Liste over nordmenn med kamper i Premier League

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over nordmenn som har spilt i Premier League er en oversikt over alle nordmenn som har spilt kamper i Premier League siden ligaen ble opprettet i 1992. Gunnar Halle debuterte allerede i første serierunde av den første sesongen og ble dermed første norske Premier League-spiller. 74 nordmenn har spilt, eller spiller, i ligaen. Det plasserer Norge på delt åttendeplass på listen med land utenfor Storbritannia med flest Premier League-spillere.[1]

Før 1992-93 sesongen[rediger | rediger kilde]

Nordmenn med kamper i øverste divisjon i England før opprettelsen av Premier League, men som aldri spilte i Premier League
Nordmenn som debuterte i øverste divisjon i England før de spilte i Premier League

Liste sortert etter dato for debut[rediger | rediger kilde]

  Navn Debut Klubb(er) Kamper (Innbytter) Mål (Assists)
1 Halle, GunnarGunnar Halle 1992-08-1515. august 1992 (mot Chelsea)[9] Oldham (92/93-93/94), Leeds (96/97-98/99), Bradford (99/00-00/01) 184 (12) 10 (14)
2 Thorstvedt, ErikErik Thorstvedt 1992-08-1919. august 1992 (mot Coventry)[9] Tottenham (92/93–95/96) 60 (2) 0 (0)
3 Lydersen, PålPål Lydersen 1992-12-1212. desember 1992 (mot Tottenham)[9] Arsenal (92/93) 8 (1) 0 (0)
4 Bjørnebye, Stig IngeStig Inge Bjørnebye 1992-12-1919. desember 1992 (mot Coventry City)[10] Liverpool (92/93–98/99), Blackburn (01/02) 162 (7) 2 (26)
5 Johnsen, ErlandErland Johnsen 1993-01-1616. januar 1993 (mot Nottingham Forest)[9] Chelsea (92/93–96/97) 114 (9) 1 (3)
6 Ingebrigtsen, KåreKåre Ingebrigtsen 1993-01-3030. januar 1993 (mot Blackburn)[11] Manchester City (92/93–93/94) 15 (11) 0 (0)
7 Strandli, FrankFrank Strandli 1993-01-3030. januar 1993 (mot Middlesbrough)[12] Leeds (92/93–93/94) 14 (11) 2 (1)
8 Berg, HenningHenning Berg 1993-02-022. februar 1993 (mot Crystal Palace)[13] Blackburn (92/93-96/97, 01/02-02/03), Manchester United (97/98-00/01) 275 (22) 8 (9)
9 Fjørtoft, Jan ÅgeJan Åge Fjørtoft 1993-08-1414. august 1993 (mot Sheffield United)[14] Swindon (93/94), Middlesbrough (95/96-96/97), Barnsley (97/98) 84 (17) 25 (5)
10 Flo, JosteinJostein Flo 1993-08-2121. august 1993 (mot Everton)[15] Sheffield United (93/94) 33 (1) 9 (4)
11 Nilsen, RogerRoger Nilsen 1993-11-066. november 1993 (mot Norwich)[16] Sheffield United (93/94), Tottenham (98/99) 25 (1) 0 (1)
12 Pedersen, ToreTore Pedersen 1993-12-077. desember 1993 (mot Swindon)[17] Oldham (93/94), Blackburn (97/98), Wimbledon (99/00) 21 (5) 0 (1)
13 Bohinen, LarsLars Bohinen 1994-08-2020. august 1994 (mot Ipswich)[9] Nottingham Forest (94/95-95/96), Blackburn (95/96-97/98), Derby (97/98-00/01) 155 (31) 14 (16)
