli
(1825–1889)
7. mars 1878–24. mars 1878 Sinistra storica
Domenico Farini.jpg Domenico Farini
(1834–1900)
27. mars 1878–19. mars 1880 Destra storica
Michele COPPINO.jpg Michele Coppino
(1822–1901)
13. april 1880–2. mai 1880 Sinistra storica
XIV legislatura del Regno d'Italia Domenico Farini.jpg Domenico Farini
(1834–1900)
26. mai 1880–25. september 1882 Destra storica
XV legislatura del Regno d'Italia 22. november 1882–12. mars 1884
Michele COPPINO.jpg Michele Coppino
(1822–1901)
19. mars 1884–3. april 1884 Sinistra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821–1908)
7. april 1884–27. april 1886 Destra storica
XVI legislatura del Regno d'Italia 10. juni 1886–3. august 1890
XVII legislatura del Regno d'Italia 10. desember 1890–27. september 1892
XVIII legislatura del Regno d'Italia Giuseppe Zanardelli iii.jpg Giuseppe Zanardelli
(1826–1903)
23. november 1892–20. februar 1894 Sinistra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821–1908)
22. februar 1894–13. januar 1895 Destra storica
XIX legislatura del Regno d'Italia Exposition universelle de 1900 - portraits des commissaires généraux-Tommaso Villa.jpg Tommaso Villa
(1832–1915)
10. juni 1895–2. mars 1897 Destra storica
XX legislatura del Regno d'Italia Giuseppe Zanardelli iii.jpg Giuseppe Zanardelli
(1826–1903)
5. april 1897–14. desember 1897 Sinistra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821–1908)
26. januar 1898–15. juli 1898 Destra storica
Giuseppe Zanardelli iii.jpg Giuseppe Zanardelli
(1826–1903)
16. november 1898–25. mai 1899 Sinistra storica
Illustrazione Italiana 1905 n. 12 - Luigi Chinaglia.jpg Luigi Chinaglia
(1841–1906)
30. mai 1899–30. juni 1899
Giuseppe Colombo.jpg Giuseppe Colombo
(1836–1921)
14. november 1899–17. mai 1900
XXI legislatura del Regno d'Italia Nicolò gallo.jpg Nicolò Gallo
(1849–1907)
16. juni 1900–24. juni 1900 Sinistra storica
Exposition universelle de 1900 - portraits des commissaires généraux-Tommaso Villa.jpg Tommaso Villa
(1832–1915)
28. juni 1900–22. februar 1902 Destra storica
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821–1908)
10. mars 1902–18. oktober 1904 Destra storica
XXII legislatura del Regno d'Italia Coat of arms of the Kingdom of Italy (1890).svg Giuseppe Marcora
(1841–1927)
30. november 1904–10. mars 1906 Partito Radicale Italiano
Giuseppe Biancheri iii.jpg Giuseppe Biancheri
(1821–1908)
10. mars 1906–30. januar 1907 Destra storica
Coat of arms of the Kingdom of Italy (1890).svg Giuseppe Marcora
(1841–1927)
2. februar 1907–8. februar 1909 Partito Radicale Italiano
XXIII legislatura del Regno d'Italia 24. mars 1909–29. september 1913
XXIV legislatura del Regno d'Italia 24. november 1913–29. september 1919
XXV legislatura del Regno d'Italia Vittorio Emanuele Orlando.jpeg Vittorio Emanuele Orlando
(1860–1952)
1. desember 1919–25. juni 1920 Sinistra storica
De Nicola ritratto.jpg Enrico De Nicola
(1877–1959)
26. juni 1920–7. april 1921 Partito Liberale Italiano
XXVI legislatura del Regno d'Italia 11. juni 1921–25. januar 1924
XXVII legislatura del Regno d'Italia Alfredo Rocco.gif Alfredo Rocco
(1875–1935)
24. mai 1924–5. januar 1925 Partito Nazionale Fascista
Giuseppe Casertano.jpg Antonio Casertano
(1863–1939)
13. januar 1925–21. januar 1929 Partito Nazionale Fascista
XXVIII legislatura del Regno d'Italia GiovanniGiurati.jpg Giovanni Giuriati
(1876–1970)
