Chicheley Hall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chicheley Hall
Beliggenhet
Kart
Chicheley Hall
52°06′13″N 0°40′45″V

Chicheley Hall er en herregård i Buckinghamshire i England. Den ble bygget mellom 1719 og 1723, eller ifølge Nikolaus Pevsner mellom 1698 og 1703. Arkitekten var antagelig Thomas Archer, som skal ha designet det for sir John Chester.

Fasaden er delt i ni seksjoner, og har tre etasjer samt en hevet kjeller. De tre sentrale seksjonen stikker noe frem, og er flankert av massive pilastere i korintisk stil. Bygningen har et preg som minner om kontinentall barokk.

Inne er det en storsal med panel, som er hentet fra en eldre herregård. Den tidligere bygningen ble skadet under den engelske borgerkrigen, og ble revet etter krigens slutt, og panelet og en overligger i en dørkarm er det eneste som er bevart. I storsalens tak er det malt et klassisk motiv, Herse og hennes søstre som ofrer til Flora. I overetasjen er det et «hemmelig» bibliotek, hvor bokhyllene er skjult bak falsk panel.

Huset ble kjøpt fra Chesterfamilien av jarl Beatty i 1952. Den hadde da en periode blitt brukt av militæret og som skole. Beatty renoverte den, og brukte blant annet interiørarkitekten Felix Harboard, som er kjent for sitt arbeid ved Luttrellstown slott ved Dublin.

Herregården er i dag hjemmet til lord og lady Nutting, som leier ut rom til brylluper og konferanser.