14 Håland, Alf-IngeAlf-Inge Håland 1994-09-1717. september 1994 (mot Southampton)[18] Nottingham Forest (94/95-96/97), Leeds (97/98-99/00), Manchester City (00/01) 181 (26) 18 (3)
15 Leonhardsen, ØyvindØyvind Leonhardsen 1994-11-099. november 1994 (mot Aston Villa)[19] Wimbledon (94/95-96/97), Liverpool (97/98-98/99), Tottenham (99/00-01/02), Aston Villa (02/03) 186 (20) 30 (18)
16 Johnsen, RonnyRonny Johnsen 1996-08-1717. august 1996 (mot Wimbledon)[20] Manchester United (96/97-01/02), Aston Villa (02/03-03/04), Newcastle (04/05) 151 (17) 8 (2)
17 Solskjær, Ole GunnarOle Gunnar Solskjær 1996-08-2525. august 1996 (mot Blackburn)[21] Manchester United (96/97-06/07) 235 (84) 91 (36)
18 Lundekvam, ClausClaus Lundekvam 1996-09-044. september 1996 (mot Nottingham Forest)[22] Southampton (96/97-04/05) 290 (7) 1 (1)
19 Østenstad, EgilEgil Østenstad 1996-10-1313. oktober 1996 (mot Coventry)[23] Southampton (96/97-99/00), Manchester City (00/01), Blackburn (01/02-02/03) 121 (30) 29 (9)
20 Grodås, FrodeFrode Grodås 1996-11-1616. november 1996 (mot Blackburn)[24] Chelsea (96/97) 21 (1) 0 (0)
21 Iversen, SteffenSteffen Iversen 1996-12-077. desember 1996 (mot Coventry)[25] Tottenham (96/97-02/03), Wolverhampton (03/04) 159 (36) 40 (18)
22 Kvarme, Bjørn ToreBjørn Tore Kvarme 1997-01-1818. januar 1997 (mot Aston Villa)[26] Liverpool (96/97-98/99) 45 (6) 0 (0)
23 Baardsen, EspenEspen Baardsen 3. mai 1997 (mot Liverpool)[27] Tottenham (96/97–98/99), Everton (02/03) 24 (1) 0 (0)
24 Soltvedt, Trond EgilTrond Egil Soltvedt 1997-08-099. august 1997 (mot Chelsea)[9] Coventry (97/98-98/99), Southampton (99/00-00/01) 87 (20) 5 (10)
25 Flo, Tore AndréTore André Flo 1997-08-099. august 1997 (mot Coventry)[28] Chelsea (97/98-00/01), Sunderland (02/03) 141 (59) 38 (11)
26 (fotballspiller), Stig JohansenStig Johansen (fotballspiller) 1997-08-099. august 1997 (mot Bolton)[29] Southampton (97/98) 6 (3) 0 (0)
27 Rudi, PetterPetter Rudi 1997-10-1919. oktober 1997 (mot Tottenham)[30] Sheffield Wednesday (97/98-99/00) 76 (6) 7 (2)
28 Solbakken, StåleStåle Solbakken 1997-11-2222. november 1997 (mot Manchester United)[31] Wimbledon (97/98) 6 (2) 1 (0)
29 Myhre, ThomasThomas Myhre 1997-12-066. desember 1997 (mot Leeds)[32] Everton (97/98-00/01), Sunderland (02/03), Charlton (05/06-06/07) 93 (1) 0 (0)
30 Nevland, ErikErik Nevland 1998-01-1919. januar 1998 (mot Southampton)[33] Manchester United (97/98-98/99), Fulham (07/08-09/10) 53 (35) 9 (6)
31 Heggem, VegardVegard Heggem 1998-08-1616. august 1998 (mot Southampton)[34] Liverpool (98/99-00/01) 54 (15) 3 (3)
32 Hjelde, Jon OlavJon Olav Hjelde 1998-08-1717. august 1998 (mot Arsenal)[35] Nottingham Forest (98/99) 17 (1) 1 (0)
33 Stensaas, StåleStåle Stensaas 1999-01-3030. januar 1999 (mot Everton)[36] Nottingham Forest (98/99) 7 (1) 0 (0)
