Lamborghini Portofino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Lamborghini Portofino er en konseptbil designet av Kevin Verduyn, en av sjefsdesignerne hos Chrysler, for Lamborghini. Bilen ble presentert på bilutstillingen i Frankfurt am Main i 1987, og var en fullt funksjonell firedørs sportssedan.

I 1986 utviklet Kevin Verduyn modellen Navajo for Chrysler. Konseptet kom aldri lenger enn til å bli bygget som leiremodell, men da Chrysler kjøpte Lamborghini i 1987 ble designet hentet frem igjen og brukt som grunnlag for Portofino.

Portofino ble bygget av Sergio Coggiola i Torino, Italia, på et forlenget Lamborghini Jalpa-chassis. Den ble også utstyrt med Jalpas 3,5 liters V8-motor og femtrinns girkasse. Dørene var det mest spesielle ved modellen, foran fikk Portofino saksedører, som Lamborghini Countach, mens bakdørene var hengslet i bakkant, som selvmordsdører.

Kun ett eksemplar, chassisnummer #LC0001, ble noensinne produsert. I 1991 ble bilen skadet i en transportulykke, men ble restaurert for 300 000 dollar og finnes nå utstilt i DaimlerChryslers hovedkvarter i Michigan, USA.

bilstubbDenne bilrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.