Liste over USAs nåværende senatorer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
116th United States Senate.svg
Capitol Building Full View.jpg
110th US Senate class photo.jpg

Dette er en liste over de nåværende senatorene i USAs senat.[1] Senatet består av hundre medlemmer, to fra hver av USAs femti delstater.

Parti Representanter Kommentar
Det demokratiske parti 45
Det republikanske parti 53
Uavhengige 2 Angus King og Bernie Sanders stemmer med Demokratenes partigruppe.
Totalt 100

Lederskap i Senatet[rediger | rediger kilde]

Embete Parti Innehaver Delstat Innsatt
President Republikanerne Mike Pence official Vice Presidential portrait (cropped).jpg Mike Pence Indiana 2017
President pro tempore Republikanerne Sen Chuck Grassley official.jpg Chuck Grassley Iowa 2019

Senatorer[rediger | rediger kilde]

Parti Bilde Navn Delstat Født Innsatt Bakgrunn
Richard Shelby official portrait.JPG Richard Shelby Alabama 1934 1987 Advokat. Representerte Alabamas 7. distrikt.
Doug Jones headshot.jpg Doug Jones Alabama 1954 2018 US attorney i nordre Alabama.
Lisa Murkowski 1.jpg Lisa Murkowski Alaska 1957 2002 Advokat. Delstatsrepresentant i Alaska.
DanielSSullivan.jpg Dan Sullivan Alaska 1964 2015 Justisminister og kommissær for delstatens naturressurser.
Kyrsten Sinema (cropped).jpg Kyrsten Sinema Arizona 1976 2019 Advokat. Representerte Arizonas 9. distrikt.
Martha McSally official portrait cropped 115th congress.jpg Martha McSally Arizona 1966 2019 Militærpilot. Representerte Arizonas 2. distrikt.
Tom Cotton, Official Portrait, 113th Congress small.jpeg Tom Cotton Arkansas 1977 2015 Advokat og veteran. Representerte Arkansas' 4. distrikt.
John Boozman, official portrait, 111th Congress.jpg John Boozman Arkansas 1950 2011 Representerte Arkansas' 3. distrikt.
Dianne Feinstein, official Senate photo.jpg Dianne Feinstein California 1933 1992 Borgermester i San Francisco.
Kamala Harris Official Attorney General Photo.jpg Kamala Harris California 1964 2017 Californias justisminister.
Michael Bennet Official Photo.jpg Michael Bennet Colorado 1964 2009 Inspektør ved de offentlige skolene i Denver.
Cory Gardner, Official Portrait, 112th Congress.jpg Cory Gardner Colorado 1974 2015 Advokat. Representerte Colorados 4. distrikt.
Richard Blumenthal portrait.jpg Richard Blumenthal Connecticut 1946 2011 Justisminister i Connecticut.
Chris Murphy official photo.jpg Chris Murphy Connecticut 1973 2013 Advokat. Representerte Connecticuts 5. distrikt.
Thomas Carper.jpg Tom Carper Delaware 1947 2001 Veteran og økonom. Guvernør i Delaware.
Chris Coons.jpg Chris Coons Delaware 1963 2011 Jurist. Rådmann i New Castle County.
Governor Rick Scott 2013.jpg Rick Scott Florida 1952 2019 Forretningsmann. Guvernør i Florida. (Obs: Tiltrer først 8. januar!)
Marco Rubio, Official Portrait, 112th Congress.jpg Marco Rubio Florida 1971 2011 Advokat. Delstatsrepresentant i Florida.
Johnny Isakson.jpg Johnny Isakson Georgia 1944 2005 Forretningsmann. Representerte Georgias 6. distrikt.
David Perdue.jpg David Perdue Georgia 1949 2015 Forretningsmann.