34 Bakke, EirikEirik Bakke 1999-08-1111. august 1999 (mot Southampton)[37] Leeds (99/00-03/04), Aston Villa (05/06) 143 (28) 8 (6)
35 Andersen, TrondTrond Andersen 1999-08-1414. august 1999 (mot Coventry)[38] Wimbledon (99/00) 36 (1) 0 (3)
36 Andresen, MartinMartin Andresen 1999-10-2323. oktober 1999 (mot Aston Villa)[39] Wimbledon (99/00), Blackburn (03/04) 25 (10) 1 (0)
37 Tessem, JoJo Tessem 1999-11-2020. november 1999 (mot Tottenham)[40] Southampton (99/00–03/04) 110 (43) 12 (2)
38 Normann, RunarRunar Normann 1999-12-1818. desember 1999 (mot Liverpool)[41] Coventry City (99/00) 8 (7) 0 (0)
39 Lund, AndreasAndreas Lund 2000-02-1212. februar 2000 (mot Chelsea)[42] Wimbledon (99/00) 12 (0) 2 (1)
40 Bragstad, Bjørn OttoBjørn Otto Bragstad 2000-08-1919. august 2000 (mot Southampton)[43] Derby County (00/01) 12 (2) 0 (1)
41 Soma, RagnvaldRagnvald Soma 2001-02-033. februar 2001 (mot Liverpool)[44] West Ham (00/01–01/02) 7 (4) 0 (0)
42 Riise, John ArneJohn Arne Riise 2001-08-1818. august 2001 (mot West Ham)[45] Liverpool (01/02–07/08), Fulham (11/12–13/14) 321 (17) 21 (33)
43 Pedersen, Morten GamstMorten Gamst Pedersen 2004-08-2828. august 2004 (mot Manchester United)[46] Blackburn (04/05–11/12) 260 (20) 34 (39)
44 Karadas, AzarAzar Karadas 2005-08-1313. august 2005 (mot Tottenham)[47] Portsmouth (05/06) 17 (13) 1 (0)
45 Hæstad, KristoferKristofer Hæstad 2007-01-1313. januar 2007 (mot Chelsea)[5] Wigan (06/07) 2 (1) 0 (0)
46 Carew, JohnJohn Carew 2007-01-3131. januar 2007 (mot Newcastle)[48] Aston Villa (06/07–10/11), Stoke (10/11) 123 (27) 38 (10)
47 Braaten, DanielDaniel Braaten 2007-08-1515. august 2007 (mot Fulham)[49] Bolton (07/08) 6 (6) 1 (0)
48 Hangeland, BredeBrede Hangeland 2008-01-2929. januar 2008 (mot Bolton)[50] Fulham (07/08–13/14), Crystal Palace (14/15–15/16) 238 (2) 10 (3)
49 Hagen, ErikErik Hagen 2008-03-2929. mars 2008 (mot Portsmouth)[51] Wigan (07/08) 1 (0) 0 (0)
50 Kalvenes, ChristianChristian Kalvenes 2009-08-1515. august 2009 (mot Stoke)[52] Burnley (09/10) 6 (3) 0 (0)
51 Riise, Bjørn HelgeBjørn Helge Riise 2009-10-044. oktober 2009 (mot West Ham)[53] Fulham (09/10–10/11) 15 (10) 0 (0)
52 Ibrahim, AbdisalamAbdisalam Ibrahim 2010-02-2121. februar 2010 (mot Liverpool)[54] Manchester City (09/10) 1 (1) 0 (0)
53 Tettey, AlexanderAlexander Tettey 2012-09-2929. september 2012 (mot Liverpool)[55] Norwich (12/13,13/14,15/16 og 19/20) 101 (12) 4 (1)
54 Parr, JonathanJonathan Parr 2013-12-2121. desember 2013 (mot Newcastle)[56] Crystal Palace (13/14) 15 (8) 0 (2)
55 Eikrem, Magnus WolffMagnus Wolff Eikrem 2014-01-1111. januar 2014 (mot West Ham)[57] Cardiff (13/14) 6 (5) 0 (1)
