Bekkjarvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bekkjarvik
Bekkjarvik.jpg
Bekkjarvik
LandNorge Norge
FylkeVestland
KommuneAustevoll
Postnummer5397 Bekkjarvik
Areal0,86 km²
Befolkning583[a] (2020)
Bef.tetthet677,9 innb./km²
Høyde over havet11 meter
Postnummer5397 Bekkjarvik

Bekkjarvik
60°00′27″N 5°12′14″Ø

Bekkjarvik er et tettsted i Austevoll kommune i Vestland. Tettstedet har 583[1] innbyggere per 1. januar 2020, og ligger ved Bekkjarviksundet øst på øya Selbjørn. Bekkjarvik kirke ligger her.

Geografi[rediger | rediger kilde]

I 2007 åpnet Austevollsbrua, dermed er flere av øyene i Austevoll sammenknyttet. Denne broen gjør slik at øyene Huftarøy og Hundvåkøy henger sammen, det blir derfor lettere å komme til Bekkjarvik for alle i Austevoll. Det går hurtigbåt fra Bekkjarvik til Bergen, Haugesund og Stavanger. I Bekkjarvik er det handlesenter med en del butikker og matvarebutikk.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bekkjarvik like etter år 1900

Bekkjarvik Gjestgiveri er det eldste huset i Bekkjarvik. Det er fortsatt i bruk som gjestgiveri. Bekkjarvik Gjestgiveri ble bygget på slutten av 1600-tallet og har tatt i mot losjerende i over tre hundre år. Fra gammel tid har fangst og fiske vært livsgrunnlaget for folket i Austevoll. I Bekkjarvik saltet de sild, eksporterte hummer, laget tusenvis av tønner og notoppheng. Her var sjøhus, bakeri og brenneri. Den gamle tønnefabrikken og butikken er restaurert.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 6. oktober 2020. Besøkt 9. oktober 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]