Conflict: Denied Ops

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Conflict: Denied Ops
UtviklerPivotal Games
UtgiverEidos Interactive
SerieConflict
PlattformPlayStation 3
Xbox 360
Microsoft Windows
UtgivelseNA 12. februar 2008
EU 8. februar 2008
[1]
SjangerTaktisk skytespill, actionspill
ModusEnspiller, flerspiller

Conflict: Denied Ops er det femte og siste spillet i Conflict-serien. Spillet skulle i utgangspunktet hete «Conflict: Crossfire», men dette ble senere endret. Conflict: Denied Ops er utviklet av Pivotal Games, og var det siste spillet utvikleren ga ut.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien i Conflict: Denied Ops tar plass i en fiktiv konflikt i Venezuela. General Ramirez og hans nærmeste i regimet holder sakte men sikkert på å ta over landet. Først sender General Ramirez tropper for å beleire og ta over Petro Nivera Oil-raffineriet, og truer så med å utplassere kjernefysiske våpen hvis USA fortsetter med "å blande seg i hans lands saker". To CIA-agenter blir umiddelbart sendt ut på en rekke oppdrag for å svekke og til slutt eliminere General Ramirez og eventuelle andre farer. Først blir de to agentene sendt til ruinene av Santa Cecilia-klosteret for å samle sammen viktig data om Ramirez' forbindelser og samarbeidspartnere. De blir hentet av lederen deres, og etter dette møter de en rekke ulike konflikter som virker å ha forbindelse til Ramirez. Til slutt finner de Ramirez og fanger ham.

Spillbarhet[rediger | rediger kilde]

For første gang i Conflict-serien er spillet et førstepersonsskytespill, ikke tredjepersonsskytespill. Dette er også det første spille hvor man ikke møter fire hovedpersoner, men bare to. Den ene av dem er en skarpskytter, og den andre er en mer høylytt soldat med maskingevær som sin favoritt.

Når man spiller alene kan man bytte mellom de to til enhver tid, og man kan også spille sammen med en venn ved delt skjerm eller over internett. Da styrer man altså kun én karakter hver. Agentene kan kun bruke våpnene de starter med, og kan dermed ikke plukke opp våpen fra drepte fiender. De har også ubegrenset med ammunisjon.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Lincoln Graves: En tidligere Delta Force-soldat og en svært dyktig skarpskytter. Graves er en svært disiplinert agent og er ikke en typisk partner man blir god venn med eller småprater med. Hans siste partner ble drept i Afghanistan, noe Graves skyver vekk som yrkesrisiko. Graves liker ikke sin nåværende partner, Lang, noe særlig, og mener han er for bråkete og udisiplinert.

Reggie Lang: Helt motsatt av Graves. Lang er fersk i bransjen, og liker å unnagjøre jobber med eksplosiver og et tungt maskingevær. Han liker å sprenge ting. Han pleier ofte å kalle Graves sin "bro", noe Graves ikke liker særlig godt. Han liker også godt å gjøre narr av Graves' alder, og sier blant annet at Graves' mest sannsynlig var mannen som drepte JFK.

Dr. Alexander Pessich: En vitenskapsmann som blir tvunget til å lage atombomber for en russer ved navn Morchenko. Morchenko holder Pessichs kone og datter som gisler. Etter å ha blitt reddet bestemmer Pessich seg for å gjøre opp for seg ved å desarmere bombene han selv lagde. Spilleren kan selv bestemme om Pessich skal bli reddet eller drept. Det er uvisst om hans kone og datter ble reddet.

Paul Foley: Skarpskytter Paul Foley fra Red Team, som var en av de fire spillbare karakterene i Conflict: Desert Storm, Conflict: Desert Storm II og Conflict: Global Storm, ble fakket i den colombianske jungelen i Conflict: Global Storm. Etter hendelsene fra det spillet ble han solgt og sitter nå i fangenskap hos en colombiansk våpenhandler ved navn Clay i Surinam. Spilleren kan velge om man skal frigjøre eller drepe Foley.

Terrorister[rediger | rediger kilde]

General Ramirez: Hjernen bak regimets plan. Ramirez er spillets antagonist, og Graves' og Langs primære oppgave er å fange generalen. Han blir tatt i slutten av spillet.

Abasi Atongwe: En rik afrikansk forretningsmann og en hensynsløs opprørsleder. Når Graves og Lang er i Afrika for å finne kilden til en overføring finner Atongwe dem og setter opp et bakholdsangrep. Han blir til slutt sporet opp ved en diamantgruve og drept av agentene.

Morchenko: En brutal russer som har kidnappet vitenskapsmannen Pessichs kone og datter, og tvinger Pessich til å produsere atombomber for ham. Morchenko blir til slutt drept under aksjonen for å redde Pessich.

Clay: En colombians våpenhandler. Clay blir sett mens han handler med en av Atongwes menn, Kwennoir. Han holder også Red Team-skarpskytteren Paul Foley i fangenskap. Clay blir til slutt drept av agentene.

Jean-Baptist Kwennoir: En av Atongwes mest betrodde menn som blant annet handler med våpenhandleren Clay. Kwennoir blir også drept av agentene.

Referanser[rediger | rediger kilde]