Liste over USAs nåværende senatorer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
115th United States Senate.svg
Capitol Building Full View.jpg
110th US Senate class photo.jpg

Dette er en liste over de nåværende senatorene i USAs senat.[1] Senatet består av hundre medlemmer, to fra hver av USAs femti delstater.

Parti Representanter Kommentar
Det demokratiske parti 47
Det republikanske parti 51
Uavhengige 2 Angus King og Bernie Sanders stemmer med Demokratenes partigruppe.
Totalt 100

Lederskap i Senatet[rediger | rediger kilde]

Embete Parti Innehaver Delstat Innsatt
President Republikanerne Mike Pence official portrait (cropped).jpg Mike Pence Indiana 2017
President pro tempore Republikanerne Orrin Hatch official photo.jpg Orrin Hatch Utah 2015

Senatorer[rediger | rediger kilde]

Parti Bilde Navn Delstat Født Innsatt Bakgrunn Stemmer mottatt ved siste valg
Richard Shelby official portrait.JPG Richard Shelby Alabama 1934 1987 Representerte Alabamas 7. distrikt. 3&506&1335104&1 335 104
Doug Jones headshot.jpg Doug Jones Alabama 1954 2018 US attourney i nordre Alabama. 3&505&673896&673 896
Lisa Murkowski 1.jpg Lisa Murkowski Alaska 1957 2002 Delstatsrepresentant i Alaska. 3&505&138149&138 149
DanielSSullivan.jpg Dan Sullivan Alaska 1964 2015 Justisminister og kommissær for delstatens naturressurser. 3&505&135445&135 445
John McCain official portrait 2009.jpg John McCain Arizona 1936 1987 Representerte Arizonas 1. distrikt. 3&506&1359267&1 359 267
Jeff Flake, official portrait, 112th Congress 2.jpg Jeff Flake Arizona 1962 2013 Representerte Arizonas 6. distrikt. 3&505&989370&989 370
Tom Cotton, Official Portrait, 113th Congress small.jpeg Tom Cotton Arkansas 1977 2015 Representerte Arkansas' 4. distrikt. 3&505&478819&478 819
John Boozman, official portrait, 111th Congress.jpg John Boozman Arkansas 1950 2011 Representerte Arkansas' 3. distrikt. 3&505&661984&661 984
Dianne Feinstein, official Senate photo.jpg Dianne Feinstein California 1933 1992 Borgermester i San Francisco. 3&506&6162589&6 162 589
Kamala Harris Official Attorney General Photo.jpg Kamala Harris California 1964 2017 Californias delstatsadvokat. 3&506&7542753&7 542 753
Michael Bennet Official Photo.jpg Michael Bennet Colorado 1964 2009 Inspektør ved de offentlige skolene i Denver. 3&506&1370710&1 370 710
Cory Gardner, Official Portrait, 112th Congress.jpg Cory Gardner Colorado 1974 2015 Representerte Colorados 4. distrikt. 3&505&983891&983 891
Richard Blumenthal portrait.jpg Richard Blumenthal Connecticut 1946 2011 Justisminister i Connecticut. 3&506&1008714&1 008 714
Chris Murphy official photo.jpg Chris Murphy Connecticut 1973 2013 Representerte Connecticuts 5. distrikt. 3&505&815077&815 077
Thomas Carper.jpg Tom Carper Delaware 1947 2001 Guvernør i Delaware. 3&505&170567&170 567
Chris Coons.jpg Chris Coons Delaware 1963 2010 Rådmann i New Castle County. 3&505&130655&130 655
Bill Nelson.jpg Bill Nelson Florida 1942 2001 Kommissær for finans, forsikring og brann i Florida. 3&506&2890548&2 890 548
Marco Rubio, Official Portrait, 112th Congress.jpg Marco Rubio Florida 1971 2011 Delstatsrepresentant i Florida. 3&506&4835191&4 835 191
Johnny Isakson.jpg Johnny Isakson Georgia 1944 2005 Representerte Georgias 6. distrikt. 3&506&2135806&2 135 806
David Perdue.jpg David Perdue Georgia 1949 2015 Forretningsmann. 3&506&1355219&1 355 219
Brian Schatz 113th Congress.jpg Brian Schatz Hawaii 1972 2012 Hawaiis viseguvernør. 3&505&306604&306 604
Mazie Hirono, official portrait, 112th Congress.jpg Mazie Hirono Hawaii 1947 2013 Representerte Hawaiis 2. distrikt. 3&505&266435&266 435
Mike Crapo Official Photo 110th Congress.jpg Mike Crapo Idaho 1951 1999 Representerte Idahos 2. distrikt. 3&505&449017&449 017
James E. Risch, official Senate photo portrait, 2009.jpg Jim Risch Idaho 1943 2009 Guvernør og viseguvernør i Idaho. 3&505&285596&285 596
Richard Durbin official photo.jpg Dick Durbin Illinois 1944 1997 Representerte Illinois' 20. distrikt. 3&506&1929637&1 929 637
Tammy Duckworth, official portrait, 113th Congress.jpg Tammy Duckworth Illinois 1968 2017 Representerte Illinois' 8. distrikt. 3&506&3012940&3 012 940
Joedonnelly.jpg Joe Donnelly Indiana 1955 2013 Representerte Indianas 2. distrikt. 3&506&1268407&1 268 407
Senator Todd Young official portrait.jpg Todd Young Indiana 1972 2017 Representerte Indianas 9. distrikt. 3&506&1423991&1 423 991
Sen Chuck Grassley official.jpg Chuck Grassley Iowa 1933 1981 Representerte Iowas 3. distrikt. 3&505&926007&926 007
Joni Ernst - Official Portrait - 85th GA.jpg Joni Ernst Iowa 1970 2015 Delstatssenator. 3&505&588575&588 575
Pat Roberts official photo.jpg Pat Roberts Kansas 1936 1997 Representerte Kansas' 5. distrikt. 3&505&460350&460 350
Jerry Moran, official Congressional photo portrait.jpg Jerry Moran Kansas 1954 2011 Representerte Kansas' 1. distrikt. 3&505&723376&723 376
Sen Mitch McConnell official.jpg Mitch McConnell Kentucky 1942 1985 Administrator i Jefferson County, øverste politiske stilling i fylket. 3&505&806787&806 787
Rand Paul by Gage Skidmore 10-11-10.jpg Rand Paul Kentucky 1963 2011 Lege. 3&506&1090177&1 090 177
Bill Cassidy, official portrait, 112th Congress.jpg Bill Cassidy Louisiana 1957 2015 Representerte Louisianas 6. distrikt. 3&505&712330&712 330
John Neely Kennedy, official portrait, 115th Congress 2.jpg John Neely Kennedy Louisiana 1951 2017 Louisianas finansminister. 3&505&536191&536 191
Sen Susan Collins official.jpg Susan Collins Maine 1952 1997 Delstatens visefinansminister. 3&505&411211&411 211
AngusKing.jpg Angus King Maine 1944 2013 Guvernør i Maine. 3&505&368130&368 130
Ben Cardin, official Senate photo portrait.jpg Ben Cardin Maryland 1943 2007 Representerte Marylands 3. distrikt. 3&505&965567&965 567
Chris Van Hollen official portrait, 2010.jpg Chris Van Hollen Maryland 1959 2017 Representerte Marylands 8. distrikt. 3&506&1659907&1 659 907
Elizabeth Warren CFPB.jpg Elizabeth Warren Massachusetts 1949 2013 Fungerende sjef for Consumer Financial Protection Bureau. 3&506&1678408&1 678 408
Ed Markey, Official Portrait, 112th Congress 2.jpg Ed Markey Massachusetts 1946 2013 Representerte Massachusetts 5. distrikt. 3&506&1285736&1 285 736
U.S. Rep. Gary Peters 2013 Official Photo.jpg Gary Peters Michigan 1958 2015 Representerte Michigans 14. distrikt. 3&506&1704936&1 704 936
Debbie Stabenow official photo.jpg Debbie Stabenow Michigan 1950 2001 Representerte Michigans 8. distrikt. 3&506&2151278&2 151 278
Amy Klobuchar.jpg Amy Klobuchar Minnesota 1960 2007 Fylkesadvokat i Hennepin County. 3&506&1278849&1 278 849
Tina Smith 2015.jpg Tina Smith Minnesota 1958 2018 Viseguvernør i Minnesota
