Hans Howaldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hans Howaldt
Hans Howaldt (1888-1970).jpg
Født12. november 1888
Kiel
Død6. september 1970 (81 år)
Bad Schwartau
Far Georg Howaldt
Søsken August Jacob Georg Howaldt
Barn Hans Viktor Howaldt
Beskjeftigelse Gründer, ubåtmannskap, militær
Nasjonalitet Tyskland
Utmerkelse Pour le Mérite, Jernkorset, Hansakorset, Königlicher Hausorden von Hohenzollern, Kroneordenen

Hans Howaldt (født 12. november 1888 i Kiel, død 6. september 1970 i Bad Schwartau) var en tysk marienoffiser under begge verdenskriger, og seiler som deltok i de olympiske leker 1936 i Berlin.

Howaldt var en høyt dekorert ubåtskommandør i Kaiserliche Marine under første verdenskrig han ble utnevnt til kapteinløytnant. Under hans kommando stod ubåter som opererte for det meste i Den engelske kanal og som senket 76 skip på rundt 150.000 tonn. Han deltok også i den andre verdenskrig som kaptein på en stor minelegger og kommandant for en gruppe mineleggere som opererte i Østersjøen, Kattegat og Skagerak.

Howaldt vant en olympiske bronsemedalje i seiling under OL 1936 i Berlin. Han var med på den tyske båten «Germania III» som kom på tredjeplass i 8-metersklassen bak den italienske båten «Italia» og «Silija» fra Norge. Seilingene ble avviklet utenfor Kiel i perioden 4. til 12. august 1936. Mannskapet på «Germania III» var Howaldt, Felix Scheder-Bieschin, Alfried Krupp von Bohlen und Halbach, Eduard Mohr, Fritz Bischoff og Otto Wachs.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]