Diskusjon:Militære grader i Nord-Korea og Sør-Korea

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Generaloberst (DPRK)[rediger kilde]

Nord-Koreas: OF-9 general og OF-8 generaloberst er trolig feiloversatt. Det står imidlertid det samme på engelsk wikipedia og her. (Sjekk de andre landene på samme side, generaloberst er alltid en høyere enn general).
Oberst betyr «den øverste». Generaloberst betyr altså «den øverste general». Graden burde derfor være høyere enn bare «general». Skal vi forandre til: OF-9 Generaloberst og OF-8 General?? mvh Gryphonis 8. jan 2012 kl. 09:12 (CET)

Ikke jf. denne; «Daejang is senior to North Korea's three other General/Admiral ranks». Skal se om jeg finner andre kilder på dette. --Frodese 8. jan 2012 kl. 10:37 (CET)
Dette understøtter min teori. Daejang er den «øverste general» = generaloberst. Her står de i rett rekkefølge:

::Hvis Daejang oversettes med general kan vi bruke generalkaptein for Sangjang, jf. kommandør og kommandørkaptein mvh Gryphonis 8. jan 2012 kl. 16:52 (CET)

Jf. denne tabellen er det for Den koreanske folkearmés vedkommende på nivå OF-9 oppgitt 대장 Daejang (General) og OF-8 oppgitt 상장 Sangjang (Generaloberst). Mulig dette er en oversettelse av den engelske artikkelen ettersom de begge dukket opp i 2005. Daejang (대장) har iw til Four-star rank på en:wp. På Colonel_General (en) referes det til samme rekkefølge, selv om det ganske riktig står i innledningen at Generaloberst står over General, jf. også malen over. Men denne tittelen er det altså bare to land som benytter i dag og ingen regel er uten unntak. Så lenge denne rekkefølgen har stått uforandret på koreansk wikipedia siden november 2005, vil jeg gå ut fra at den er riktig. --Frodese 8. jan 2012 kl. 22:18 (CET)

Denne siden har denne tabellen: (jeg har satt inn forkortet navn på bildefil for å gjøre forvirringen total.)

계급장 Fil:KPA OF-10d.png Fil:KPA OF-10c.png Fil:KPA OF-10b.png Fil:KPA OF-10a.png Fil:KPA OF-9.png Fil:KPA OF-8.png Fil:KPA OF-7.png Fil:KPA OF-6b.png Fil:KPA OF-6a.png Fil:KPA OF-5.png Fil:KPA OF-4.png Fil:KPA OF-3b.png Fil:KPA OF-3a.png Fil:KPA OF-2.png Fil:KPA OF-1.png
Bilde fil OF-10d OF-10c OF-10b OF-10a OF-9 OF-8 OF-7 OF-6b OF-6a OF-5 OF-4 OF-3b OF-3a OF-2 OF-1
계급 명칭 대원수 원수 차수 대장 상장 중장 소장 대좌 상좌 중좌 소좌 대위 상위 중위 소위
NATO 부호 OF-10 OF-9 OF-8 OF-7 OF-6 OF-5 OF-4 OF-3 OF-2 OF-1

Jeg har sett på forskjellige sider at de bruker generaloberst. Det er relativt enkelt å finne korresponderende grader til NATO-systemet. Det er bare å finne ut hvem har kommando over: tropp, kompani, bataljon, brigade, division, korps osv. De bruker generalløytnanter som divisjonssjefer og generaloberster som korpssjefer. Det betyr at «vår» side er rett. (Det var bildefilene som startet forvirringen for meg her er trestjerners general (eller generaloberst) mens firestjerners er første nivå feltmarskalk.) mvh Gryphonis 9. jan 2012 kl. 03:11 (CET)

Hvis jeg har forstått deg rett besvarer du ditt eget spørsmål over med «nei»? Jeg har ingen sterke prinsippielle meninger om dette, men støtter mitt «nei» på ditt spørsmål, med en oversikt i KPA Journal nr. 10/2010 der det refereres til denne oversikten på side seks (lenke - pdf):

The KPA employs a four tiered ranking system for general grade officers,

Rank

  • Taejang General
  • Sangjang Colonel General
  • Chungjang Lieutenant General
  • Sojang Major General

U.S. Equivalent

  • General
  • Lieutenant General
  • Major General
  • Brigadier General

Det gis ingen distinksjoner eller bilde av dette. Jeg gjør ikke så veldig mye mer med dette, annet at jeg kanskje spør en folkearmeoffiser på neste besøk... --Frodese 9. jan 2012 kl. 15:36 (CET)