George Minot

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
George Minot
George Minot
Født 2. desember 1885
Boston, Massachusetts
Død 25. februar 1950 (64 år)
Boston, Massachusetts
Yrke Lege
Institusjoner Harvard Medical School
Alma mater Harvard University (B.S, M.S)
Kjent for Leverbehandling i tilfeller av anemi
Priser og utmerkelser Nobelprisen i fysiologi eller medisin (1934)

Nobel prize medal.svg
Nobelprisen i fysiologi eller medisin
1934

George Richards Minot (født 2. desember 1885 i Boston, Massachusetts, død 25. februar 1950, samme sted) var en amerikansk lege. Han ble tildelt Nobelprisen i fysiologi eller medisin i 1934, sammen med landsmennene George Whipple og William Parry Murphy for deres oppdagelser vedrørende leverbehandling i tilfeller av anemi.

Minot fullførte sin bachelor i 1908 og sin mastergrad i 1912 ved Harvard University. Mellom 1914 og 1915 ble George Minot utnevnt til assistent innen medisin ved Johns Hopkins University i Baltimore. Senere i 1915 ble han utnevnt til assistent innen medisin ved Harvard Medical School.

I 1924 fikk Murphy hunder til å blø for å gjøre dem anemiske, for deretter å mate dem med ulike stoffer og måle forbedringen. Han oppdaget at inntak av store mengder lever syntes å kurere sykdommen. Minot og Whipple satte deretter i gang med å kjemisk isolere helbredende stoff, og til slutt var de i stand til å isolere vitaminB12 fra leveren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

NobelprisstubbDenne Nobelprisrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.