Lamborghini Portofino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lamborghini Portofino er en konseptbil designet av Kevin Verduyn, en av sjefsdesignerne hos Chrysler, for Lamborghini. Bilen ble presentert på bilutstillingen i Frankfurt am Main i 1987, og var en fullt funksjonell firedørs sportssedan.

I 1986 utviklet Kevin Verduyn modellen Navajo for Chrysler. Konseptet kom aldri lenger enn til å bli bygget som leiremodell, men da Chrysler kjøpte Lamborghini i 1987 ble designet hentet frem igjen og brukt som grunnlag for Portofino.

Portofino ble bygget av Sergio Coggiola i Torino, Italia, på et forlenget Lamborghini Jalpa-chassis. Den ble også utstyrt med Jalpas 3,5 liters V8-motor og femtrinns girkasse. Dørene var det mest spesielle ved modellen, foran fikk Portofino saksedører, som Lamborghini Countach, mens bakdørene var hengslet i bakkant, som selvmordsdører.

Kun ett eksemplar, chassisnummer #LC0001, ble noensinne produsert. I 1991 ble bilen skadet i en transportulykke, men ble restaurert for 300 000 dollar og finnes nå utstilt i DaimlerChryslers hovedkvarter i Michigan, USA.