Dyrets tall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dyrets tall er nevnt i Johannes' åpenbaring i det Det nye testamentet, hvor det ifølge de fleste håndskrifter oppgis som 666. Imidlertid fins det en gammel tekstvariant som indikerer at tallet er 616. Det er uklart hvilken variant som er den originale.

I noen tolkninger av den kristne eskatologi er «dyret» antatt å referere til noe som er kontrollert av en antikrist. Mer vitenskapelige tolkninger antar at den romerske keiser Nero er personen Johannes sikter til. Navnet Nero kan utledes både av 666 (hebraisk) eller 616 (latin).

Siden Dyrets tall ifølge Åpenbaringen er av en slik art at ingen kan «kjøpe eller selge uten å ha dette merket», har det blant legfolk vært spekulert i om strekkoder kan være en representasjon av Dyrets tall. Et argument for dette er at UPC-strekkoder har en kontrollkode i begynnelsen, midten og slutten, som består av to streker. Disse strekene og rommet mellom dem er identisk med koden for tallet 6. Et motargument er at koden for tallet 6 i tillegg har et hvitt mellomrom til høyre for seg, som ikke kontrollkodene har.

Iron Maidens sang «The Number of the Beast», fra albumet med samme navn, refererer til tallet 666.

Tallet har også mange matematiske egenskaper.

religionsstubbDenne religionsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.