56 Dæhli, Mats MøllerMats Møller Dæhli 2014-01-2828. januar 2014 (mot Manchester United)[58] Cardiff (13/14) 13 (8) 1 (0)
57 Berget, Jo IngeJo Inge Berget 2014-02-2222. februar 2014 (mot Hull)[59] Cardiff (13/14) 1 (1) 0 (0)
58 Ulvestad, FredrikFredrik Ulvestad 2015-05-1616. mai 2015 (mot Stoke)[60] Burnley (14/15) 2 (1) 0 (0)
59 King, JoshuaJoshua King 2015-08-088. august 2015 (mot Aston Villa)[61] Bournemouth (15/16-19/20), Everton (20/21), Watford (21/22) 204 (37) 53 (17)
60 Diomandé, AdamaAdama Diomandé 2016-08-1313. august 2016 (mot Leicester)[62] Hull (16/17) 22 (9) 2 (0)
61 Nordtveit, HåvardHåvard Nordtveit 2016-08-1515. august 2016 (mot Chelsea)[63] West Ham (16/17), Fulham (18/19) 21 (6) 0 (2)
62 Henriksen, MarkusMarkus Henriksen 2016-09-2424. september 2016 (mot Liverpool)[64] Hull (16/17) 15 (9) 0 (0)
63 Elabdellaoui, OmarOmar Elabdellaoui 2017-01-2222. januar 2017 (mot Chelsea)[65] Hull (16/17) 8 (1) 0 (0)
64 Sørloth, AlexanderAlexander Sørloth 2018-02-1010. februar 2018 (mot Everton)[66] Crystal Palace (17/18-18/19) 16 (12) 0 (0)
65 Johansen, StefanStefan Johansen 2018-08-1111. august 2018 (mot Crystal Palace)[67] Fulham (18/19) 12 (8) 0 (0)
66 Elyounoussi, MohamedMohamed Elyounoussi 2018-08-1212. august 2018 (mot Burnley)[68] Southampton (18/19, 21/22-dd) 47 (15) 4 (2)
67 Nyland, ØrjanØrjan Nyland 2019-11-1010. november 2019 (mot Wolverhampton)[69] Aston Villa (19/20) 7 (2) 0 (0)
68 Berge, SanderSander Berge 2020-02-011. februar 2020 (mot Crystal Palace)[70] Sheffield United (19/20-20/21) 29 (4) 2 (2)
69 Ødegaard, MartinMartin Ødegaard 2021-01-3030. januar 2021 (mot Manchester United)[71] Arsenal (20/21-dd) 52 (9) 8 (6)
70 Ajer, KristofferKristoffer Ajer 2021-08-1313. august 2021 (mot Arsenal)[72] Brentford (21/22-dd) 24 (1) 1 (3)
71 Normann, MathiasMathias Normann 2021-09-1818. september 2021 (mot Watford)[73] Norwich (21/22) 23 (3) 1 (2)
72 Hjelde, Leo FuhrLeo Fuhr Hjelde 2022-01-1616. januar 2022 (mot West Ham)[74] Leeds (21/22-dd) 2 (2) 0 (0)
73 Klaesson, KristofferKristoffer Klaesson 2022-03-1818. mars 2022 (mot Wolverhampton)[75] Leeds (21/22-dd) 1 (1) 0 (0)
74 Haaland, Erling BrautErling Braut Haaland 2022-08-077. august 2022 (mot West Ham)[76] Manchester City (22/23-dd) 2 (0) 2 (1)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.myfootballfacts.com/PremierLeagueForeignPlayersbyClubandCountry.html
  2. ^ (engelsk). Sporting Heroes http://www.sporting-heroes.net/football/nottingham-forest-fc/einar-aas-6325/league-appearances_a12499/. Besøkt 18. februar 2021. 
  3. ^ Bjørn Oskar Haukeberg (22. juni 2016). (norsk). NFF https://www.fotball.no/kretser/sunnmore/om-kretsen/historie/sunnmorsfotball-gjennom-100-ar/utmerkelser-i-sfk/ambassadorer/age-hareide/. Besøkt 18. februar 2021. 
