Haldor Lægreid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Haldor Lægreid
Musical Elisabeth02.JPG
Født30. mars 1970[1]Rediger på Wikidata (51 år)
Tromsø kommuneRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
IMDbIMDb

Haldor Lægreid (født 30. mars 1970) er en norsk artist fra Tromsø som vant Melodi Grand Prix 2001 og representerte Norge i Eurovision Song Contest 2001 i København med balladen «On My Own». Han ble sist i konkurransen; balladen fikk bare tre stemmer fra Portugal.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Haldor Lægreid bodde flere steder i Nord-Norge under oppveksten. Siden kom han til Trondheim, hvor han gikk musikklinjen ved Trondheim katedralskole. Der spilte han blant annet en hovedrolle i Kiss Me Kate i regi av Arne Reitan som skolen satte opp. Han var også med i en dansegruppe i Trondheim, og etter videregående skole søkte han seg inn på Ballettakademiet i Göteborg, hvor han i tre år var med i en rekke produksjoner. Fra Sverige gikk turen til Tyskland, hvor han spilte i Cats, West Side Story, Les Misérables og uroppføringen av Sofies Verden.

Han hadde også en rolle i Danmark, i musikalen Atlantis før han kom tilbake til Trondheim, hvor han i et år var knyttet til Trøndelag Teater og spilte i Rent, i Shakespeares Hver sin lyst, og siden som Judas oppsetningen av Jesus Christ Superstar våren 2000. Sammen med Stephen Brandt-Hansen og andre musikere arrangerte han konserten Thank You For the Music før han deltok i Hair da den ble spilt i Oslo Spektrum høsten 2000.

Etter at han hadde vært med i Beat for beat i NRK, ble han invitert til å være med i norsk Melodi Grand Prix. Lægreid har siden hatt en karriere i Tyskland, hvor han har spilt i flere musikaler, blant annet på Apollo Theater i Stuttgart, der han høsten 2006 hadde tre roller i musikalen Elisabeth. Fra desember samme år hadde han en av hovedrollene i en musikalversjon av Roman Polański-filmen Vampyrenes nattTheater des Westens i Berlin.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger:
 Charmed
med «My Heart Goes Boom» 
Norge i Eurovision Song Contest
(2001)
Etterfølger:
 Jostein Hasselgård
med «I'm Not Afraid to Move On»