Trailer Park Boys

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trailer Park Boys
Generell informasjon
SjangerMockumentary, Komedie
Prod.landCanada
Sesonger12
Episoder75
Lengde22 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeRobb Wells, John Paul Tremblay, Mike Smith, John Dunsworth, Patrick Roach
Bak kamera
Skaper(e)Mike Clattenburg
Sending
Periode22. april 2001
TV-kanalShowcase
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Trailer Park Boys er en canadisk komiserie som gikk på kanadisk TV fra 2001 til 2018. Serien er en fiktiv dokumentarserie, en såkalt mockumentary. Den følger i hovedsak livene til tre småkriminelle menn i 30-årene som bor i den fiktive Sunnyvale Trailer Park i Nova Scotia, og den er kjennetegnet av en heller røff språkbruk. Skaperen og hovedforfatteren bak serien heter Mike Clattenburg. I 2006 ble det laget en film basert på serien – Trailer Park Boys: The Movie.

Serien er opprinnelig laget for det kanadiske kabelselskapet Showcase, der den har hatt stor suksess. Serien har også fått betydelig popularitet i USA og flere europeiske land, herunder Storbritannia, Nederland og Danmark. I Norge har den foreløpig (per 2019) bare gått på Canal+, og har således ikke blitt kjent av særlig mange. Per 2019 er serien imidlertid tilgjengelig for norske abonnenter av strømmetjenesten Netflix.[trenger referanse]

Handling[rediger | rediger kilde]

Seriens utgangspunkt er at Julian, som er en av seriens hovedfigurer, får en dokumentar laget om livet sitt i trailerparken Sunnyvale. Kamerateamet følger først og fremst Julian og hans venner Ricky og Bubbles, men følger også med på flere andre av de noe spesielle personene i parken. Hovedplottet i serien er Julian og Rickys mange forsøk på å tjene seg rike ved hjelp av illegale metoder, primært dyrking av marihuana, men også annen småkriminalitet. Bubbles er mer tilbakeholden, men trår gjerne til der det er behov. Andre sentrale karakterer er Cory og Trevor, to mindre smarte fyrer i 20-årene som alltid opptrer sammen og nærmest behandles som en enhet. De utnyttes gjerne av Julian og Ricky for å gjøre drittjobbene deres, noe som sjelden viser seg å være særlig lurt sett hen til deres begrensede hjernekapasitet. Andre som kan nevnes er Rickys til-og-fra-kjæreste Lucy, deres datter Trinity (det hintes imidlertid flere ganger om at det egentlig er Julian som er faren) og Lucys venninne Sarah. Andre bi-figurer i serien er den parodiske rapperen J-Roc og hans crew, og Rickys trygdesnyltende far Ray.

Julians og Rickys hovedmotstandere er Jim Lahey, som er oppsynsmann i parken, og hans assistent Randy. Lahey avskyr Julian og Ricky, og gjør alt han kan for at de skal havne i fengsel. Hans egne alkoholproblemer gjør imidlertid at han sjelden lykkes i sine foretagender. Selv om Lahey og Randy er hovedfiendene til Julian og Ricky, har det skjedd ved flere anledninger at de har samarbeidet, ettersom Julian, som er hjernen av de to, innser at Lahey er bedre enn alternativet, nemlig en mer k-ompetent oppsynsmann.

Julian og Rickys hovedmål er å tjene så mye penger på kriminalitet at de kan pensjonere seg. Dette går imidlertid sjelden etter planen, og det sedvanlige ved hver sesongavslutning er at gutta bures inne, for så å slippe ut i starten av neste sesong.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]