  4. ^ Besoccer. (engelsk). BE Soccer https://www.besoccer.com/match/wimbledon-fc/nottingham-forest-fc/19872772/lineups. Besøkt 15. august 2022. 
  5. ^ a b Espen Hansen (14. januar 2007). «-Må glemme tabben» (norsk). Aftenposten. Besøkt 18. februar 2021. 
  6. ^ (engelsk). Sporting Heroes http://www.sporting-heroes.net/football/erland-johnsen-6423/biography-of-career-at-chelsea-football-club_a11679/. Besøkt 18. februar 2021. 
  7. ^ (engelsk). Transfermarkt https://www.transfermarkt.com/liverpool-fc_oldham-athletic/index/spielbericht/2303986. Besøkt 18. februar 2021. 
  8. ^ (engelsk). Transfermarkt https://www.transfermarkt.com/spielbericht/index/spielbericht/2552349. Besøkt 19. februar 2021. 
  9. ^ a b c d e f (TV2) https://www.tv2.no/a/3760820/
  10. ^ Jasper Rees (20. desember 1992). «Football: Coventry shatter Liverpool illusions» (engelsk). Independent. Besøkt 28. februar 2020. 
  11. ^ «Kåre Ingebrigtsen - MCFC Players» (engelsk). Bluemoon. Besøkt 28. februar 2020. 
  12. ^ «Leeds United F.C. History» (engelsk). OZ White LUFC. Besøkt 28. februar 2020. 
  13. ^ Thomas Aune (3. november 2012). «Ingen drømmedebut for Berg» (norsk). TV2. Besøkt 28. februar 2020. 
  14. ^ Swindon Town FC. «Jan-Åge FJØRTOFT - Player Profile» (engelsk). Swindon-Town-FC.co.uk. Besøkt 28. februar 2020. 
  15. ^ Sporting Heroes (22. januar 1994). «Jostein FLO - League appearances. - Sheffield United FC» (engelsk). Sporting Heroes. Besøkt 28. februar 2020. 
  16. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=1532&tournamentId=230&seasonId=211&teamId=774&useFullUrl=false
  17. ^ (Transfermarkt) https://www.transfermarkt.co.za/oldham-athletic/debuetanten/verein/1078/wettbewerb_id/GB1/plus/1
  18. ^ (Transfermarkt) https://www.transfermarkt.co.uk/spielbericht/index/spielbericht/1112237
  19. ^ Sporting Heroes (25. januar 1997). «Oyvind LEONHARDSEN - League appearances - Wimbledon FC» (engelsk). Sporting Heroes. Besøkt 28. februar 2020. 
  20. ^ united.no. «Ronny JOHNSEN» (norsk). united.no. Besøkt 28. februar 2020. 
  21. ^ Mats Slaastad Birkelund (13. september 2015). «Her er sju Premier League-debuter vi husker» (norsk). Aftenposten. Besøkt 28. februar 2020. 
  22. ^ Robert Simsø (4. april 2004). «Lundekvam: -Jeg fikk sjokk» (norsk). VG. Besøkt 28. februar 2020. 
  23. ^ Carl G. Gundersen (20. mars 2004). «Proff på godt og vondt» (norsk). Aftenposten. Besøkt 28. februar 2020. 
  24. ^ Sporting Heroes (11. januar 1997). «Frode GRODAS - League appearances. - Chelsea FC» (engelsk). Sporting Heroes. Besøkt 28. februar 2020. 
  25. ^ Terje Skeie (9. november 2012). «Dette var karrieren din, Steffen Iversen» (norsk). TV2. Besøkt 28. februar 2020. 
  26. ^ Ole Kristian Sagbakken (14. august 2007). «Får fortsatt frysninger av You'll never walk alone» (norsk). Aftenposten. Besøkt 28. februar 2020. 
  27. ^ Pål Nisja Wilhelmsen (7. august 2018). «Alle nordmenn som har spilt i Premier League» (norsk). Nettavisen. Besøkt 28. februar 2020. 
  28. ^ Chelsea FC (22. januar 2018). «HISTORY Tore Andre Flo» (engelsk). Chelsea FC. Besøkt 8. september 2021. 
