Klara Ku

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Klara Ku
Orig. Clarabelle Cow
Første opptredenAlice on the Farm
Personalia
Statuskjæreste med Klaus Knegg

Klara Ku (eng. Clarabelle Cow) er en Disneyfigur i «Museuniverset».

Hun var i begynnelsen bare ei gårdsku uten mennesklige egenskaper, noe hun etterhvert utviklet. Dette som gjorde henne til en viktigere person i Disneys museunivers enn det ei gårdsku ville ha vært.

Opptreden[rediger | rediger kilde]

Klara debuterte for første gang i en film før karakteren Mikke Mus ble skapt. Filmen het Alice on the Farm og var en av Alice Comedies-filmene som Walt Disney var med på å skape før har fant opp Mikke Mus.

Klara Ku har stort sett bare opptrådt som en slags bakgrunnsfigur. Hun regnes som Minni Mus' beste venninne og er kjæreste med Klaus Knegg. I noen tidlige Disney-filmer kan man finne at Langbein er litt forelsket i Klara, og det blir en slags kamp om å "vinne hennes gunst". Hun har ikke vært med i mange tegnefilmer etter de første tegnefilmene hun var med i ble laget. I Amerika har ikke Klara hatt spesielt stor populariet, i motsetning til Langbein, Mikke Mus og Donald Duck! Derimot har Klara blitt veldig populær i Italia, som har henne med i mange pocket-historier, som det for det meste er italienske tegnere som står for.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Wiki letter w.svgDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.