Brian Schatz 113th Congress.jpg Brian Schatz Hawaii 1972 2012 Non-profittdirektør. Hawaiis viseguvernør.
Mazie Hirono, official portrait, 112th Congress.jpg Mazie Hirono Hawaii 1947 2013 Advokat. Representerte Hawaiis 2. distrikt.
Mike Crapo Official Photo 110th Congress.jpg Mike Crapo Idaho 1951 1999 Advokat. Representerte Idahos 2. distrikt.
James E. Risch, official Senate photo portrait, 2009.jpg Jim Risch Idaho 1943 2009 Guvernør og viseguvernør i Idaho.
Richard Durbin official photo.jpg Dick Durbin Illinois 1944 1997 Advokat. Representerte Illinois' 20. distrikt.
Tammy Duckworth, official portrait, 113th Congress.jpg Tammy Duckworth Illinois 1968 2017 Veteran. Representerte Illinois' 8. distrikt.
Mike Braun, Official Portrait, 116th Congress.jpg Mike Braun Indiana 1954 2019 Forretningsmann. Delstatsrepresentant.
Senator Todd Young official portrait.jpg Todd Young Indiana 1972 2017 Representerte Indianas 9. distrikt.
Sen Chuck Grassley official.jpg Chuck Grassley Iowa 1933 1981 Lærer. Representerte Iowas 3. distrikt.
Joni Ernst - Official Portrait - 85th GA.jpg Joni Ernst Iowa 1970 2015 Veteran. Delstatssenator.
Pat Roberts official photo.jpg Pat Roberts Kansas 1936 1997 Veteran, redaktør. Representerte Kansas' 5. distrikt.
Jerry Moran, official Congressional photo portrait.jpg Jerry Moran Kansas 1954 2011 Advokat. Representerte Kansas' 1. distrikt.
Sen Mitch McConnell official.jpg Mitch McConnell Kentucky 1942 1985 Advokat. Administrator i Jefferson County, øverste politiske stilling i fylket.
Rand Paul by Gage Skidmore 10-11-10.jpg Rand Paul Kentucky 1963 2011 Øyelege.
Bill Cassidy, official portrait, 112th Congress.jpg Bill Cassidy Louisiana 1957 2015 Lege. Representerte Louisianas 6. distrikt.
John Neely Kennedy, official portrait, 115th Congress 2.jpg John Neely Kennedy Louisiana 1951 2017 Advokat. Louisianas finansminister.
Sen Susan Collins official.jpg Susan Collins Maine 1952 1997 Universitetsansatt.
AngusKing.jpg Angus King Maine 1944 2013 Advokat. Guvernør i Maine.
Ben Cardin, official Senate photo portrait.jpg Ben Cardin Maryland 1943 2007 Advokat. Representerte Marylands 3. distrikt.
Chris Van Hollen official portrait, 2010.jpg Chris Van Hollen Maryland 1959 2017 Advokat. Representerte Marylands 8. distrikt.
Elizabeth Warren CFPB.jpg Elizabeth Warren Massachusetts 1949 2013 Advokat. Fungerende sjef for Consumer Financial Protection Bureau.
Ed Markey, Official Portrait, 112th Congress 2.jpg Ed Markey Massachusetts 1946 2013 Advokat. Representerte Massachusetts 5. distrikt.
U.S. Rep. Gary Peters 2013 Official Photo.jpg Gary Peters Michigan 1958 2015 Representerte Michigans 14. distrikt.
Debbie Stabenow official photo.jpg Debbie Stabenow Michigan 1950 2001 Representerte Michigans 8. distrikt.
Amy Klobuchar.jpg Amy Klobuchar Minnesota 1960 2007 Fylkesadvokat i Hennepin County.
Tina Smith 2015.jpg Tina Smith Minnesota 1958 2018 Forretningskvinne. Viseguvernør i Minnesota.
SenatorRogerWicker(R-MS).jpg Roger Wicker Mississippi 1951 2007 Advokat. Representerte Mississippis 1. distrikt.