20. april 1929–19. januar 1934 Partito Nazionale Fascista
XIX legislatura del Regno d'Italia Costanzo Ciano iii.jpg Costanzo Ciano
(1876–1939)
28. april 1934–2. mars 1939 Partito Nazionale Fascista
Presidenter for Camera dei fasci e delle corporazioni
XXX legislatura del Regno d'Italia Costanzo Ciano iii.jpg Costanzo Ciano
(1876–1939)
23. mars 1939–27. juni 1939 Partito Nazionale Fascista
Bundesarchiv Bild 102-00160, Dino Grandi.jpg Dino Grandi
(1895–1988)
30. november 1939–2. august 1943 Partito Nazionale Fascista
Deputertkammerets president
Vittorio Emanuele Orlando.jpeg Vittorio Emanuele Orlando
(1860–1952)
15. juli 1944–25. juni 1946 Partito Liberale Italiano
Presidenter for Consulta Nazionale
Carlo Sforza 1921.jpg Carlo Sforza
(1872–1952)
25. september 1945–1. juni 1946 Partito Repubblicano Italiano
Republikken Italia 1946 –
Den konstituerende forsamlingens presidenter
AC Giuseppe Saragat.jpg Giuseppe Saragat
(1898–1988)
25. juni 1946–6. februar 1947 Partito Socialista Italiano di Unità Proletaria
Umberto Terracini.jpg Umberto Terracini
(1895–1983)
8. februar 1947–31. januar 1948 Partito Comunista Italiano
Deputertkammerets presidenter
I legislatura Giovanni Gronchi.jpg Giovanni Gronchi
(1887–1978)
8. mai 1948–24. juni 1953 Democrazia Cristiana
II legislatura 25. juni 1953–29. april 1955
Presidente Leone.jpg Giovanni Leone
(1908–2001)
10. mai 1955–11. juni 1958 Democrazia Cristiana
III legislatura 12. juni 1958–15. mai 1963
IV legislatura 16. mai 1963–21. juni 1963
Brunetto Bucciarelli Ducci.jpg Brunetto Bucciarelli-Ducci
(1914–1994)
26. juni 1963–14. mai 1968 Democrazia Cristiana
V legislatura Pertini ritratto.jpg Sandro Pertini
(1896–1990)
5. juni 1968–24. mai 1972 Partito Socialista Italiano
VI legislatura 25. mai 1972–4. juli 1976
VII legislatura PietroIngrao.jpg Pietro Ingrao
(1915–2015)
5. juli 1976–19. juni 1979 Partito Comunista Italiano
VIII legislatura Nilde Iotti.png Nilde Iotti
(1920–1999)
20. juni 1979–11. juli 1983 Partito Comunista Italiano
(til 1991)
IX legislatura 12. juli 1983–1. juli 1987
X legislatura 2. juli 1987–22. april 1992 Partito Democratico della Sinistra
(fra 1991)
XI legislatura 8SCALFARO01gr.jpg Oscar Luigi Scalfaro
(1918–2012)
24. april 1992–25. mai 1992 Democrazia Cristiana
Presidente Napolitano.jpg Giorgio Napolitano
(1925–)
3. juni 1992–14. april 1994 Partito Democratico della Sinistra
XII legislatura Irene Pivetti 2.jpg Irene Pivetti
(1963–)
16. april 1994–8. mai 1996 Lega Nord
XIII legislatura Luciano Violante daticamera.jpg Luciano Violante
(1941–)
10. mai 1996–29. mai 2001 Partito Democratico della Sinistra
(til 1998)
Democratici di Sinistra
(fra 1998)
XIV legislatura Pier Ferdinando Casini 2016.jpg Pier Ferdinando Casini
(1955–)
31. mai 2001–27. april 2006 Centro Cristiano Democratico
(til 2002)
Unione di Centro
(fra 2002)
XV legislatura Fausto Bertinotti 2001.jpg Fausto Bertinotti
(1940–)
29. april 2006–28. april 2008 Rifondazione Comunista
XVI legislatura Gianfranco Fini 2016.jpg Gianfranco Fini
(1952–)
30. april 2008–14. mars 2013 Il Popolo della Libertà
(til 2010)
Futuro e Libertà per l'Italia
(fra 2010)
XVII legislatura Laura Boldrini daticamera 2013.jpg Laura Boldrini
(1961–)
16. mars 2013–22. mars 2018 Sinistra Ecologia Libertà
(til 2017)
Liberi e Uguali
(fra 2017)
XVIII legislatura Roberto Fico 2018.jpg Roberto Fico
(1974–)
24. mars 2018– Movimento 5 Stelle

Kilder[rediger | rediger kilde]