Hans Howaldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hans Howaldt

Hans Howaldt (født 12. november 1888 i Kiel, død 6. september 1970) var en tysk marienoffiser under begge verdenskriger, og seiler som deltok i de olympiske leker 1936 i Berlin.

Howaldt var en høyt dekorert U-båts-kommandør i Kaiserliche Marine under første verdenskrig han ble utnevnt til kapteinløytnant. Under hans kommando stod ubåter som opererte for det meste i den engelske kanal og som senket 76 skip på rundt 150.000 tonn. Han deltok også i den andre verdenskrig som kaptein på en stor minelegger og kommandant for en gruppe mineleggere som opererte i Østersjøen, Kattegat og Skagerak.

Howaldt vant en olympiske bronsemedalje i seiling under OL 1936 i Berlin. Han var med på den tyske båten «Germania III» som kom på tredje plass i 8-meter klassen bak den italienske båten «Italia» og «Silija» fra Norge. Seilingene ble avviklet utenfor Kiel i perioden 4. til 12. august 1936. Mannskapet på «Germania III» var Howaldt, Felix Scheder-Bieschin, Alfried Krupp von Bohlen und Halbach, Eduard Mohr, Fritz Bischoff og Otto Wachs.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]