Conflict: Global Storm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Conflict: Global Storm
UtviklerPivotal Games
UtgiverSCi 2K Games
SerieConflict
PlattformPlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows
UtgivelseNA 4. oktober 2005
EU 30. september 2005
SjangerTaktisk skytespill, actionspill
ModusEnspiller, flerspiller

Conflict: Global Storm (også kalt Conflict: Global Terror) er det fjerde spillet i Conflict-serien, og ble utgitt den 30. september 2005 i Europa og 4. oktober 2005 i Nord-Amerika.[1] Spillet ble utgitt til PlayStation 2, Xbox og PC.[2] Mens de tidligere spillene i serien har foregått under Gulfkrigen og Vietnamkrigen, tar Conflict: Global Storm plass i det 21. århundret. Fokuset er ikke lenger på krig, men kontraterrorisme. I Conflict-serien følger man «Red Team», bestående av lagleder John Bradley, skarpskytter Paul Foley (fanget, blir erstattet av Carrie Sherman), tungvåpenekspert Mick Connors og eksplosivekspert David Jones.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet starter med at Red Team blir fanget etter å ha hoppet i fallskjerm inn i den colombianske jungelen, og blir ført til en by under kontroll av en lokal milits. Connors rømmer og frigir resten av Red Team, som fortsetter deres oppdrag som går ut på å ødelegge militsens narkotikaplantasje. Etter å ha fullført oppdraget, beveger Red Team seg mot allierte helikopters landingssted, og Foley blir igjen for å forsvare de andre medlemmene mens de løper mot helikopteret. Foley klarer seg ikke til helikopteret, og blir fanget av militsen.

Laget får en erstatter, Carrie Sherman, og blir sendt til Nord-Korea for å forsvare en amerikansk senator på hans diplomatiske oppdrag der. Så blir de sendt til Ukraina til et plantevernanlegg hvor terrorister produserer den livsfarlige gassen Sarin, og senere til Tsjetsjenia for å fange Tsjetsjenske terrorister som besitter denne gassen og hjelpe Orlov, en russisk agent, med å frakte tankene med gassen til Russland. Etter dette fraktes laget til en terrorbase i Egypt for å deaktivere anti-luftskyts, og de finner også ut identiteten på personen som avslørte dem og fikk dem fanget før og under det første oppdraget i Colombia. Red Team sendes til Filippinene for å fange Strachen, personen som avslørte dem. Ved hjelp av Mick Connors' bror, Alan, setter de opp base ved et hotell og venter på at Strachen skal ankomme, men oppdraget slår feil da laget blir angrepet av terrorister før de får tak i Strachen, og han klarer å flykte. Strachen blir til slutt oppdaget, og oppdraget går til en avsidesliggende luksusvilla hvor han har fire gisler og en hær av leiemordere liggende på vent. Etter å ha drept leiemorderne, blir Strachen endelig fakket og avslører at Mandel, en annen terrorist, befinner seg i Kashmir og planlegger noe stort.

Det siste oppdraget tar plass i Kashmir-fjellene, hvor Mandel riktignok befinner seg, og han har planer om å skyte ut en atomrakett mot Pakistan for å forårsake en krig mellom dem og India. Red Team desarmerer atomraketten, og Mandel forsøker å flykte i et helikopter, men blir drept da Red Team skyter det ned. Spillet avsluttes med at laget blir enige om å reise til Colombia i et forsøk på å finne Foley.

Spillbarhet[rediger | rediger kilde]

«Conflict: Global Storm» er et tredjepersonsskytespill, og kontrolleren er helt lik kontrolleren i vanlige førstepersonsskytespill. Spilleren kan styre én karakter av gangen, men kan gi enkle kommandoer til de lagkameratene. Dette er for å gi spillet et taktisk aspekt. Det er på flere punkter i spillet mulig å dele laget opp i to-og-to og angripe en posisjon fra flere vinkler samtidig. Man kan til enhver tid bytte mellom å styre de fire lagmedlemmene.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Conflict: Global Terror (PC)». IGN. Besøkt 4. mars 2016. 
  2. ^ «Conflict: Global Terror». www.evolvehq.com. Besøkt 4. mars 2016. [død lenke]
  3. ^ «Conflict: Global Terror Review». GameSpot. Besøkt 4. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]