Beliebers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Justin Bieber i 2011.

Beliebers er en betegnelse for meget entusiastiske tilhenger av den canadiske popsangeren Justin Bieber. Ordet «belieber» er en sammentrekning av det engelske ordet believer og etternavnet Bieber. I 2010 ble ordet tilføyet i engelsk/amerikanske ordbøker, og er i dag et meget populært ord i en rekke land.

Bieber har fått et økende antall tilhengere siden slutten av 2008 og er blant artistene med størst antall tilhengere i verden. Beliebers er mest piker fra 13–20 år, men det finnes også et mindre antall «Boy-beliebers» som er populære blant kvinnelige fans. Mange Beliebers forsvarer idolet sitt ekstremt og det er flere ganger kommet dødstrusler til kvinner og piker nært ham.

Da Bieber ikke var nomineret til en Grammy i 2012, mottok programmet mange trusler og klager fra de sinte tilhengere.

Beliebers ser seg selv som en del av et stort fellesskap, og fellesskapet dyrkes oftest på sosiale nettverk som Twitter og Facebook. For dem er det beste av det beste, å bli svart eller fulgt av stjernen på Twitter, hvor de sender ham over 10 millioner «tweets» om dagen. Han har per februar 2014 rundt 49 millioner følgere på Twitter, noe som har plassert ham på 1.-plass over mest fulgte personer på Twitter.[trenger referanse] Popstjernen Lady Gaga har rundt 41 millioner følgere.

Bieber hylles av fans i mange land, og i Norge var det tildels ville tilstander under en gratiskonsert i 2012.

«Jeg elsker mine fans. Jeg ville ikke vært noe i dag, hvis ikke de var her. Jeg er så takknemlig for alt hva de gjør for meg, og jeg vil gjøre alt for ikke å skuffe dem.» sa Bieber i et intervju i London i 2012.[trenger referanse] Filmen Never Say Never, utgitt i 2011 fokuserer på Biebers tilhengerskare.