  29. ^ Gunnar Sohlberg Hagen (4. august 2005). «Se, han scorer» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  30. ^ Dagbladet (20. oktober 1997). «Vond debut for Petter Rudi i Premier League» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  31. ^ Tom Grønvold (23. november 1997). «-God nok for Dons» (norsk). Dagbladet. Besøkt 6. mars 2020. 
  32. ^ Jenny Bull Tuhus (7. desember 1997). «Myhre reddet Everton i debuten» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  33. ^ Arne Thoresen (28. oktober 2000). «-Jeg dro for tidlig» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  34. ^ LFC History (16. august 1998). «Matchdetails from Southampton-Liverpool» (engelsk). LFC History. Besøkt 28. februar 2020. 
  35. ^ Morten Pedersen (18. august 1998). «Mesterstykke av Overmars» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  36. ^ (Dagbladet) https://www.dagbladet.no/sport/fakta-engelsk-fotball/65502084
  37. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=5487&tournamentId=230&seasonId=2&teamId=729&seasonId=2&useFullUrl=false
  38. ^ Tom Stalsberg (2. mai 2000). «7 seirer, 11 uavgjort og 18 tap» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  39. ^ (Worldfootball) https://www.worldfootball.net/report/premier-league-1999-2000-aston-villa-milton-keynes-dons/
  40. ^ VG (21. november 1999). «Ginola stoppet av norsk politi» (norsk). VG. Besøkt 28. februar 2020. 
  41. ^ (Harstad Tidende) https://www.ht.no/sport/2019/12/18/I-dag-er-det-20-%C3%A5r-siden-Runars-historiske-debut-p%C3%A5-Anfield-i-Premier-League-20641935.ece
  42. ^ Halvor H. Byfuglien (12. februar 2000). «Lund snytt for festen» (norsk). Dagbladet. Besøkt 27. februar 2020. 
  43. ^ (Worldfootball) https://www.worldfootball.net/report/premier-league-2000-2001-derby-county-southampton-fc/
  44. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=1418&tournamentId=1&seasonId=331&teamId=303&seasonId=331&useFullUrl=false
  45. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=5483&tournamentId=230&seasonId=329&useFullUrl=false
  46. ^ Jan Holm (26. februar 2020). «Morten Gamst Pedersen» (norsk). Store norske leksikon. Besøkt 27. februar 2020. 
  47. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=1362&tournamentId=230&seasonId=327&teamId=771&useFullUrl=false
  48. ^ Klaus Eriksen (1. februar 2007). «Villa-manageren: -Carew var strålende» (norsk). VG. Besøkt 26. februar 2020. 
  49. ^ Roy Kvatningen (15. august 2007). «Pinglete Braaten-debut» (norsk). Nettavisen. Besøkt 26. februar 2020. 
  50. ^ Hanne Tenfjord Skodje (30. januar 2008). «Hodgson-skryt til Hangeland: -Brede var strålende» (norsk). Bergens Tidende. Besøkt 26. februar 2020. 
  51. ^ Thomas Larsen Røed (29. mars 2008). «Tap i Hagen-debut» (norsk). Bergens Tidende. Besøkt 25. februar 2020. 
  52. ^ VG (15. august 2009). «Tap for Kalvenes i Premier League-debut» (norsk). VG. Besøkt 25. februar 2020. 
  53. ^ Geir Arne Kippernes (4. oktober 2009). «Endelig Premier League-debut for Riise» (norsk). Besøkt 25. februar 2020. 
  54. ^ NTB (21. februar 2010). «Nordmann debuterte i Premier League» (norsk). NRK. Besøkt 25. februar 2020. 
  55. ^ Chris Hughton (24. juli 2013). «Alexander Tettey keen to erase memory of debut defeat to Liverpool» (engelsk). CheshireLive. Besøkt 25. februar 2020. 
  56. ^ NTB (21. desember 2013). «Auda, Parr!» (norsk). Stavanger Aftenblad. Arkivert fra originalen 6. oktober 2017. Besøkt 25. februar 2020. 
