Liste over nordmenn med kamper i Premier League

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over nordmenn som har spilt i Premier League inneholder alle nordmenn som har spilt kamper i Premier League siden ligaen ble opprettet i 1992. Gunnar Halle debuterte allerede i første serierunde av den første sesongen og ble dermed første norske Premier League-spiller. Til og med 2016/2017-sesongen har 63 spillere spilt i ligaen, hvilket plasserer Norge på en delt syvende plass over land utenfor Storbritannia med flest Premier League-spillere.[1]

Før 1992-93 sesongen[rediger | rediger kilde]

Nordmenn med kamper i øverste divisjon i England før opprettelsen av Premier League i 1992, men som ikke spilte Premier League (og dermed er på listen under)

Liste sortert etter debutdato[rediger | rediger kilde]

  Navn Debut Klubb(er) Kamper Mål
1 Halle, GunnarGunnar Halle 1992-08-1515. august 1992 (mot Chelsea) Oldham, Leeds, Bradford 168 5
2 Thorstvedt, ErikErik Thorstvedt 1992-08-1919. august 1992 (mot Arsenal) Tottenham (92–96) 60 0
3 Lydersen, PålPål Lydersen 1992-12-1212. desember 1992 (mot Tottenham) Arsenal (92–94) 15 0
4 Bjørnebye, Stig IngeStig Inge Bjørnebye 1992-12-1919. desember 1992 (mot Coventry City)[2] Liverpool (92–99), Blackburn (01–02) 162 3
5 Johnsen, ErlandErland Johnsen 1993-01-1616. januar 1993 (mot Nottingham Forest) Chelsea (93–97) 114 1
6 Ingebrigtsen, KåreKåre Ingebrigtsen 1993-01-3030. januar 1993 (mot Blackburn Rovers) Manchester City (93–94) 15 0
7 Berg, HenningHenning Berg 1993-02-022. februar 1993 (mot Crystal Palace) Blackburn, Manchester United 275 9
8 Strandli, FrankFrank Strandli 1993-02-2020. februar 1993 (mot Tottenham Hotspur) Leeds (93–94) 18 4
9 Fjørtoft, Jan ÅgeJan Åge Fjørtoft 1993-10-022. oktober 1993 (mot Blackburn Rovers) Swindon, Middlesbrough, Barnsley 84 24
10 Flo, JosteinJostein Flo 1993-10-1818. oktober 1993 (mot Blackburn Rovers) Sheffield United (93–94) 33 9
11 Nilsen, RogerRoger Nilsen 1993-11-2020. november 1993 (mot Aston Villa) Sheffield United, Tottenham 25 0
12 Pedersen, ToreTore Pedersen 1993-12-077. desember 1993 (mot Swindon) Oldham, Blackburn, Wimbledon 24 0
13 Bohinen, LarsLars Bohinen 1994-08-2020. august 1994 (mot Ipswich) Nottingham Forest, Blackburn, Derby 155 15
14 Håland, Alf-IngeAlf-Inge Håland 1994-09-1717. september 1994 (mot Ipswich) Nottingham Forest, Leeds, Manchester City 181 18
15 Leonhardsen, ØyvindØyvind Leonhardsen 1994-11-099. november 1994 (mot Aston Villa) Wimbledon, Liverpool, Tottenham, Aston Villa 186 30
16 Johnsen, RonnyRonny Johnsen 1996-08-1717. august 1996 (mot Wimbledon) Manchester United, Aston Villa, Newcastle 151 8
17 Solskjær, Ole GunnarOle Gunnar Solskjær 1996-08-2525. august 1996 (mot Blackburn) Manchester United 235 91
18 Lundekvam, ClausClaus Lundekvam 1996-09-044. september 1996 (mot Nottingham Forest) Southampton 290 1
19 Østenstad, EgilEgil Østenstad 1996-10-1313. oktober 1996 (mot Coventry) Southampton, Blackburn, Manchester City 121 1
20 Grodås, FrodeFrode Grodås 1996-11-1616. november 1996 (mot Blackburn) Chelsea, Tottenham 21 0
21 Iversen, SteffenSteffen Iversen 1996-12-077. desember 1996 (mot Coventry) Tottenham, Wolverhampton Wanderers 159 40
22 Kvarme, Bjørn ToreBjørn Tore Kvarme 1997-01-1818. januar 1997 (mot Aston Villa) Liverpool 45 0
23 Soltvedt, Trond EgilTrond Egil Soltvedt 1997-08-099. august 1997 (mot Chelsea) Coventry, Southampton 87 5
24 Baardsen, EspenEspen Baardsen - Tottenham (96/97–98/99), Everton (02/03) 24 0
25 Flo, Tore AndréTore André Flo 1997-08-099. august 1997 (mot Coventry) Chelsea, Sunderland 140 38
26 Johansen, StigStig Johansen 1997-08-099. august 1997 (mot Bolton) Southampton 7 0
27 Rudi, PetterPetter Rudi 1997-10-1919. oktober 1997 (mot Tottenham) Sheffield Wednesday 76 8
28 Solbakken, StåleStåle Solbakken 1997-11-2222. november 1997 (mot Manchester United) Wimbledon 6 1
