Devil May Cry 4

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Devil May Cry 4
UtviklerCapcom
UtgiverCapcom
Distributør Steam, Microsoft Store, PlayStation Now, Google Play, App StoreRediger på Wikidata
DesignerHideki Kamiya
KomponistTetsuya Shibata
SerieDevil May Cry
Forrige i serienDevil May Cry 3: Dante's Awakening
Neste i serienDmC: Devil May Cry
PlattformPlayStation 3 Xbox 360 PC
UtgivelseJP 31. januar 2008

NA 5. februar 2008

AU 7. februar 2008
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
Nettstedwww.capcom.co.jp/devil4

Devil May Cry 4 (også kjent som DMC 4) er et action-eventyrspill for PlayStation 3, Xbox 360 og PC, produsert av Capcom. Spillet ble gitt ut den 5. februar 2008.

Spillet er nummer fire i Devil May Cry-serien. I kronologisk rekkefølge er spillets historie den tredje i serien, etter Devil May Cry og Devil May Cry 2. Det ble offentliggjort i mars 2007 at spillet ville bli utgitt samtidig på nevnte konsoller.

I spillet styrer spilleren Nero, spillets protagonist, og Dante, seriens hovedfigur, og slåss mot fiender i kamp ved hjelp av skytevåpen, sverd og andre våpen. Figurene Lady og Trish fra tidligere spill i serien dukker opp, sammen med de nye figurene Kyrie, Credo, Gloria og Agnus.

Spillet mottok generelt god kritikk, med en score på 84 % rating fra Metacritic. GameSpy kommenterte om spillmekanismene, og mente at «DMC4 overgår seg selv på mange nivåer med sitt underholdende gameplay», og kommenterte på grafikken med uttalelsen «grafikkmessig er DMC4 en dynamo».

Spillmekanismer[rediger | rediger kilde]

Spillmekanismer i Devil May Cry 4 ligner de tidligere spillene i serien. Spilleren må slåss gjennom levler kalt «missions», til tider løse puslespill eller samle inn ting (items). Utførelsen i en mission blir gradert fra D, som er bunnkarakter, via C, B, A og S, som er den høyeste karakteren. Karakterer er basert på items brukt, Red Orbs samlet, tidsforbrukt og mengden Style Points oppnådd. Hver Style Point har et eget tag-ord. For eksempel, SSS karakteren dukker opp med ordene «Smokin' Sick Style» ved siden av skjermen når den er oppnådd. Stylish kamp er fokuset i spillet, som oppnås gjennom fullførte komboer og varierte angrep samtidig som spilleren unngår skade. Spilleren må unngå fiender for å fortsette komboer, ofte ved å memorere angrepsmønstre.

Devil Trigger, en supertilstand som kan aktiveres, gjør spilleren i stand til å bli sterkere med mindre vitalitetsgjenoppbygging. Devil Trigger blir aktivert gjennom Devil Trigger-måleren når spilleren enten mottar eller gir mye skade under en kamp, eller gjennom bestemte items. Etter at en minimumsmengde er full, kan spilleren aktivere Devil Trigger når som helst.

Noen endringer introdusert i Devil May Cry 4 er muligheten for å spille med to figurer, Dante og Nero, og en liten modifikasjon i kjøpesystemet. En ny valuta, Proud Souls, kan brukes til å kjøpe nye talenter, mens Red Orbs kan brukes til å kjøpe items. Proud Souls blir belønnet i slutten av hvert mission. Mengden varierer avhengig av hvor bra spilleren har utført med S-karakter. Prisen på talentene går også oppover ved kjøp av andre talenter; de kan også selges tilbake.

Spilleren spiller som Nero gjennom mesteparten av spillet. Han starter og ender spillet med sitt Red Queen-sverd, Blue Rose-revolver, og sine krefter fra Devil Bringer (hans demoniske høyrearm).

