Liste over Sveriges største tettsteder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Sveriges største tettsteder

Dette er en liste over de 150 folkerikeste tettstedene i Sverige per 31. desember 2010 ifølge Statistiska centralbyrån[1].

Innbyggere
Nr. Tettsted Kommune 2000 2005 2010
1 Stockholm Stockholm kommune* 1 212 354 1 252 118 1 372 565
2 Göteborg Göteborg kommune* 495 849 510 491 549 839
3 Malmö Malmö kommune* 248 520 258 020 280 415
4 Uppsala Uppsala kommune 124 036 128 409 140 454
5 Västerås Västerås kommune 102 548 107 005 110 877
6 Örebro Örebro kommune 95 354 98 237 107 038
7 Linköping Linköping kommune 94 248 97 428 104 232
8 Helsingborg Helsingborg kommune 87 914 91 457 97 122
9 Jönköping Jönköping kommune 81 372 84 423 89 396
10 Norrköping Norrköping kommune 82 744 83 561 87 247
11 Lund Lund kommune 73 840 76 188 82 800
12 Umeå Umeå kommune 70 955 75 643 79 594
13 Gävle Gävle kommune 67 856 68 700 71 033
14 Borås Borås kommune 61 929 63 441 66 273
15 Eskilstuna Eskilstuna kommune 57 867 60 185 64 679
16 Södertälje Södertälje kommune 59 342 60 279 64 619
17 Karlstad Karlstad kommune 56 480 58 544 61 685
18 Täby Täby kommune* 57 834 58 593 61 272
19 Växjö Växjö kommune 51 790 55 600 60 887
20 Halmstad Halmstad kommune 53 487 55 688 58 577
21 Sundsvall Sundsvall kommune 48 695 49 344 50 712
22 Luleå Luleå kommune 45 036 45 467 46 607
23 Trollhättan Trollhättan kommune 44 046 44 498 46 457
24 Östersund Östersund kommune* 43 536 43 796 44 327
25 Borlänge Borlänge kommune 39 640 39 422 41 734
26 Tumba Botkyrka kommune* 34 101 35 311 37 852
27 Upplands Väsby Upplands Väsby kommune* 35 919 35 977 37 594
28 Falun Falu kommune 35 315 36 447 37 291
29 Kalmar Kalmar kommune 33 788 35 170 36 392
30 Kristianstad Kristianstad kommune 31 592 33 083 35 711
31 Karlskrona Karlskrona kommune 32 077 32 606 35 212
32 Skövde Skövde kommune 32 505 33 119 34 466
33 Skellefteå Skellefteå kommune 31 742 32 425 32 775
34 Lidingö Lidingö kommune 30 107 30 357 31 561
35 Uddevalla Uddevalla kommune 29 810 30 513 31 212
36 Landskrona Landskrona kommune 27 393 28 670 30 499
37 Nyköping Nyköping kommune 27 164 27 720 29 891
38 Motala Motala kommune 30 136 29 798 29 823
39 Vallentuna Vallentuna kommune* 24 755 26 520 29 519
40 Örnsköldsvik Örnsköldsvik kommune 28 765 28 617 28 991
41 Trelleborg Trelleborg kommune 24 850 25 643 28 290
42 Åkersberga Österåker kommune 24 858 26 727 28 033
43 Varberg Varberg kommune 25 067 26 041 27 602
44 Karlskoga Karlskoga kommune 28 579 27 500 27 084
45 Lidköping Lidköping kommune 24 389 24 958 25 644
46 Alingsås Alingsås kommune 22 361 22 919 24 482
47 Märsta Sigtuna kommune 22 121 22 550 24 068
48 Boo Nacka kommune 20 403 21 776 24 052
49 Ängelholm Ängelholm kommune 21 716 22 532 23 240
50 Sandviken Sandviken kommune 23 028 22 574 22 965
51 Piteå Piteå kommune 22 152 22 650 22 913
52 Kungälv Kungälv kommune 20 454 21 139 22 768
53 Visby Gotland kommune 22 017 22 236 22 593
54 Katrineholm Katrineholm kommune 21 329 21 386 21 993
55 Vänersborg Vänersborg kommune 21 383 21 672 21 699
56 Västervik Västervik kommune 20 898 20 694 21 140
57 Enköping Enköping kommune 19 147 20 204 21 121
58 Falkenberg Falkenberg kommune 18 580 18 972 20 035
59 Karlshamn Karlshamn kommune 18 392 18 768 19 075
60 Kungsbacka Kungsbacka kommune 17 133 17 787 19 057
61 Värnamo Värnamo kommune 17 627 18 469 18 696
62 Hässleholm Hässleholm kommune 17 289 17 730 18 500
63 Ystad Ystad kommune 16 851 17 286 18 350
64 Boden Boden kommune 19 091 18 680 18 277
65 Kiruna Kiruna kommune 19 148 18 154 18 148
66 Kristinehamn Kristinehamn kommune 17 934 17 836 17 839
67 Eslöv Eslöv kommune 15 521 16 551 17 748
68 Köping Köping kommune 17 296 17 358 17 743
69 Härnösand Härnösand kommune 17 977 18 003 17 556
70 Norrtälje Norrtälje kommune 16 189 16 263 17 275
71 Oskarshamn Oskarshamn kommune 17 058 17 143 17 258
72 Lerum Lerum kommune 15 543 15 819 16 855