29 Myhre, ThomasThomas Myhre 1997-12-066. desember 1997 (mot Leeds) Everton, Sunderland, Charlton 93 0
30 Nevland, ErikErik Nevland 1998-01-1919. januar 1998 (mot Southampton) Manchester United, Fulham 25 9
31 Heggem, VegardVegard Heggem 1998-08-1616. august 1998 (mot Southampton) Liverpool 54 3
32 Hjelde, Jon OlavJon Olav Hjelde 1998-08-1717. august 1998 (mot Arsenal) Nottingham Forest 17 1
33 Stensaas, StåleStåle Stensaas 1999-01-3030. januar 1999 (mot Everton) Nottingham Forest 7 0
34 Bakke, EirikEirik Bakke 1999-08-1111. august 1999 (mot Southampton) Leeds, Aston Villa 143 8
35 Andersen, TrondTrond Andersen 1999-08-1414. august 1999 (mot Coventry) Wimbledon (99/00) 36(1) 0
36 Andresen, MartinMartin Andresen 1999-10-2323. oktober 1999 (mot Aston Villa) Wimbledon (99/00), Blackburn (03/04) 24(9) 1
37 Tessem, JoJo Tessem 1999-11-2020. november 1999 (mot Tottenham) Southampton (99/00–03/04) 110(43) 12
38 Normann, RunarRunar Normann 1999-12-1818. desember 1999 (mot Liverpool) Coventry City (99/00) 8(7) 0
39 Lund, AndreasAndreas Lund 2000-02-1212. februar 2000 (mot Chelsea) Wimbledon (99/00) 11(1) 2
40 Bragstad, Bjørn OttoBjørn Otto Bragstad 2000-08-1919. august 2000 (mot Southampton) Derby County (00/01) 12(2) 0
41 Soma, RagnvaldRagnvald Soma 2001-02-033. februar 2001 (mot Liverpool) West Ham United (00/01–01/02) 7(4) 0
42 Riise, John ArneJohn Arne Riise 2001-08-1818. august 2001 (mot West Ham) Liverpool (01/02–07/08), Fulham (11/12–13/14) 321(17) 21
43 Pedersen, Morten GamstMorten Gamst Pedersen 2004-08-2828. august 2004 (mot Manchester United) Blackburn Rovers (04/05–11/12) 260(20) 34
44 Karadas, AzarAzar Karadas 2005-08-1313. august 2005 (mot Tottenham) Portsmouth (05/06) 20(1) 1
45 Hæstad, KristoferKristofer Hæstad 2007-01-1313. januar 2007 (mot Chelsea) Wigan (06/07) 2(1) 0
46 Carew, JohnJohn Carew 2007-01-3131. januar 2007 (mot Newcastle) Aston Villa (06/07–10/11), Stoke (10/11) 123(27) 38
47 Braaten, DanielDaniel Braaten 2007-08-1515. august 2007 (mot Fulham) Bolton (07/08) 6(6) 1
48 Hagen, ErikErik Hagen 2008-03-2929. mars 2008 (mot Portsmouth) Wigan (07/08) 1(0) 0
49 Hangeland, BredeBrede Hangeland 2008-01-2929. januar 2008 (mot Bolton) Fulham (07/08–13/14), Crystal Palace (14/15–15/16) 238(2) 10
50 Kalvenes, ChristianChristian Kalvenes 2009-08-1515. august 2009 (mot Stoke) Burnley (09/10) 6(3) 0
51 Riise, Bjørn HelgeBjørn Helge Riise 2009-10-044. oktober 2009 (mot West Ham) Fulham (09/10–10/11) 15(10) 0
52 Ibrahim, AbdisalamAbdisalam Ibrahim 2010-02-2121. februar 2010 (mot Liverpool) Manchester City (09/10) 1(1) 0
53 Tettey, AlexanderAlexander Tettey 2012-09-2929. september 2012 (mot Liverpool)[3] Norwich (12/13,13/14 og 15/16) 71(10) 3
54 Berget, Jo IngeJo Inge Berget 2014-02-2222. februar 2014 (mot Hull)[4] Cardiff (13/14) 1(1) 0
55 Dæhli, Mats MøllerMats Møller Dæhli 2014-01-2828. januar 2014 (mot Manchester United)[5] Cardiff (13/14) 13(8) 1
56 Eikrem, Magnus WolffMagnus Wolff Eikrem 2014-01-1111. januar 2014 (mot West Ham)[6] Cardiff (13/14) 6(5) 0
57 Parr, JonathanJonathan Parr 2013-12-2121. desember 2013 (mot Newcastle)[7] Crystal Palace (13/14) 15(8) 0
58 King, JoshuaJoshua King 2015-08-088. august 2015 (mot Aston Villa)[8] Bournemouth (15/16–) 128 42
59 Ulvestad, FredrikFredrik Ulvestad 2015-05-1616. mai 2015 (mot Stoke)[9] Burnley (14/15) 2(1) 0
60 Diomandé, AdamaAdama Diomandé 2016-08-1313. august 2016 (mot Leicester)[10] Hull (16/17) 22(9) 2
61 Nordtveit, HåvardHåvard Nordtveit 2016-08-1515. august 2016 (mot Chelsea)[11] West Ham (16/17) 16(5) 0
62 Henriksen, MarkusMarkus Henriksen 2016-09-2424. september 2016 (mot Liverpool)[12] Hull (16/17) 15(9) 0
63 Elabdellaoui, OmarOmar Elabdellaoui 2017-01-2222. januar 2017 (mot Chelsea)[13] Hull (16/17) 8(1) 0

Referanser[rediger | rediger kilde]