Empire: Total War

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Empire: Total War
UtviklerCreative Assembly
UtgiverSega
DistributørSteam
Humble Store[1]
KomponistRichard Beddows
PlattformLinux
Microsoft Windows
OS X
Utgivelse4. mars 2009
SjangerStrategispill
Rundebaserte spill
ModusEnspiller, flerspiller
Nettstedwww.totalwar.com
Del av serien Total War

Empire: Total War (vanligvis forkortet til E:TW) er et spill i Total War serien av videospill, som er utviklet av Creative Assembly ved deres engelske avdeling, av teamet som utviklet Rome: Total War.

Spill[rediger | rediger kilde]

Empire: Total War handler om utforsking og erobring, starte kolonier og slåss kriger langt hjemmefra, og er et episk strategispill som pågår på 1700- og tidlig 1800-tallet, der spilleren styrer sin nasjon mot dominans i Europa, Nord-Afrika, Amerika, India og Sør-øst Asia.[2] Spilleren vil bruke både kompleks strategi på kampanjekartet, og kommandoer på slagmarken, både til lands og til sjøs. Spillet vil ligne på tidligere spill i Total War serien, men med vesentlig tillegg på kampanjekart og slagmark.

Mere enn 50 fraksjoner vil være inkludert i spillet, de fleste er "minor nations" og er ikke spillbare. Tolv er "major nations" og er spillbare.

De spillbare landene er:

De tretten koloniene/USA vil være spillbare gjennom "Road to Independence"-kampanjen.

Innhold[rediger | rediger kilde]

Empire: Total War vil inneholde 3D sjøslag, noe som er nytt for serien, sammen med store landbaserte slag med musketter, kavaleri og artilleri. Bygninger og andre bygg kan bli befestet og ødelagt, og der er en overflod av nye formasjoner og strategier som en skal beherske. Sjøslagene inkluderer seil (som kan ødelegges), realistisk kanon-ild og bording av andre skip.

Ikke bare er sjøslag en endring i kampsystemet, men slagene på land har fått en oppgradering også:

  • Avfyring av kanoner, piler og musketter er gjort mere realistisk.
  • Musikk kommer med på slagmarkene gjennom sekkepiper, trommer og trompeter.
  • Våpen kan kile seg og feile, og kanoner kan eksplodere.
  • Generaler roper ordrer til troppene sine når troppene går til kamp eller skyter mot fienden.
  • Slagmarken blir strødd med døde, døende og skadede kropper, som øker kaoset

En full liste med bekreftet innhold kan finnes på TotalWar.org forumet sin Oppsumeringstråd.

Kampanjekart[rediger | rediger kilde]

Det forrige spillet sine muligheter for diplomati og militær kunstig intelligens (AI) har fått store endringer og har blitt komplett raffinert. Det er også nye systemer på plass for å trekke hærer ut av byer, ved å ha militærleirer og møller utenfor bymurene som må beskyttes. Den helt ny-animerte kampanjekartet inneholder en mengde karakterer, og viser enhver bygning og oppgradering, istedenfor bare byen og fortene i tidligere spill. Auto-styre systemet er forbedret sammen med rådgivingssystemet, og spillet vil inneholde bedre opplæring som vil gjøre spillet enklere å lære. Der vil også være økt fokus på å håndtere intern uro i spillerens rike, og gradene av politisk frihet blant befolkningen[2].

Presse og mediaomtale[rediger | rediger kilde]

  • Ved Leipzig Games Convention i 2007, slapp GameSpot noe av den tidligste informasjonen om Empire: Total War da den først ble annonsert.[3]
  • November 2007 utgaven av Total PC Gaming Magazine (UK utgaven) kom med en eksklusiv forhåndsomtale av Empire: Total War preview. Den inkluderte et intervju med hoved-designer James Russell og skjermbilder som ikke tidligere var sett. Men Creative Assembly hevdet i etterkant at slippdatoen (februar 2009) som magasinet skrev for Empire: Total War var et 75% estimat.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Butts, Steve (23. august 2007). «GC 2007: Empire: Total War». IGN. Arkivert fra originalen 26. juni 2013. Besøkt 24. august 2007. 
  3. ^ GameSpot - GC '07: Empire: Total War First Look
  4. ^ Total War - News and Press Arkivert 3. januar 2008 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielle
Andre