SenatorRogerWicker(R-MS).jpg Roger Wicker Mississippi 1951 2007 Representerte Mississippis 1. distrikt. 3&505&649302&649 302
Cindyhydesmith.jpg Cindy Hyde-Smith Mississippi 1959 2018 Kommissær for landbruk og næringsliv i Mississippi
Claire McCaskill, official Senate photo portrait, standing, 2007.jpg Claire McCaskill Missouri 1953 2007 Delstatsrevisor. 3&506&1055255&1 055 255
Roy Blunt, Official Portrait, 112th Congress.jpg Roy Blunt Missouri 1950 2011 Representerte Missouris 7. distrikt. 3&506&1378458&1 378 458
Jon Tester, official 110th Congress photo.jpg Jon Tester Montana 1956 2007 President i Montanas delstatssenat. 3&505&199845&199 845
Steve Daines, official portrait, 113th Congress.jpg Steve Daines Montana 1962 2015 Montanas eneste kongressmann. 3&505&213709&213 709
Sasse Profile Picture.jpg Ben Sasse Nebraska 1972 2015 Universitetspresident. 3&505&339868&339 868
U.S. Senate Candidate Deb Fischer photo.jpg Deb Fischer Nebraska 1951 2013 Representerte det 43. distriktet i Nebraskas delstatsforsamling. 3&505&444319&444 319
Dean Heller, official 110th Congress photo.jpg Dean Heller Nevada 1960 2011 Representerte Nevadas 2. distrikt. 3&505&456471&456 471
Catherine Cortez Masto official portrait.jpg Catherine Cortez Masto Nevada 1964 2017 Nevadas delstatsadvokat. 3&505&521994&521 994
Jeanne Shaheen, official Senate photo portrait, 2009.jpg Jeanne Shaheen New Hampshire 1947 2009 Guvernør. 3&505&251184&251 184
Maggie Hassan, official portrait, 115th Congress.jpg Maggie Hassan New Hampshire 1958 2017 Guvernør. 3&505&354649&354 649
Robert Menendez, official Senate photo.jpg Bob Menendez New Jersey 1954 2006 Representerte New Jerseys 13. distrikt. 3&506&1200843&1 200 843
Cory Booker 2011 Shankbone.JPG Cory Booker New Jersey 1969 2013 Borgermester i Newark. 3&506&1043866&1 043 866
Tom Udall Official House Picture.jpg Tom Udall New Mexico 1958 2009 Representerte New Mexicos 3. distrikt. 3&505&286409&286 409
Martin Heinrich, official portrait, 112th Congress.jpg Martin Heinrich New Mexico 1971 2013 Representerte New Mexicos 1. distrikt. 3&505&389274&389 274
Charles Schumer official portrait.jpg Chuck Schumer New York 1950 1999 Representerte New Yorks 9. distrikt. 3&506&5212739&5 212 739
Senator Kirsten Gillibrand.jpg Kirsten Gillibrand New York 1966 2009 Representerte New Yorks 20. distrikt. 3&506&2837589&2 837 589
Richard Burr official photo.jpg Richard Burr Nord-Carolina 1955 2005 Representerte Nord-Carolinas 2. distrikt. 3&506&2395376&2 395 376
Thom Tillis official portrait.jpg Thom Tillis Nord-Carolina 1960 2015 Speaker i delstatshuset. 3&506&1423259&1 423 259
John Hoeven portrait.jpg John Hoeven Nord-Dakota 1957 2011 Guvernør. 3&505&268788&268 788
Heidi Heitkamp, 11 September 2012.png Heidi Heitkamp Nord-Dakota 1955 2013 Riksadvokat i Nord-Dakota. 3&505&160752&160 752
Sherrod Brown, official Senate photo portrait, 2007.jpg Sherrod Brown Ohio 1952 2007 Representerte Ohios 13. distrikt. 3&506&2257369&2 257 369
Rob Portman portrait.jpg Rob Portman Ohio 1955 2011 Representerte Ohios 2. distrikt. 3&506&3118567&3 118 567
Jim Inhofe, 2007 official photo.jpg Jim Inhofe Oklahoma 1934 1995 Representerte Oklahomas 1. distrikt. 3&505&588166&588 166
James Lankford, Official Portrait, 112th Congress.jpg James Lankford Oklahoma 1968 2015 Representerte Oklahomas 5. distrikt. 3&505&980892&980 892
Ron Wyden official portrait crop.jpg Ron Wyden Oregon 1948 1987 Representerte Oregons 3. distrikt. 3&506&1105119&1 105 119
