The Karate Kid (2010)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Karate Kid
orig. The Karate Kid
Generell informasjon
Utgivelsesår2010
Lengde140 min.
Bak kamera
RegissørHarald Zwart
ProdusentJerry Weintraub
Will Smith
Jada Pinkett Smith
James Lassiter
Ken Stovitz
MusikkJames Horner
Foran kamera
MedvirkendeJackie Chan
Jaden Smith
Taraji P. Henson
Annen informasjon
Budsjett$ 35 000 000
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Karate Kid (2010) er en remake av filmen The Karate Kid fra 1984. Filmen er regissert av Harald Zwart og har Jackie Chan, Jaden Smith og Taraji P. Henson i hovedrollene. Allerede kort tid etter at denne filmen ble publisert, ble det offentliggjort at en oppfølger var planlagt. Både Jaden Smith, Jackie Chan og Taraji P. Henson skulle spille de samme rollene i denne oppfølgeren også. [1]

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

12 år gamle Dre Parker (spilt av Jaden Smith) og moren hans Sherry må flytte fra Detroit til Beijing etter at hun får en ny jobb der. Etter å ha flyttet inn i deres nye leilighet, går Dre til en park i nærheten hvor han ser en ung fiolinist, Meiying. Men en annen gutt, Cheng, en opprørsk kung fu-utøver forsøker å holde dem fra hverandre. Han angriper Dre fysisk, og senere mobbet han og vennene hans Dre på skolen. Etter en skoletur til Den forbudte by kaster Dre en bøtte møkkete vann over Cheng og gjengen hans. De jager og brutalt angriper Dre, før han blir reddet av en vaktmester, Mr. Han. Både Cheng og vennene hans blir banket opp av Mr. Han, ​​og han viser seg å være en mester i kung fu.

Mr. Han hjelper Dre med å helbrede hans skader ved å bruke kopping. Mr. Han mener at guttene som banket opp Dre egentlig ikke er slemme, men at de har blitt sånn av kung fu-læreren deres. Mr. Han tar med Dre for å møte Chengs lærer, Mester Li i et kampsport-studio for å skape fred mellom Dre og Cheng. Mester Li lærer elevene sine å ikke vise nåde eller medynk mot motstanderne deres. Mester Li utfordrer Dre til en slåsskamp med Cheng. Men Mr. Han foreslår i stedet at Dre skal konkurrere mot mester Li sine studenter i en kampsport-turnering, og at studentene lar Dre være alene for å trene frem til turneringen. Li aksepterer tilbudet, men advarer Mr. Han om at hvis Dre ikke dukker opp til turneringen, skal Mester Li personlig slåss mot Mr. Han.

Mr. Han lover å lære Dre ekte kung fu. Han tar med Dre til et taoist-tempel i Wudang-fjellene, hvor Mr. Han i barndommen trente sammen med faren sin. Dre ser en kvinne som får en kobra til å reflektere alle bevegelsene hennes. Dre sitt vennskap med Meiying utvikler seg, og de deler et kyss under en festival. Dre overtaler Meiying til å droppe skolen og heller ha en morsom dag i en park. Men hun er nesten for sent ute til en viktig audition hvor hun skal spille fiolin. Foreldrene hennes anser derfor Dre som en dårlig innflytelse over henne, og de forbyr datteren deres å se Dre igjen.

I løpet av treningen får Dre en fridag fra Mr. Han. Dre stikker innom ham den kvelden og finner Mr. Han beruset, og opptatt med å knuse bilen han arbeidet med. Han forklarer Dre at han krasjet den samme bilen for flere år siden, og at hans kone og 10 år gamle sønn ble drept i denne ulykken. Mr. Han fikser bilen hvert år, men knuser den på årsdagen for ulykken hvor hans kone og sønn døde. Dette inspirerer Dre til å trene mye hardere. Mr. Han hjelper Dre med å skrive et brev for å om unnskyldning til Meiyings foreldre. De aksepterer unnskyldningen, og lover at Meiying får lov til å se kampsport-turneringen for å støtte Dre.

I løpet av turneringen kommer Dre videre til semifinalen. Han slår flere av Mester Li's studenter, og Mester Li gir ordre om at Dres semifinale-motstander Liang skal skade Dre. Liang liker ikke denne beskjeden, men han gjør det motvillig etter en trussel fra Mester Li. Liang skader Dres bein, som fører til at Lang automatisk blir diskvalifisert. Dre kan gå videre til selve finalen for å møte Cheng, men Dre er for skadet til å delta. Dre ber Mr. Han om å helbrede benet hans med en kopping-metode. Kampen bølger frem og tilbake, til de står med to poeng hver. Tredje og siste poeng skal fastslå hvem som skal kåres til mester. Cheng slår Dre på det allerede skadde beinet med et kraftig spark, og Dre mister balansen. Dre kommer seg opp igjen og inntar samme slange-stilling som ble brukt av kvinnen ved taoist-tempel i fjellet tidligere i filmen. Cheng forsøker å bytte teknikk, men Dre sparker til ham i hodet. Dre vinner hele turneringen, og får respekt fra Cheng og de andre klassekameratene sine. Cheng ber de som avholder konkurransen om tillatelse til å selv gi Dre pokalen. Alle studentene til Mester Li møter Mr. Han med respekt, og aksepterer ham som deres nye mester - noe som etterlater Mester Li fullstendig beseiret.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]