  57. ^ Helge Johan Petersen Kalleklev (11. januar 2014). «Eikrem etter debuten: Jeg trivdes godt utpå der» (norsk). TV2. Besøkt 15. februar 2020. 
  58. ^ Sander Englund Smørdal (28. januar 2014). «Møller Dæhli Premier League-debuterte mot gamleklubben» (norsk). TV2. Besøkt 15. februar 2020. 
  59. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=match&matchId=676816
  60. ^ Eirik Nesset Hjelvik (16. mai 2015). «Ulvestad møtt av jubelbrøl i PL-debuten» (norsk). Bergens Tidende. Arkivert fra originalen 7. oktober 2017. Besøkt 14. februar 2020. 
  61. ^ NTB (8. august 2015). «Tøff Premier League-start for Tettey og King» (norsk). Stavanger Aftenblad. Arkivert fra originalen 7. oktober 2017. Besøkt 14. februar 2020. 
  62. ^ Joachim Baardsen (13. august 2016). «Norsk "verdensklasse"-scoring bidro til Leicester-sjokk i sesongåpninga» (norsk). Dagbladet. Besøkt 14. februar 2020. 
  63. ^ Morten Stokstad, Sindre Øgar og Terje Bringedal (15. august 2016). «Nordtveit skuffet i Premier League-debuten» (norsk). VG. Besøkt 14. februar 2020. 
  64. ^ Joachim Baardsen (24. september 2016). «Liverpool med ny maktdemontrasjon, da "Dio" ble ofret og Henriksen debuterte» (norsk). Dagbladet. Besøkt 14. februar 2020. 
  65. ^ Marthe Ihle (22. januar 2017). «Elabdellaoui roses etter Premier League-debuten, men klarte ikke å gjøre noe med suverene Chelsea» (norsk). Aftenposten. Besøkt 6. oktober 2017. 
  66. ^ Ole Henrik Hansen (10. februar 2018). «Sørloth debuterer for Crystal Palace» (norsk). TV2. Besøkt 14. februar 2020. 
  67. ^ Yngve Gjerde (11. august 2018). «Johansen fikk sin Premier League-debut - Fulham tapte for Sørloth og Crystal Palace» (norsk). VG. Besøkt 14. februar 2020. 
  68. ^ NTB (13. august 2018). «Elyounoussi frisk i Premier League-debuten» (norsk). Dagbladet. Besøkt 14. februar 2020. 
  69. ^ NTB (10. november 2019). «Ørjan Nyland debuterte med tap i Premier League» (norsk). Aftenposten. Besøkt 14. februar 2020. 
  70. ^ Viljam Brodahl (1. februar 2020). «Berge debuterte da Sheffield United vant igjen» (norsk). Aftenposten. Besøkt 14. februar 2020. 
  71. ^ Erlend Nesje (30. januar 2021). «Arsenal-sjefen etter Ødegaard-debuten: -Bringer smil og glede» (norsk). Aftenposten. Besøkt 30. januar 2021. 
  72. ^ Arve Lote (13. august 2021). «Brentfords manager etter premieresigeren: -Eg er mållaus» (norsk). NRK. Besøkt 14. august 2021. 
  73. ^ Mats Arntzen (18. september 2021). «Normann forberedt på temposjokk før debuten: – Tenkte «oh shit»» (norsk). VG / Aftenposten. Besøkt 19. september 2021. 
  74. ^ NTB (16. januar 2022). «Harrison-hattrick senket West Ham da Hjelde debuterte i Premier League» (norsk). Nettavisen. Besøkt 18. januar 2022. 
  75. ^ Kristian Arnesen Strømshoved (18. mars 2022). «Klaesson fikk sin Premier League-debut da Leeds slo tilbake mot Wolverhampton» (norsk). VG. Besøkt 19. mars 2022. 
  76. ^ Pål Strande Gamlemoen (7. august 2022). «Pangstart for Haaland og Manchester City» (norsk). Aftenposten. Besøkt 7. august 2022.