Kornelius Kvakk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kornelius Kvakk (17901880) er en fiktiv figur i Andeby-universet og er grunnleggeren av Andeby. Han ble oppdiktet og introdusert av Carl Barks i historien «Statuesque Sprendthrifts» («Cornelius Coot Story») i mars 1952.

Han skal visstnok komme fra HollAnd og bodde i en hytte, som ble Andebys første bosted. Det er mange statuer av ham i Andeby, og på de fleste holder han maiskolber i hendene.

Som ung livnærte han seg som jeger, og i 1818 kom han til fortet Drakeburg (Fort Drake). Mens han var der ble fortet angrepet av spanske tropper. Britene, som eide fortet, gav det til Kornelius for å kunne flykte, og Kornelius ble alene mot spanjolene. Han bestemte seg derfor å be troppene inn på fortet og være vennlig mot dem. Deretter lurte han dem med et triks der han fikk mais til å bli popkorn. Spanjolene trodde at maisen var forhekset, og dette skremte dem vekk fra fortet. Senere forandret Kornelius navnet på stedet til Andeby.

For å forsvare byen mot spanske tropper og andre fiender grunnla han Hakkespett-troppen. Han giftet seg senere med en indianer, og de fikk sønnen Clinton Kvakk, som i sin tid grunnla Hakkespettene. Han har to barnebarn; Bestemor Duck og Konrad Kvakk, som i sin tid solgte Fort Andeby (tidligere Drakeburg) oppe på Daudbilbakken (opprinnelig Daudhestbakken) til Onkel Skrue, der pengebingen hans står i dag.

Kornelius er Donald Ducks tippoldefar.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata