Conflict: Desert Storm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Conflict: Desert Storm
UtviklerPivotal Games
UtgiverSCi
SerieConflict
PlattformPlayStation 2
Xbox
Microsoft Windows
Nintendo GameCube
UtgivelsePlayStation 2, Xbox & Microsoft Windows
NA 30. september 2002
EU 13. september 2002
Nintendo GameCube
EU 17. april 2003
SjangerTaktisk skytespill, actionspill
ModusEnspiller, flerspiller (delt skjerm)

Conflict: Desert Storm er et taktisk skytespill fra 2002 satt til Gulfkrigen. Spillet er utviklet av Pivotal Games, og er det første spillet i Conflict-serien.

Spillet[rediger | rediger kilde]

I Conflict: Desert Storm tar styrer man en tropp på fire spesialsoldater, og man kan selv velge om de skal komme fra det britiske SAS eller amerikanske Delta Force. Hver av de fire soldatene har sine unike egenskaper. Laglederen John Bradley er rifleekspert, skarpskytteren Paul Foley er feltlege, Mick Connors er tungvåpenekspert, og David Jones er eksplosivekspert. For å kunne fullføre hvert oppdrag optimalt må spilleren klare å benytte seg av soldatenes egenskaper for å gjennomføre spesifikke handlinger. Hvis en stridsvogn skal sprenges er Mick Connors den rette å bruke, og hvis en bro skal sprenges er David Jones riktig person. Før man starter spillets kampanjemodus kan spilleren få en generell opplæring i hvordan spillets funksjoner fungerer, og man vil da lære hvordan man bruker ulike våpen, hvordan man beordrer luftangrep og artilleriraid, og hvordan man gir ordre til andre troppmedlemmer.

PlayStation 2 kan man spille gjennom spillets kampanje med én annen, men på Xbox og Nintendo GameCube kan man spille sammen opp til fire spillere. Dermed vil man styre to og to soldater hver på PlayStation 2, og alt fra to og to til én hver på Xbox og GameCube.

Handling[rediger | rediger kilde]

2. august 1990 invaderer Irak nabolandet Kuwait. Under et forsøk på å ødelegge en av broene som krysser den irakisk-kuwaitiske grensen blir skarpskytteren Paul Foley tatt til fange, mens hans partner blir drept. Dagen etter blir John Bradley sendt inn alene bak den irakiske linjen for å redde Foley fra fangenskap og for å fullføre det opprinnelige oppdraget - å sprenge broen. Bradley fullfører oppdraget og sinker invasjonen en smule, og etter dette blir troppen sendt rundt på ulike oppdrag. Troppen må gjøre alt fra å redde emiren av Kuwait til å delta i slaget ved Khafji, ødelegge irakiske ballistiske missiler og frigjøre amerikanske krigsfanger. Troppen beskytter også en forsker som skal desarmere en atomrakett, og som senere infiltrerer et gammelt korsfarerfort for å finne og likvidere Iraks øverstkommanderende, General Aziz, for å ende krigen. Spillet ender med at emiren av Kuwait takker FN-koalisjonen for å ha slått tilbake Iraks angrep og frigjort Kuwait.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]