Bloodline (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bloodline
Generell informasjon
SjangerThriller
Prod.landUSA
Sendeår2015
Sesonger3
Episoder33
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
15 oppføringer
Kyle Chandler (rollefigur: John Rayburn)
Ben Mendelsohn (rollefigur: Danny Rayburn)
Linda Cardellini
Norbert Leo Butz
Jacinda Barrett
Enrique Murciano
Sam Shepard
Sissy Spacek
Chloë Sevigny
Steven Pasquale
Mia Kirshner
Glenn Morshower
John Leguizamo
Katie Finneran
Andrea Riseborough
Bak kamera
Skaper(e)Todd A. Kessler, Glenn Kessler, Daniel Zelman
Prod.selskapSony Pictures Television
Sending
Periode20. mar. 201526. mai 2017
TV-kanalNetflix
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Bloodline er en amerikansk nettfjernsynsserie skapt av Todd A. Kessler, Glenn Kessler og Daniel Zelman, og produsert av Sony Pictures Television.

Serien hadde premiere 9. februar 2015 på den 65. Filmfestivalen i Berlin,[1] og den 13 episode-lange første sesongen hadde premiere i sin helhet på Netflix 20. mars 2015.[2] Den tredje og siste sesongen ble publisert 26. mai 2017.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Danny Rayburn vender hjem til Islamorada, Florida, for 45-årsjubileet for hans foreldres Robert og Sally Rayburns hotell ved kysten, Rayburn House. En brygge på området skal bli viet til deres ære, for å markere denne anledningen. Danny er familiens svarte får, med et dårlig rykte blant hans tre yngre søsken: John, Kevin og Meg. John arbeider som etterforsker ved det lokale sheriff-kontoret. Kevin eier en lokal marina, og Meg arbeider som advokat ved et lokalt advokat-firma. Danny ønsker å returnere til hjem-byen permanent, fordi han ønsker å hjelpe foreldrene med vertshuset deres.

Men søsknene ønsker ikke at Danny skal bo der, og konkluderer med at han før eller senere kommer til knuse morens hjerte. John gir Danny denne nyheten, men lyver for ham ved å fortelle at det var faren deres som ville ha Danny vekk - i stedet for søsknene hans. Men Danny ønsker ikke å reise sin vei, selv om han får skyss til en bussholdeplass fra John. Dannys konfrontasjon med faren fører utilsiktet til at Robert får et hjerneslag, noe som til slutt resulterer i hans død.

Rayburns fortid er full av mørke hemmeligheter, som avsløres i løpet av sesongen. Dannys dysfunksjonelle forhold til familien stammer først og fremst fra dødsfallet til hans yngre søster, Sarah, når Danny var tenåring - når han tok Sarah med ut på en båt, og hun druknet ved et uhell. Roberts død åpner for at Danny kan få fast jobb ved vertshuset. Danny ser ut til å endre seg med hardt arbeid og dedikasjon. Men han møter snart igjen en barndomsvenn, og bråkmaker, Eric O'Bannon. De to begynner å samarbeide med menneske-smugleren Wayne Lowry. Etter hvert som de får Lowrys tillit, får de viktige jobber å fullføre for ham. Danny bruker etter hvert jobben sin ved Rayburn House som en front for å smugle kokain for Lowry.

Mens han i all hemmelighet etterforsker Wayne Lowry og Danny, oppdager John hans smuglede kokain i et skur på eiendommen til Rayburn House. John, Kevin og Meg legger derfor en plan som de tror kan fikse situasjonen, samtidig som de forsøker å unngå å sette familiens virksomhet i fare. De velger å fjerne alt det narkotiske stoffet, uten å fortelle noe til Danny. Men dette fører til at Danny snart får problemer med Lowry, fordi han tror at Danny har stjålet alt kokainen fra ham. Lowry sender derfor en leiemorder for å myrde Danny, men Danny dreper leiemorderen.

Når Danny dør, forsøker søsknene å dekke over drapet ved å flytte Dannys kropp. Men Sally henvender seg til en venn av familien, og pensjonert etterforsker, Lenny Potts for å undersøke situasjonen videre. I kjølvannet av Dannys død, flytter søsteren Meg til New York City, og får seg ny jobb. Kevin og hans kone Belle, er nå gravid. Men sesongen avsluttes med at Dannys sønn, Nolan, dukker opp for å finne ut hva som egentlig skjedde med faren hans.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Dannys dødsfall fortsetter å hjemsøke Rayburn-familien. Johns stedfortreder Marco Diaz fortsetter å avhøre folk i forhold til Dannys død, inkludert Eric O'Bannon. Meg kommer tilbake fra New York, og John forsøker å bli innsatt som ny sheriff i Islamorada.

Nolan og moren Eve ankommer Rayburn-hjemmet, og møter Sally for å diskutere Danny. Marco Diaz, som tidligere hadde et forhold til Meg, begynner å mislike Rayburn-familien fordi de lyver og forteller ham motstridende historier. Sesongen blir avsluttet med at Kevin tar livet av Marco.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

Etter drapet på Marco Diaz, søker Kevin hjelp fra Roy Gilberts til å dekke over for drapet. Gilbert utarbeider en plan som mistenker O'Bannon for drapet, men Kevin mister nesten livet i denne prosessen. Den forestående rettssaken mot O'Bannon skaper også ytterligere problemer i Rayburn-klanen. John blir stadig mer oppslukt av skyldfølelse etter Dannys død.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Kyle Chandler.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 12. juni 2018. Besøkt 28. juli 2016. 
  2. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) BloodlineInternet Movie Database Rediger på Wikidata