73 Nässjö Nässjö kommune 16 428 16 463 16 678
74 Falköping Falköping kommune 15 369 15 821 16 350
75 Mölnlycke Härryda kommune* 13 675 14 439 15 608
76 Mariestad Mariestad kommune 15 043 15 448 15 591
77 Ljungby Ljungby kommune 14 485 14 833 15 205
78 Västerhaninge Haninge kommune 13 848 14 060 15 134
79 Hudiksvall Hudiksvall kommune 14 996 14 850 15 015
80 Staffanstorp Staffanstorp kommune 13 596 13 784 14 808
81 Kinna Mark kommune 14 312 14 559 14 776
82 Avesta Avesta kommune 14 847 14 741 14 506
83 Ludvika Ludvika kommune* 14 410 14 018 14 498
84 Arvika Arvika kommune 13 822 14 184 14 244
85 Tranås Tranås kommune 14 037 14 017 14 197
86 Bålsta Håbo kommune 12 891 13 430 14 147
87 Höganäs Höganäs kommune 13 401 13 550 14 107
88 Kumla Kumla kommune 12 592 13 033 14 062
89 Nynäshamn Nynäshamn kommune 12 983 13 079 13 510
90 Skoghall Hammarö kommune 12 742 12 810 13 265
91 Vetlanda Vetlanda kommune 12 559 12 695 13 050
92 Strängnäs Strängnäs kommune 12 010 12 296 12 856
93 Bollnäs Bollnäs kommune 12 726 12 455 12 842
94 Nybro Nybro kommune 12 322 12 600 12 810
95 Finspång Finspång kommune 12 796 12 415 12 440
96 Sala Sala kommune 12 118 12 071 12 289
97 Mjölby Mjölby kommune 11 828 11 927 12 245
98 Ronneby Ronneby kommune 11 857 11 767 12 029
99 Onsala Kungsbacka kommune 6 893 11 380 11 951
100 Söderhamn Söderhamn kommune 12 706 12 056 11 761
101 Oxie Malmö kommune 9 242 9 225 11 493
102 Gustavsberg Värmdö kommune 9 422 9 682 11 333
103 Fagersta Fagersta kommune 11 029 10 898 11 130
104 Lindome Mölndal kommune 10 505 10 642 11 037
105 Ekerö Ekerö kommune 9 931 10 322 10 907
106 Mora Mora kommune 10 797 10 940 10 896
107 Oxelösund Oxelösund kommune 10 680 10 843 10 870
108 Skara Skara kommune 10 703 10 963 10 841
109 Lomma Lomma kommune 8 373 8 820 10 837
110 Svedala Svedala kommune 9 085 9 593 10 627
111 Höllviken Vellinge kommune 9 387 10 014 10 607
112 Hallstahammar Hallstahammar kommune 10 376 10 300 10 478
113 Timrå Timrå kommune 10 365 10 204 10 443
114 Bunkeflostrand Malmö kommune 5 114 6 906 10 386
115 Arboga Arboga kommune 10 764 10 384 10 330
116 Jordbro Haninge kommune 9 414 9 316 10 291
117 Billdal Kungsbacka kommune* 9 053 9 674 10 289
118 Gislaved Gislaved kommune 10 373 10 091 10 037
119 Älta Nacka kommune 9 165 9 274 9 989
120 Stenungsund Stenungsund kommune 9 625 10 067 9 987
121 Nödinge-Nol Ale kommune 8 873 9 077 9 822
122 Ulricehamn Ulricehamn kommune 9 065 9 250 9 787
123 Eksjö Eksjö kommune 9 725 9 678 9 701
124 Sävja Uppsala kommune 9 434 9 414 9 684
125 Bjärred Lomma kommune 8 374 8 663 9 542
126 Saltsjöbaden Nacka kommune 8 606 8 937 9 491
127 Åstorp Åstorp kommune* 8 007 8 514 9 488
128 Åhus Kristianstad kommune 8 681 8 984 9 423
129 Kungsängen Upplands-Bro kommune 7 309 7 367 9 382
130 Lindesberg Lindesberg kommune 8 668 8 752 9 149
131 Åmål Åmål kommune 9 355 9 380 9 065
132 Kävlinge Kävlinge kommune 8 006 8 550 9 049
133 Säffle Säffle kommune 9 316 9 172 8 991
134 Älmhult Älmhult kommune 8 277 8 518 8 955
135 Brevik Lidingö kommune 7 074 8 024 8 772
136 Sollefteå Sollefteå kommune 8 712 8 530 8 562
137 Lycksele Lycksele kommune 8 691 8 597 8 513
138 Gällivare Gällivare kommune 8 454 8 480 8 449
139 Sigtuna Sigtuna kommune 6 050 7 204 8 444
140 Sölvesborg Sölvesborg kommune 7 858 7 883 8 401
141 Klippan Klippan kommune 7 402 7 778 8 116
142 Bankeryd Jönköping kommune 6 240 6 498 8 107
143 Tidaholm Tidaholm kommune 7 938 7 920 8 027
144 Floda Lerum kommune 7 850 7 981 8 021
145 Tibro Tibro kommune 7 938 8 008 8 018
146 Alvesta Alvesta kommune 7 743 7 647 8 017
147 Vimmerby Vimmerby kommune 7 808 7 827 7 934
148 Höör Höör kommune 7 176 7 379 7 865
149 Kil Kil kommune 7 962 7 826 7 842
150 Lysekil Lysekil kommune 7 582 7 568 7 628

*Tettsteder som ligger i flere kommuner er plassert i kommunen som har den største delen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]