Lamborghini Urraco

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lamborghini Urraco
Lamborghini Uracco white vr EMS.jpg
ProdusentLamborghini
Produsert1973–1979
KlasseSportsbil
KarosserityperTodørs kupé
Generasjoner1
Forgjenger
EtterfølgerLamborghini Silhouette
Tekniske data
Motor2,0 / 2,5 / 3,0 Lamborghini V8

Lamborghini Urraco var en sportsbil som ble produsert av den italienske bilfabrikken Lamborghini på 1970-tallet. Den ble første gang vist på bilutstillingen i Torino i 1970, men ble ikke tilgjengelig for kunder før i 1973.

Bilen var en 2+2 coupé designet av Marcello Gandini, som den gang jobbet for Carrozzeria Bertone. Urraco var, i motsetning til Lamborghini Miura, en bil mange hadde råd til, og et alternativ til de dyrere Ferrari Dino og Maserati Merak.

Da bilen gikk ut av produksjon i 1979 hadde 791 Urraco blitt bygget. 21 av disse ble kalt Urraco P111 for det amerikanske markedet, og for å oppfylle amerikanske krav ble disse bilene utstyrt med større støtfangere og færre hestekrefter. De andre Urraco-versjonene var Urraco P200, Urraco P250 og Urraco P300, med 2 liter, 2.5 liter og 3 liters sylindervolum respektivt. Alle tre hadde V8-motorer.

Både Lamborghini Silhouette, og etterfølgeren Lamborghini Jalpa, med en 3.5 liters V8-motor, var basert på Urraco.

Populærkultur[rediger | rediger kilde]

En sort Urraco var med i en episode av BBC-programmet Top Gear i desember 2005. Superbilen ble kjøpt av James May, brukt, for ti tusen britiske pund, og var i forferdelig stand rent mekanisk. Til slutt brøt det elektriske anlegget fullstendig sammen, og bilen ble solgt til en forretning i London for fem tusen britiske pund.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]