Conflict: Desert Storm II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Conflict: Desert Storm II
UtviklerPivotal Games
UtgiverSCi, Gotham Games
SerieConflict
PlattformPlayStation 2
Xbox
Microsoft Windows
Nintendo GameCube
UtgivelsePlayStation 2, Xbox & Microsoft Windows
NA 8. oktober 2003
EU 19. september 2003
[1]
Nintendo GameCube
NA 7. januar 2004
EU 6. februar 2004
[2]
SjangerTaktisk skytespill, actionspill
ModusEnspiller, flerspiller

Conflict: Desert Storm II, utgitt som Conflict: Desert Storm II: Back to Baghdad i Nord-Amerika, er et krigsspill fra 2003 satt til Gulfkrigen. Det er det andre spillet i Conflict-serien, og er utviklet av Pivotal Games. Som i forgjengeren, Conflict: Desert Storm, spiller man som spesialsoldatene John Bradley, Paul Foley, Mick Connors og David Jones, som utgjør «The Red Team».

Handling[rediger | rediger kilde]

Gjennom spillets ti oppdrag må de fire soldatene gjennomføre en rekke ulike oppgaver. I spillets første oppdrag befinner man seg i Al-Hadar hvor Red Team må slå seg sammen med en Delta-tropp som er fanget i byen. Etter å ha kjempet seg inn til Delta-troppen, dør to av Delta-soldatene etter å ha bli truffet av en irakisk granat fra en bombekaster mens Delta-troppen kjemper seg mot en bunker. I denne bunkeren, en kommunikasjonsbunker, må Red Team tre Delta-soldater fra irakiske styrker før de og sersjanten deres blir evakuert.

Red Team blir så sendt til et annet sted for å ødelegge en kommunikasjonsbunker, men blir fakket. De klarer å rømme, og blir siden sendt videre til et biokjemisk anlegg hvor langdistansemissiler blir fylt med den livsfarlige gassen sarin. Etter å ha ødelagt den kjemiske trusselen, må Red Team hjelpe «2nd Marine Division» med å sikre et oljeraffineri som har blitt tatt over av irakiske styrker og skal ødelegges. Oppdraget ender med at marine-infanteriet blir tatt i bakholdsangrep, og mange av dem blir skutt og drept.

Red Team hjelper også til med å sikre Kuwait By ved å kjøre rundt i en M2 Bradley Fighting Vehicle, et militært kjøretøy, mens man dreper irakiske soldater før man til slutt kommer frem til fiendtlig artilleri. Red Team beordrer så et luftangrep for å ødelegge dem, og spillet ender med at Kuwait blir frigjort, og emiren av Kuwait takker FN-koalisjonen for deres militære assistanse.

Spillbarhet[rediger | rediger kilde]

Som i spillets forgjenger kan man også her velge om de fire spesialsoldatene skal være en del av den britiske SAS-styrken eller fra amerikanske Delta Force. Spilleren kan til enhver tid bytte mellom de fire karakterene, og kan også gi ordre til de man ikke styrer. På PlayStation 2 kan to spillere spille samtidig og styre to karakterer hver, men på Xbox og GameCube kan opptil fire spillere spille samtidig. Spilleren er ikke bundet til våpnene karakterene starter med - man kan plukke opp våpen og ammunisjon fra drepte fiender.

Referanser[rediger | rediger kilde]