Cindyhydesmith.jpg Cindy Hyde-Smith Mississippi 1959 2018 Kommissær for landbruk og næringsliv i Mississippi.
Josh Hawley Primary Night (cropped 2).jpg Josh Hawley Missouri 1979 2019 Delstatens justisminister.
Roy Blunt, Official Portrait, 112th Congress.jpg Roy Blunt Missouri 1950 2011 Lærer. Representerte Missouris 7. distrikt.
Jon Tester, official 110th Congress photo.jpg Jon Tester Montana 1956 2007 Bonde. President i Montanas delstatssenat.
Steve Daines, official portrait, 113th Congress.jpg Steve Daines Montana 1962 2015 Forretningsmann. Montanas eneste kongressmann.
Sasse Profile Picture.jpg Ben Sasse Nebraska 1972 2015 Universitetspresident.
U.S. Senate Candidate Deb Fischer photo.jpg Deb Fischer Nebraska 1951 2013 Bonde. Representerte det 43. distriktet i Nebraskas delstatsforsamling.
Jacky Rosen official photo 115th congress.jpg Jacky Rosen Nevada 1957 2019 Forretningskvinne. Representerte Nevadas 2. distrikt.
Catherine Cortez Masto official portrait.jpg Catherine Cortez Masto Nevada 1964 2017 Nevadas justisminister.
Jeanne Shaheen, official Senate photo portrait, 2009.jpg Jeanne Shaheen New Hampshire 1947 2009 Lærer. Guvernør.
Maggie Hassan, official portrait, 115th Congress.jpg Maggie Hassan New Hampshire 1958 2017 Advokat. Guvernør.
Robert Menendez, official Senate photo.jpg Bob Menendez New Jersey 1954 2006 Advokat. Representerte New Jerseys 13. distrikt.
Cory Booker 2011 Shankbone.JPG Cory Booker New Jersey 1969 2013 Advokat. Borgermester i Newark.
Tom Udall Official House Picture.jpg Tom Udall New Mexico 1958 2009 Advokat. Representerte New Mexicos 3. distrikt.
Martin Heinrich, official portrait, 112th Congress.jpg Martin Heinrich New Mexico 1971 2013 Forretningsmann. Representerte New Mexicos 1. distrikt.
Charles Schumer official portrait.jpg Chuck Schumer New York 1950 1999 Advokat. Representerte New Yorks 9. distrikt.
Senator Kirsten Gillibrand.jpg Kirsten Gillibrand New York 1966 2009 Advokat. Representerte New Yorks 20. distrikt.
Richard Burr official photo.jpg Richard Burr Nord-Carolina 1955 2005 Salgsleder. Representerte Nord-Carolinas 2. distrikt.
Thom Tillis official portrait.jpg Thom Tillis Nord-Carolina 1960 2015 Forretningsmann. Speaker i delstatshuset.
John Hoeven portrait.jpg John Hoeven Nord-Dakota 1957 2011 Forretningsmann. Guvernør.
Kevin Cramer official photo.jpg Kevin Cramer Nord-Dakota 1961 2019 Nord-Dakotas eneste kongressrepresentant.
Sherrod Brown, official Senate photo portrait, 2007.jpg Sherrod Brown Ohio 1952 2007 Lærer. Representerte Ohios 13. distrikt.
Rob Portman portrait.jpg Rob Portman Ohio 1955 2011 Advokat. Handelsrepresentant og budsjettdirektør i Det hvite hus. Representerte Ohios 2. distrikt.
Jim Inhofe, 2007 official photo.jpg Jim Inhofe Oklahoma 1934 1995 Forretningsmann. Representerte Oklahomas 1. distrikt.
James Lankford, Official Portrait, 112th Congress.jpg James Lankford Oklahoma 1968 2015 Leirdirektør. Representerte Oklahomas 5. distrikt.
Ron Wyden official portrait crop.jpg Ron Wyden Oregon 1948 1987 Advokat. Representerte Oregons 3. distrikt.
