Joseph Cai Bingrui

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Joseph Cai Bingrui
Født1966Rediger på Wikidata
Kina
BeskjeftigelseKatolsk prest (1992–), katolsk biskop (2010–) Rediger på Wikidata
Embete
  • Biskop (2009–)
  • Bishop of the Catholic Patriotic Association Rediger på Wikidata

Joseph Cai Bingrui (født 15. september 1966 i Zhangzhou i Fujian i Folkerepublikken Kina) er katolsk biskop av Xiamen i provinsen Fujian i Folkerepublikken Kina.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Cai Bingrui ble født i en katolsk familie. Han begynte på presteseminaret i Sheshan i Shanghai i 1985 og ble presteviet i 1992. Et år etter fikk han en ledende rolle i hjembispedømmet Xiamen, der det bare fantes to unge prester etter at biskop Joseph Huang Ziyu, den første kinesiske biskop av Xiamen, og en rekke eldre prester var avgått med døden.

Fader Cai ble bispedømmets administrator i 1996. Han ble enstemmig valgt til bispekandidat i juni 2009.

Biskop[rediger | rediger kilde]

Han ble bispeviet den 8. mai 2010, med pavelig mandat. Presederende biskop var John Fang Xingyao av Linyi. De øvrige biskoper som medvirket var Joseph Li Mingshu av Qingdao, Paul Xiao Zejiang av Guiyang, Joseph Xu Honggen av Suzhou og Vincent Zhan Silu av Mindong, såvel som den pensjonerte erkebiskop Joseph Cheng Tsai-fa av Taipei (på Taiwan) som selv stammer fra migranter fra Xiamen.

Nesten alle de nevnte var anerkjent av Vatikanet, med unntak av biskop Zhan, hvis bispedømme også er i Fujian-provinsen.

Xiamen hadde da vært uten biskop i 19 år. Bispedømmet Xiamen hadde i 2010 nesten 30.000 katolikker, 10 prester og 16 nonner.[trenger referanse]

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kinesiske patriotiske katolske forening, ikke i union med Den hellige stol, bzhongd
  2. ^ bcaib, lest 23. november 2021