George Minot

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
George Minot
George Minot nobel.jpg
Født 2. desember 1885
Boston, Massachusetts
Død 25. februar 1950 (64 år)
Boston, Massachusetts
Utdannelse Harvard University
Yrke Lege
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Nobelprisen i fysiologi eller medisin
Alma mater Harvard University (B.S, M.S)
Institusjoner Harvard Medical School
Kjent for Leverbehandling i tilfeller av anemi

Nobel prize medal.svg
Nobelprisen i fysiologi eller medisin
1934

George Richards Minot (født 2. desember 1885 i Boston, Massachusetts, død 25. februar 1950, samme sted) var en amerikansk lege. Han ble tildelt Nobelprisen i fysiologi eller medisin i 1934, sammen med landsmennene George Whipple og William Parry Murphy for deres oppdagelser vedrørende leverbehandling i tilfeller av anemi.

Minot fullførte sin bachelor i 1908 og sin mastergrad i 1912 ved Harvard University. Mellom 1914 og 1915 ble George Minot utnevnt til assistent innen medisin ved Johns Hopkins University i Baltimore. Senere i 1915 ble han utnevnt til assistent innen medisin ved Harvard Medical School.

I 1924 fikk Murphy hunder til å blø for å gjøre dem anemiske, for deretter å mate dem med ulike stoffer og måle forbedringen. Han oppdaget at inntak av store mengder lever syntes å kurere sykdommen. Minot og Whipple satte deretter i gang med å kjemisk isolere helbredende stoff, og til slutt var de i stand til å isolere vitaminB12 fra leveren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

NobelprisstubbDenne Nobelprisrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.