Spilleren spiller som Dante gjennom syv missions, som overtar halvveis gjennom spillet. Hans gameplay er lik den i Devil May Cry 3, hvor han har muligheten til å bruke flere våpen som han får etter bosskamper, og kan velge fritt mellom dem i løpet av kamper, i stedet for å måtte velge to våpen før begynnelsen av hvert mission, som før.

Scenario[rediger | rediger kilde]

Figurer[rediger | rediger kilde]

Nero

Som medlem av Order of sanctus, en eldgammel sekt som tilber Sparda pga. hans beslutning å spare menneskeheten, har Nero sverget en ed på å tilintetgjøre alle demoner. Han har alltid med seg revolveren Blue Rose og sverdet Red Queen.

Dante

Dante er tvillingsønn av Sparda, en demon som gjorde opprør mot demonlederen og hans armé for 2000 år siden. Han driver en enmannsforretning hvor han har dedikert seg selv til å kvitte seg med demoner. Som ansvarlig for dødsfallet til moren sin og korrupsjonen til broren sin, bruker Dante sine overnaturlige krefter, samt pistolene Ebony og Ivory, for å nå sine mål.

Kyrie

Kyrie er søster av lederen i Holy Knights og sangerinne i Sword Festival. Etter å ha tatt vare på den foreldreløse og forlatte Nero, har hun fått en plass i hans hjerte som både søster og mor.

Credo

Credo er Supreme General i Holy Knights, en organisasjon som er pålagt av Order of the Sword å beskytte byen Fortuna. Han har fortjent tittelen sin gjennom å vise eksepsjonelt god håndtering av sverdet. Han disiplin og talenter har fått flere hundre til å se på ham som en elsket leder og kamerat. Som Kyries bror har han akseptert Nero som familie, til tross for ungdommens stadige nekt.

Gloria

På rask vei mot lederposisjon i Order of the Sword kort tid etter at hun ble medlem, har Glorias eksotiske utseende og sensuelle kvaliteter skilt henne fra resten. På samme tid har hennes tidlige suksess, kombinert med utseende og talenter, fått flere rykter til å svirre.

Agnus

Agnus fungerer som Chief Alchemist i Order of the Sword. I sin oppgave med å finne opp anti-demoniske teknologier og våpen er Agnus ansvarlig for det ikoniske mekaniske sverdet brukt av Holy Knights. Han har en tendens til å stenge seg inne i lab-en alene, i den grad at hans eksistens ikke vites om av noen medlemmer.

Lady

Hun er et menneske, og yrket hennes består av å tilintetgjøre demoner. Hun møtte på Dante i en tidligere episode, og hun har nå et venneliknende forhold med ham etter at de har gått gjennom opp- og nedturer sammen. Når hun har en altfor vanskelig jobb, henvender hun seg til Dante.

Trish

Hun er en demon som likner veldig på moren til Dante. Hun pleide å jobbe under den onde Mundus, og prøvde å drepe Dante, men etter at han reddet livet hennes, regenerte hun seg selv og ble Dantes partner. Hun har litt humørsvingninger, og hun har forsvunnet fra Dante en stund.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet åpner med at Nero skynder seg mot Opera House hvor Order of the Sword har en seremoni. På samme tid begynner Kyrie åpningen av seremonien med en sang, og er skuffet over ikke å se Nero tilstede. Hun starter uansett, mens Nero støter på flere Scarecrow-demoner på veien mot Opera House; han slår dem og fortsetter til sin bestemmelsessted, akkurat i tide til å høre slutten av sangen. Kyrie kommer til ham, hvor hun finner en gave fra Nero i form av et gullkjede. High Priest av Order of the Sword, Sanctus, får alle Order-medlemmene til å samles i bønn. Nero legger ikke skjul på kjedsomheten dette medfører, og skal til å dra, selv etter Kyries protester, når hans høyrearm plutselig gløder mørkt. Kort etter kommer Dante dundrende gjennom taket og dreper Sanctus. Nero legger ut på en hevn-jakt etter Dante for å hevne sin leders død, for kun å finne hemmeligheten bak en enda større og farligere konspirasjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]