Jeff Merkley.jpg Jeff Merkley Oregon 1942 1993 Speaker i delstatshuset. 3&505&814537&814 537
Bob Casey, official Senate photo portrait, c2008.jpg Bob Casey Pennsylvania 1960 2007 Delstatsrevisor, finanssjef i delstaten. 3&506&2392984&2 392 984
Pat Toomey Congress.jpg Pat Toomey Pennsylvania 1961 2011 Representerte Pennsylvanias 15. distrikt. 3&506&2951702&2 951 702
Jack Reed, official photo portrait, 2008.jpg Jack Reed Rhode Island 1949 1997 Representerte Rhode Islands 2. distrikt. 3&505&211513&211 513
Senwhitehouse.jpg Sheldon Whitehouse Rhode Island 1955 2007 Delstatsadvokat. 3&505&205274&205 274
Lindsey Graham, official Senate photo portrait, 2006.jpg Lindsey Graham Sør-Carolina 1955 2003 Representerte Sør-Carolinas 3. distrikt. 3&505&672941&672 941
Tim Scott, official portrait, 112th Congress crop.jpg Tim Scott Sør-Carolina 1965 2013 Representerte Sør-Carolinas 1. distrikt. 3&506&1241609&1 241 609
Mike Rounds official photo.JPG Mike Rounds Sør-Dakota 1954 2015 Guvernør. 3&505&140741&140 741
John Thune official photo.jpg John Thune Sør-Dakota 1961 2005 Representerte Sør-Dakotas «at-large»-distrikt. 3&505&265516&265 516
Lamar Alexander official portrait.jpg Lamar Alexander Tennessee 1940 2003 Guvernør, undervisningsminister. 3&505&849629&849 629
Bob Corker, official Senate photo, 09-21-07.jpg Bob Corker Tennessee 1952 2007 Borgermester i Chattanooga. 3&505&929911&929 911
John Cornyn official portrait.jpg John Cornyn Texas 1952 2003 Justisminister i delstaten. 3&506&2855068&2 855 068
Cruz-Headshot.jpg Ted Cruz Texas 1970 2013 Riksadvokat i Texas. 3&506&4456599&4 456 599
Orrin Hatch, official 110th Congress photo.jpg Orrin Hatch Utah 1934 1977 Advokat. 3&505&356238&356 238
Mike Lee official portrait 112th Congress.jpg Mike Lee Utah 1971 2011 Advokat. 3&505&760241&760 241
Leahy2009.jpg Patrick Leahy Vermont 1940 1975 Chittenden Countys statsadvokat. 3&505&192243&192 243
Bernie Sanders.jpg Bernie Sanders Vermont 1941 2007 Representerte Vermonts «at-large»-distrikt. 3&505&171638&171 638
Shelley moore capito.jpg Shelley Moore Capito Vest-Virginia 1953 2015 Representerte det 2. kongressdistrikt. 3&505&280123&280 123
Joe Manchin.jpg Joe Manchin Vest-Virginia 1947 2010 Guvernør i Vest-Virginia. 3&505&280771&280 771
Mark Warner, official 111th Congress photo portrait.jpg Mark Warner Virginia 1954 2009 Guvernør. 3&506&1073667&1 073 667
Tim Kaine small.jpg Tim Kaine Virginia 1958 2013 Guvernør i Virginia. 3&506&1944992&1 944 992
Patty Murray official portrait.jpg Patty Murray Washington 1950 1993 Satt i delstatssenatet. 3&506&1913979&1 913 979
Maria Cantwell official photo.jpg Maria Cantwell Washington 1966 2009 Representerte Washingtons 1. distrikt. 3&506&1184659&1 184 659
Ron Johnson, official portrait, 112th Congress.jpg Ron Johnson Wisconsin 1955 2011 Forretningsmann. 3&506&1479471&1 479 471
Tammy Baldwin, official photo portrait, color.jpg Tammy Baldwin Wisconsin 1962 2013 Representerte Wisconsins 2. distrikt. 3&506&1544274&1 544 274
Mike Enzi official portrait.jpg Mike Enzi Wyoming 1944 1997 Satt i delstatssenatet. 3&505&121554&121 554
Sen. John Barrasso Official Portrait 7.17.07.jpg John Barrasso Wyoming 1952 2007 Satt i delstatssenatet. 3&505&183063&183 063
Parti Bilde Navn Delstat Født Innsatt Bakgrunn

Referanser[rediger | rediger kilde]