Napoleon: Total War

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Napoleon: Total War
UtviklerThe Creative Assembly
UtgiverSega
Distributør Steam
SerieTotal War
Forrige i serienEmpire: Total War
Neste i serienTotal War: Shogun 2
Siste versjon1.3.0 (21. juni 2010)
Plattform Microsoft Windows, macOSRediger på Wikidata
Utgivelse23. februar 2010 (Nord-Amerika), 26. februar 2010 (Europa)
SjangerSanntidsstrategispill, turbasert strategispill, sanntidstaktikk
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.totalwar.com/napoleon

Napoleon: Total War er et sanntidsstrategi- og turbasert strategispill utviklet av The Creative Assembly og utgitt av Sega for Microsoft Windows og Mac OS X. Napoleon: Total War ble utgitt i Nord-Amerika den 23. februar 2010 og i Europa den 26. februar. Spillet er det sjette spillet i Total War-serien. Selve spillet tar plass i Europa, Afrika og Midtøsten på slutten av 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet under den franske revolusjonen og Napoleonskrigene. Spilleren får ta kontroll over Frankrike under ledelse av Napoleon Bonaparte eller hans motstanderne, som England, Russland, Preussen og Østerrike i et turbasert felttog med slag utkjempet i sanntid. Spilleren kan følge med Napoleon Bonaparte gjennom ulike storhetstider av karrièren hans blant annet den franske revolusjonen der spilleren prøver å få kontroll over det nord-Italia og felttogene hans i Europa og Midtøsten.

Spillet fikk gode tilbakemeldinger fra videospill-anmeldere som sa at spillet hadde bra grafikk, en vakker historie og nye spillfunksjoner som ikke hadde blitt introdusert i Total War-serien før. Noen anmeldere var kritiske mot spillets dårlige kunstige intelligens, for høye systemkrav og at spillet lignet altfor mye på tidligere spill i serien.

En helt nytt felttog som tar plass i Spania ble utgitt den 25. juni 2010 som nedlastbart innhold. Dette ble senere utgitt sammen med Napoleon: Total War Game of the Year Edition den 2. oktober 2010.[1]

Den franske skuespilleren Stéphane Cornicard spiller Napoleon både på Engelsk, Tysk, Fransk og Spansk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Napoleon: Total War - Gold Edition plans to Dominate the Mac | Feral News». www.feralinteractive.com. Besøkt 8. april 2019.