Jeff Merkley, 115th official photo (cropped).jpg Jeff Merkley Oregon 1942 1993 Speaker i delstatshuset.
Bob Casey, official Senate photo portrait, c2008.jpg Bob Casey Pennsylvania 1960 2007 Advokat. Delstatsrevisor og senere finansminister i delstaten.
Pat Toomey Congress.jpg Pat Toomey Pennsylvania 1961 2011 Forretningsmann. Representerte Pennsylvanias 15. distrikt.
Jack Reed, official photo portrait, 2008.jpg Jack Reed Rhode Island 1949 1997 Advokat. Representerte Rhode Islands 2. distrikt.
Senwhitehouse.jpg Sheldon Whitehouse Rhode Island 1955 2007 Delstatens justisminister.
Lindsey Graham, official Senate photo portrait, 2006.jpg Lindsey Graham Sør-Carolina 1955 2003 Militæradvokat. Representerte Sør-Carolinas 3. distrikt.
Tim Scott, official portrait, 112th Congress crop.jpg Tim Scott Sør-Carolina 1965 2013 Forretningsmann. Representerte Sør-Carolinas 1. distrikt.
Mike Rounds official photo.JPG Mike Rounds Sør-Dakota 1954 2015 Forretningsmann. Guvernør.
John Thune official photo.jpg John Thune Sør-Dakota 1961 2005 Sør-Dakotas eneste kongressrepresentant.
Lamar Alexander official portrait.jpg Lamar Alexander Tennessee 1940 2003 Advokat. Guvernør, føderal undervisningsminister.
Marsha blackburn congress.jpg Marsha Blackburn Tennessee 1952 2019 Forretningskvinne. Representerte Tennessees 7. distrikt.
John Cornyn official portrait.jpg John Cornyn Texas 1952 2003 Justisminister i delstaten.
Ted Cruz official 116th portrait (cropped).jpg Ted Cruz Texas 1970 2013 Regjeringsadvokat i Texas.
Mitt Romney by Gage Skidmore 7.jpg Mitt Romney Utah 1947 2019 Advokat, forretningsmann. Guvernør i Massachusetts, republikanernes presidentkandidat i 2012.
Mike Lee official portrait 112th Congress.jpg Mike Lee Utah 1971 2011 Advokat.
Leahy2009.jpg Patrick Leahy Vermont 1940 1975 Chittenden Countys statsadvokat.
Bernie Sanders.jpg Bernie Sanders Vermont 1941 2007 Representerte Vermonts eneste kongressdistrikt.
Shelley moore capito.jpg Shelley Moore Capito Vest-Virginia 1953 2015 Universitetsansatt. Representerte det 2. kongressdistrikt.
Joe Manchin.jpg Joe Manchin Vest-Virginia 1947 2010 Forretningsmann. Guvernør.
Mark Warner, official 111th Congress photo portrait.jpg Mark Warner Virginia 1954 2009 Forretningsmann, advokat. Guvernør.
Tim Kaine small.jpg Tim Kaine Virginia 1958 2013 Advokat. Guvernør i Virginia.
Patty Murray official portrait.jpg Patty Murray Washington 1950 1993 Lærer. Delstatssenator.
Maria Cantwell.jpg Maria Cantwell Washington 1966 2009 Forretningskvinne. Representerte Washingtons 1. distrikt.
Ron Johnson, official portrait, 112th Congress.jpg Ron Johnson Wisconsin 1955 2011 Forretningsmann.
Tammy Baldwin, official photo portrait, color.jpg Tammy Baldwin Wisconsin 1962 2013 Advokat. Representerte Wisconsins 2. distrikt.
Mike Enzi official portrait.jpg Mike Enzi Wyoming 1944 1997 Forretningsmann og veteran. Delstatssenator.
Sen. John Barrasso Official Portrait 7.17.07.jpg John Barrasso Wyoming 1952 2007 Lege. Delstatssenator.
Parti Bilde Navn Delstat Født Innsatt Bakgrunn

Referanser[rediger | rediger kilde]